Шпанија - Португалија 1/8 финале - 29.06.2010

• Креатор на темата Креатор на темата mercenary
  • Време на започнување Време на започнување

Кој е вашиот фаворит?

• Вкупно гласачи
    43
  • Гласањето е завршено на .
3 пати беа оштетени Португалија, за голот за црввениот картон и за недосудените чисти фаули врз Роналдо:toe:!!!

Не ми се верува дека оваќе го кажам ама жал ми е за Португалија. Голот беше офсајд ама кога се пичеа цел натпревар а имаат офанзивен потенцијал барем да се обидат да направат нешто против Шпанија - тогаш не треба да си ја трескаат главата ако се случи нешто вакво. Многу солиден тим има и парагвај но да бидеме реални мислам дека Шпанија може да почне да се спрема за 1/2финале со Германија или Аргентина...

3 пати беа оштетени Португалија, за голот за црввениот картон и за недосудените чисти фаули врз Роналдо:toe:!!!
Најмногу беа оштетени во моментот кога донесоа одлука асистент да им го води тимот. :tv:

Најмногу беа оштетени во моментот кога донесоа одлука асистент да им го води тимот. :tv:
Зборам за натпреварот каде Шпанците се појаки и плус имаа помош од судии,највеќе се изнервирав коа чист фаул не му суди на Роналдо коа ја прими на гради и Капдевиља го бутна :tapp:

Да судеше судијата офсајд 100% ќе гледавме пенали. :)

Ја не ја гледав утакмицата, сакам да ве прашам, дали имаа сериозни шанси и акции или само го тупеа со бесконечни додавања?

Ја не ја гледав утакмицата, сакам да ве прашам, дали имаа сериозни шанси и акции или само го тупеа со бесконечни додавања?
Имаше и тоа и тоа.И сериозни шанси(не многу,околу 3-4) и бесконечни додавања...
Португалија цело време се бранеше,ама кога ќе нападнеше(ретко),беше и тоа како опасна..

Ме нервираат тие бесконечни пасови, не верувам дека ќе ја гледам и утакмицава со Парагвај.

Не ме сфати за тоа крива-права... Значи кога ја гледаш сликата тоа што ти е поблиску е по правило поголемо од тоа што ти е подалеку? И затоа правата линија е искрена на лево одозгоре надоле..
И опишав погоре, не можам да ве убедувам, и така и така ти кажа дека си субјективен :)
(п.с. И Милито не беше во офсајд против Барса, ти текнува на таа сликата, мислев на таква крива линија :) )

абе имаше едно клипче убаво на претходните страни што кажува дека е во офсајд 22цм и покажува како го гледал помошникот тој момент..тоа е најреално..а според оваа слика тој е во офсајд повеке од пола метар што не е точно..Значи пушти си го клипчето и ке видиш за што зборувам.
Судијата е лошо поставен и не го гледа Вила пред играчот на Португалија и не можеш да му замериш затоа што се сантиметри во прашање.

Го гледав повеќе пати клипчето, и слика имаше поставено и беа 22 сантиметри а не 1-2 сантим па да му простиме. Значи судијата е лошо поставен и не можел да види, а лошата поставеност е негова грешка и он е одговорен што не видел.

дај не зезај, вакви ситуации се дешаваат мноооооооооогу у текот на една сезона во сите лиги, туку ретки се оние како на Тевез и на Лампард -тука треба да се замерува а не за ова.

Kajgana Shop

Постови на неделата

Недела од 12 јули 2025

Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
Многу изгубија Вмро, Мицковски и Тошковски со ова. 30 години политички партии, еден не се најде да им каже дека не можат да идат со глава во ѕид, и дека не идат лично против Арсовска, туку против функцијата градоначалник на Град Скопје. Толкави...
Фан Клуб: Вардар
убаво е да се знае, не сите комити го делат ставот на “комити“
не може мене никој да ми наметнуваат како да размислувам.

иститие тие пред неколку години во ерата на најуспешните години на вардар бараа вардар да се повардарел. се повардари, си...
Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
тошковски постапува по судски налози. Конкретно за ова кај судот треба да ја бараш кривицата. Судот моментално не е под влада него ете е независен. ВМРО не смени ниеден судија кога дојде него тие што беа за време на СДС.

Аха, значи ако некој...

Недела од 5 јули 2025

Back
На врв Bottom