Најдобра заштита за сонце за најдобар бронзен тен

• Креатор на темата Креатор на темата koletheman
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
3 март 2010
Мислења
663
Поени од реакции
465
Sto mislite koja e najdobra marka na zastitni faktori koi ja stitat kozata i davaat najposakuvan bronzen ten
Jas bi gi spomenal kako najdobri
1) Nivea
2) Garnier
3) Loreal
Kazete gi vasite stavovi i predlozi spored mislenje i iskustvo

Покрај кремата има и мал милион други фактури за добар бронзен тен.
Прво самиот тен на човекот, оние со блед тен и плава коса се подложни на горење па и одличен крем да го користат џабе, никогаш нема да имаат тен како оние со природно потемен.
Второ за добар тен е битно времето кога се сонча. Рано наутро и после 4-5 саат попладне е идеално. Најубава боја се фаќа. А не стандардна шема првите денови се гориш и печеш, па стануваш црвен ко рак, па се лупиш па после фаќаш боја ама цел си шарен.
И трето за добар тен е добра заштита. Но заштитата докажано трае 1 час. Така да на секој 1 час треба да се мачкаш.

Јас си користам Блек ап, годинава купив и Бекутан. И едно со моркови Каротен и тие се добри.
Не купувам од другиве зашто се многу скапи. А јас се мачкам по неколку пати на ден. И секогаш трошам 1 крема цела (мож и повеќе), 1 уље и плус зимам посебна крема за лице со повисок фактор.
Така да од Блек апот сум задоволна и сметам дека не е толку битно дали со Нивеа, дали со Блек ап, дали со Лореал си мачкан, колку што повеќе е битно да внимаваш колку се сунчаш, кое време од денот и да пазиш да не изгориш.

^
Да најдобро е да се сончаш рано на сабаље и после 4 саатот ама за да фатиш боја ти треба тоа да го повторуваш 2 недели минимум...затоа или ке си се испечиш во најжешкото(ниеден крем не помага да не се изгориш)или ко мене ич нема да се сончаш а си цело време на плажа под дабова сенка :).

--- надополнето ---

И ваљда заштита од сонце а не за сонце треба да гласи ;)

Јас сум алергична на каротенот, се мачкам со Докторс и тоа фактор 50 или 60, имам ептен светол тен, сини очи и останато, никогаш не фаќам боја од одмор, одма преминувам на горење, дури и на лето низ Скопје кога се шетам можам да изгорам па сега видете :))))

Јас сум алергична на каротенот, се мачкам со Докторс и тоа фактор 50 или 60, имам ептен светол тен, сини очи и останато, никогаш не фаќам боја од одмор, одма преминувам на горење, дури и на лето низ Скопје кога се шетам можам да изгорам па сега видете :))))

Јас ќе те заштитам :wink:

Бекутанче и ништо друго не признавам.Горам за 5 секунди,секако :icon_lol:

Black up користам отсекогаш, ако ме потсетат да користам. (: Фактор 20-30 штотијасзнам. Јас по кратко време сончање веднаш добивам темна боја, никогаш не горам.

Ништо од наведеното, од кога знам за себе користам само Блек ап мислам се викаше, овие нашиве де од Алкалоид. Фактор 30.

Бекутанче и ништо друго не признавам.Горам за 5 секунди,секако :icon_lol:

На кое Бекутанче се однесува болдираново :) ?

Исто така имам слушано за масло од кантарион, као се добивало бронзен тен , а колку е точно од искуство не знам..

Јас имам прилично темен тен и не користам некој висок фактор. Секогаш купувам млеко за сончање Каротен. Задњиве неколку години земам и уље Каротен пошто дечко ми тврди дека многу помагало за да се поцрне, што ја мислам дека не е баш веродостојно ама ајде, му го правам ќејфот. Плус, ако купиш два производи од Каротен секогаш има некој подарок убав (има и ако купиш еден али подарокот е крш - гума, топка). За купени два, лани си добив баш добар пешкир голем, а годинава една преубава торба за на плажа.

oblecen pikni se vo voda i ce se zastitis od sonceto
bog da cuva na odmor odam za da izgoram ne kako sirenje da se vratam doma

eve edna tema sto ne e na makedonski fond,sto ne ena makedonska podrska,posle mene mi brcite

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom