Инсталфест ‘06

• Креатор на темата Креатор на темата deXterche
  • Време на започнување Време на започнување

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
Локација
@home
„По двата успешни Инсталациони фестивали во 2004-та и 2005-та година, на ред дојде и Инсталфест 2006-та и повторно во организација на Слободен Софтвер Македонија. Третиот по ред фестивал ќе се одржи оваа сабота и недела (15 и 16 април 2006-та) од 11 до 21 часот во просториите на Народна техника.

Oсвен инсталирањето на слободен софтвер, организаторите најавија и предавања, работилници, дискусии, копирање на дискови со апликативен софтвер и слични активности поврзани со ГНУ/Линукс.

Вие сè што треба да направите е освен себе си да го донесете и: куќиштето на компјутерот, сите кабли + продолжен кабел за струја, глушец, тастатура, модем (ако е надворешен), звучници и монитор (доколку не сакате да чекате слободен монитор).“

http://slobodensoftver.org.mk/installfest/

deXterche, не оди се на општи муабети.

Aбе се мислев кај да го ставам:) Да имаше еден форум за компјутерски вести ќе свршеше голема работа:)

Оваа вест се однесува на оперативни системи. Шо е толку тешко да определиш кај да ја ставиш?

Што знам...сепак е фестивал.

Каков фестивал бре? Ако е фестивал шо не го ставиш во музика.

Овој фестивал е за оперативни системи. Дај прочитај шо постираш на форум. Секоја вест си има одредено место. Нема трте-мрте, неможе ваму или онаму, или црно или е бело. Трето нема.

lollzzz абе не заебавај за компјутери e вистина?:). Ок де луѓе сме грешки прајме јас така проценав зато си ти тука да ме исправиш.

Андроник напиша:
Каков фестивал бре? Ако е фестивал шо не го ставиш во музика.

Овој фестивал е за оперативни системи. Дај прочитај шо постираш на форум. Секоја вест си има одредено место. Нема трте-мрте, неможе ваму или онаму, или црно или е бело. Трето нема.

lol festival moze i da e na pivo kako na primer pivo fest alo fest ne znaci muzika
mnogu mi e maka so nemozam da odam na insall fest i mislam deka vakavo nesto treba da se organizira vo pmf ili etf a ne vo narodna tehnika

А мене ми е мака што неможам да појдам зошто сум од Струга :((( Знае ли некој кога е точно саемот за компјутери? Него несмеам да го пропуштам.

deXterche напиша:
А мене ми е мака што неможам да појдам зошто сум од Струга :((( Знае ли некој кога е точно саемот за компјутери? Него несмеам да го пропуштам.
nema da ima nisto i ovaaa godina kako pangur e lani se prodavaa i piratski cd
sekoja godina e isti rasporedo dobro de veke telcom ne zimat cela hala
i sekoja godina e se posiromasen i poveke vnimanie se posvetuva na monitorite

deXterche напиша:

9-14 мај

Абе одам 3 години со ред и вистина е се посиромашен и посиромашен. Лани дури и порничи продава.... Кога бев првиот пат беше закон, мислам имаше што да се види. Да се надеваме годинава дека ќе е подобро. Згрешив што непојдов Хановер на CEBIT.

ОК е фестивалов, ке си отидам со празни дискови и ке си се вратам со полни (балканско размислување)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom