превод може на левата страна?
повеќе од 98% на форумот не знаат ѓејски
Старо гејски е ова, преводот доле на сликата е на Македонски. Поентата на @cool@ веројатно е дека Израел ги провоцира циганиве за некоја работа која ја направиле. @cool@ целта на писателот е да го збуни читателот?! Немаш вовед напишано или пак е напишано со невидливи букви?
Сеедно, мојот коментар на темава е:
Пред година дена во
Политика и вести некој објави дека тогаш Израел преку својот амбасадор во Атина, му пратиле две шишиња Израелско вино, на еден цигански политичар, за да му го честитаат Божиќ
(не ми текнува името на овој дебелиот лево на сликата), @cool@ го знае како се вика. Со вината идело и писменце во кое амбасадорот му честита Божиќ и му посакува се најдобро. Овој апаш му ги вратил шишињата вино заедно со писменце во кое му напишал: Ви се заблагодарувам што ми честитате Божиќ и за виното кое ми го пративте, НО јас не можам да го прифатам, бидејќи ова вино, како што пишува на шишето, е произведено во Голанската висорамнина која е Сириска територија окупирана од Израел. ЛУДАК!!!!
Во меѓувреме циганиве не гласаа некоја важна резолуција за Израел во ОН, а ние го поддржавме Израел.
Потоа следи скандалот со хуманитарната помош која беше пренесувана со бродови, а беше наменета за појасот Газа. Израел одби да ги пушти „„хуманитарците“, а циганиве жестоко реагираа и Израел веднаш го обвинија дека на Палестинците во појасот Газа им ги ускративал основните човекови права (`ко демек тие ги почитуваат човековите права).
И на крај, требаше да се одржи некаква воздушна воена вежба помеѓу Израел и циганиве. Не знам од кои причини не му го отстапија воздушниот простор на Израел и ја откажаа вежбата. знам дека Израел тогаш беше многу лут. После тоа следуваше прекрасен прием на нашата делегација во Израел!
Израел и Американциве си се партнери, а циганиве сеуште не знаат со кого да се дружат. Ја шутнаа Америка, пробаа со Русија, па видоа неиде се вратија на Франција, се скараа со Германија значи калабалак ебалак се сега.
За разлика од циганиве кои се испокараа со сите, Македонија почна навистина да се зближува со некои држави што навистина ме радува. Можеби нема да добиеме некоја голема помош од Израел, но сепак добро е да го имаме на наша страна.
Ептен на темава, за ова имаше најава уште од поодамна, ама Израел си чекал погоден момент :smir: