Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ne se raboti za Zhan Mitrev tuku za nesposobniot del (makedonci) od Vlasta.Intetesen narod sme... (I zatoa sme tuka kaj sto sme)
Znaci, IRL se krivi?
Covece, nekoja politicka garnitura mu ovozmozila na akademikov da otvori bolnica so mnogu povlasteni uslovi, so godini da renta bolnica po cena kolku za maalski kafic, druga politicka garnitura go prodolzuva toa I so godini (dodeka javnoto zdravstvo se poveke tone) go pumpa so pari od Fondot, ponatamu, vo vreme na pandemija go ostava da raboti so ogromni marzi (I pokraj toa sto imaa zakonski moznost da mu ogranicat).
Kako I da e, tipot (so strucnost sto nikoj ne mu ja osporuva), stanuva milioner. Godisna neto zarabotka (pokraj redovnata plata) mu e nad 9 mil evra... Godinata pred toa, 8 mil evra... (primer, po moi informacii od luge vo taa bransa, zarabotka na takov strucnjak vo Germania tesko deka bi pominala 250.000 evra godisno)
Na kraj, treba da go zalime zasto prodal? Istiot toj sto ne prima pacient ako nema unapred da iskesiraat iljadnici evra?
Covece, nikoj ne pluka po politicarite sto go unistija javnoto zdravstvo za takvi kako nego da stanat milioneri - ama krivi bile novinarite sto otkrile afera?
И јас имав вакво мислење за онкологија, ама ретроспективно сме биле во грешка, овие да ти биле врвот на поганиот здравствен систем кај нас.Како може на онкологија да има топла вода и таму лекарите да се борат за своите пациенти и не дозволуваат нивниот труд да биде залуден заради една топла вода и хигиена, додека на другите одделенија лекарите блескаат со нивната професионалност. Не е баш до кожните фотељи туку има нешто што се вика професинализам!
Тоа мислење беше базирано од едно мислење од еден член во форумот што ете створи една лажна слика. Ете имале топла вода иако не ја измислиле. Таа "топла вода" ја нема во другите клиники а ваму се борат против интраболнички инфекции.И јас имав вакво мислење за онкологија, ама ретроспективно сме биле во грешка, овие да ти биле врвот на поганиот здравствен систем кај нас.
Most of Today's Scientists : creating a solutions for problems that never existed.Тоа мислење беше базирано од едно мислење од еден член во форумот што ете створи една лажна слика. Ете имале топла вода иако не ја измислиле. Таа "топла вода" ја нема во другите клиники а ваму се борат против интраболнички инфекции.
Даваат скапи антибиотици, не пуштаат топла вода.
Зборуваат за трансплантација на срце, немаат венски аспирин и хепарин во комбе.
Нема пари за најефикасни лекови за третман на диабет, срцева слабост, покачен холестерол, а има пари за маркетиншки агенции и чипови за работно време.
На хартија еден куп "болници" во периферијата. Ниедна не е ништо повеќе од една специјалистичка амбуланта која штанца упати за Скопје.
Во случајов повеќе да се лапне тендерчеMost of Today's Scientists : creating a solutions for problems that never existed.
Тоа е битно убава фасада,добри плочки,модерен лифт,добра реклама, модерни врати,место за паркинг, ви-фи, чипови за работно време и други лускузни електронски апарати и програми т.е работи од кои можеби на болницата ја чинат скапо но немаат некоја голема функција.
И све ова со цел да се изгради бренд, имиџ и верба кај народот.
А очигледно е дека немаат основи лекови,алатки и други неопходни апарати за работа.
Не е баш така,сега наеднаш гледам епидемија на кардио проблеми, ама по шема....никој појма нема за диагноза Ла Ниња, стресови, Вваскуларни проблеми, Вагус....шемата е Кардио Аспирин, па ако некој не го поднесува тој е црна овца... Добро, срце е непознаница и денес во 21 век, умираат и млади спортисти каде се вртат милиони евра, за проста раја кој го заболе...Но друго е работата, нема многу лекови што имаше, ете лесен бета блокатор кој одеше и без рецепт се укина во цел свет...кога пред 53 години имаше сончеви пеги, обични општи доктори препишуваа и стугерон и ансилан и торекан...шемата со аспирин почна пред 25 години, се сеќавам матичниот ме прати на пулмо за синуси (кај филипче сениор не можеше да се пријде), тие слушнаа екстрасистолис, ме пратија на кардиологија, тамубетер, русинката што беше на Ехо најде дека нема ништо, ама пак пишаа Аспирин...пробав и не земав...Има една поговорка, по приватните болници не можеш да докажеш дека не си болен а по државните ќе те убедат дека си тотално здрав и ништо не ти е
Дали мислиш на др.Мојсовски?ама како може 25 години по пензионирање на единствениот, не донесоа клинички имунолог
Да,имаша по него и една докторка од Ниш , ама работеше само алергии, во медицина на трудот во Бутел..има имунолози ама само детски, за возрасни не требало, матичните биле за тоа, а те праќа во странство...пишав на меил пред 2-3 години и на таа во Систина што дојде од клинички, инфектолог, ама како да и брцнав во око, забранета дискусија... Општо сме во голем дефицит и во приватни болници со квалитетни Дијагностичари и физиолози, а хирурзи пак имаме, има и понуди од Турција.....Че си гледаме на ТВ стари епизоди др.ХАУС....Дали мислиш на др.Мојсовски?