Дали има начин да се заштитиш од македонски спам

• Креатор на темата Креатор на темата teneke
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
13 јули 2006
Мислења
15.573
Поени од реакции
18.607
Конкретно има една фирма што нон стоп ме спамува.
Ги користат SMTP серверите од On.net.mk, не знам оти дозволуваат од таму да се шири ваков спам.

Абе му пишував емаил, му се јавував по телефон, дури и му се јавував во 4-5 сатот ноќе (еднаш ова запали кај едни македонски спамери), не бе брате никако да ме исбришат од спам листа.

Има некој начин да се справам со ова, а да не губам премногу време?

секако дека има... тужи ги.. склопи една тужба на хартија од адвокат, плати му на адвокатот 500 денари за склопување на тужбата и достави им ја преку пошта или лично на адресата нивна... нема да им текне више да спамуваат никого... а ако се они ташаци да продолжат да спамуваат биди и ти ташак тужи ги на суд... за 6 до 12 месеци ке се офајдиш убаво... ке мора станот да си го продадат за да те исплатат...

ова нека им биде јасно како ден на сите спамери во мк... има закон кој забранува испраќање на е-маилови откако ќе им се нагласи да не го прават тоа...

а во по едноставен начин е, во твојот е-маил клиент (да речеме аутлукот) да му направиш block sender и проблемот ти е решен... освен ако не мењаат постојано е-маил адреси на испраќач... тогаш не помага ни тоа.. само тужба помага...

Купи им го производот и ќе те остават на раат.

Купи им го производот и ќе те остават на раат.

Хе хе, е да, еве денеска за прв пат ми стаса спам од СТУДИО МОДЕРНА, за ДОРМЕО.

Ниту сум се регистрирал ниту сум барал, а ми праќат порака.

Ај ќе му го купам сиот асортиман, па ќе ме остават на мира.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom