Агуеро, Вајналдум, Гарсија, Емерсон, веројатно и Депај, плус Ансу Фати и се надеваме уште на некое ново име, искусен штопер на пример. Можно е и Донарума да го земеме, пошо Штеген има често проблеми со коленото. Очекувам тимот да е за класа појак од годинешниов и дека ќе ја изгазат лигава барем. За во ЛШ не знам, многу фактори влијаат таму, ама несомнено ќе сме поконкурентни.
Нема да прифати Донарума да дојде за да ротира со Тер Штеген. Би дошол само ако е стандарден првотимец. А тоа секако нема да се случи, а Штеген нема потреба да биде продаден.
Нема да прифати Донарума да дојде за да ротира со Тер Штеген. Би дошол само ако е стандарден првотимец. А тоа секако нема да се случи, а Штеген нема потреба да биде продаден.
Ова нема да се случи зошто искрено позиција голман ни е најмал проблем за сега, али ако ме питаш мене јас би го менувал Штеген за Донарума. Штеген веќе 30та ја гази а овој е 22 години и 2 метра, и има невидени рефлекси за толку млад голман.
Најголеми ротации мислам пак ќе има во одбраната, средината ми е прилично сигурна дека овие три играчи ќе имаат најголема минутажа, ако не се повредени нормално.
Најголеми ротации мислам пак ќе има во одбраната, средината ми е прилично сигурна дека овие три играчи ќе имаат најголема минутажа, ако не се повредени нормално.
Нема шанси Педри и Фати да немаат големи минутажи. Посебно Педри.
Според мене Педри, Де Јонг и Вајналдум би требало најчесто да стартуваат. Исто нема да ме чуди и 4-2-3-1 да играме пак, како на почетокот, е тогаш Педри би добивал помала минутажа или сменета улога.
Агуеро и Гризман може да играат заедно.
Дембеле можно е да не напушти ако не се согласи на помала плата со новиот договор, наводно Тухел го сакал у Челзи.
Ако остане Куман, Пјанич ќе си фати патот пак назад во Јуве, а најверојатно и Роберто ќе си оди.
Идеално би било и Бискетс и Пиќе, ама годинава нема шанси тоа мислам...
Не знам што ќе се праи со Кутињо, Бретвајт, Умтити, Фирпо... ама ич не сакам да ги гледам наредна сезона.
И да, Тринкао можно е да оди на позајмица, а Гетафе да го откупи Алења.
И Канте да го донесеме се е џабе ако Бускетс има одиграно 70% од утакмиците.
Не е до толку голем проблемот за наоѓање адекватна замена за одреден играч, колку што е статусот каков што го уживаат некои фудбалери во Барса, читај Бускетс и Пике. Мислам дека не постои друг клуб каде што има такви играчи со статус Бог.
60 милиони евра за Пјанич, за играч што одигра трошки минутажа и тоа само поради шо се замерил со Куман. На таа сметка Бускетс одигра еден куп очајни утакмици само заради тоа што е каталонец. Неверојатен е фактот дека овој лик е очаен последните 3 години, и пак игра. Чисто да спомнеме, ниту на легенди како Чави и Иниеста не им беше дозволен таков импакт врз клубот, и чесно си заминаа на првите знаци на ограничени сили и немање што повеќе да пружат.
Ми се свиѓа тројката напред. Агуеро е во поодминати години али мислам дека ќе си проработи аргентинското во него, перфектен партнер за Меси. Гризман ќе биде само бонус, Депај одлична замена за ротација.
Ми се свиѓа тројката напред. Агуеро е во поодминати години али мислам дека ќе си проработи аргентинското во него, перфектен партнер за Меси. Гризман ќе биде само бонус, Депај одлична замена за ротација.
Од цел твој пост само за ова не би се сложил.
Лево крило ни фали од 2017 година, тоа се точно 4 години.
Моментално би бил најдобра опција за лево крило, последнава сезона во француска лига изгази 20 гола и 12 асистенции.
Во секој случај ќе e поспремен од Фати, воедно е фудбалски поинтелигентен од Дембеле.
Од цел твој пост само за ова не би се сложил.
Лево крило ни фали од 2017 година, тоа се точно 4 години.
Моментално би бил најдобра опција за лево крило, последнава сезона во француска лига изгази 20 гола и 12 асистенции.
Во секој случај ќе e поспремен од Фати, воедно е фудбалски поинтелигентен од Дембеле.
Лапорта претседател, Жорди Кројф, Алемани и Планес во спортскиот дел на управата, Куман, Шрудер и Ларсон во тренерскиот тим. Мислам дека е добро скоцкано се, луѓе што навистина разбираат фудбал се на вистински позиции, досега сум задоволен од повлечените потези, максимум се ваѓа на пазарот во однос на финансиската ситуација, веќе се доведени 3 засилувања, а уште 2 се прашање на формалност, се тоа со голема брзина. Следната недела ќе биде официјално за еден од Депај и Вајналдум, а кога ќе се заврши со овие двајца, останува месец и пол по евроското да се искористи уште некоја шанса за нови играчи, особено ако се продаде нешто за солидна сума.
Ај да направиме една мала анализа по офивиалното останување на Куман за тренер.
Мислам дека еден од уловите на Лапорта е бил напаѓачки фудбал и 4-3-3 формација. Евентуално 4-2-3-1.
Несомнено дека имаме играчи што може да играат на повеќе позиции и тоа е супер и за него како тренер и за клубот.
Со останувањето на Куман, речеси и официално ќе дојдат Вајналдум и Депај... ако на овие ги додадеме веќе потпишаните Емерсом, Гарсија и Агуеро, одприлика го имаме костурот на тимот.
Пјанич дефинитивно е аут, на излезна врата би требало да се и Нето, Умтити, Кутињо, Бретвајт и Фирпо, а сеуште не е позната иднината на Роберто и Тринкао.
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.