Vista или XP? Има ли врска со компатибилност на игрите?

• Креатор на темата Креатор на темата HulK`
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
21 јуни 2010
Мислења
119
Поени од реакции
1
Me interesira sho ima vrska Vista ili XP nekoi velat deka poveke se igraat igrite na Xp a na Vista mnogo kocele ajde nekoj sovet da mi dadete? :) fala odnapred :D

Значи вака.... Vista & Windows 7 се многу понапредни од XP у секој поглед. Ако имаш солидна машина (на пр. Core 2 Duo, 2GB DDR2, ATI HD4670), боље да ставиш 7-мица (или Vista), бидејќи како што кажав, мн. се подобри и понапредни, имаат повеќе опции за се.

Сега, на канти како твојата (нема лутење, ја зборам вистината :)), подобро инсталирај XP, бидејќи Vista-та јаде малце појше RAM. А ти бидејќи имаш 1GB, може да пробаш со XP, но знај разликата нема да биде мн. поголема бидејќи пак имаш вградена графичка и антика процесор. :toe: Иначе Кантер можеш да играш и на Vista солидно, не е проблем. Проблем е со игри што бараат повеќе RAM. Како што реков, XP може да ти даде 2-3 фрејма повеќе само заради RAM-от. Ако не ти е мн. до игри, остани на Vista-та.

Или пробај стави 7-мица, и таа јаде помалце RAM од Vista. Најдобра опција за да играш нови игри ти е надоградба (на пр. стави процесор C2D E7500 уште 1GB RAM, и ATI HD 4670), и остани на Vista или стави 7-мица и ќе немаш проблем.

P.S. И обуздај се малку, доста беа отварања 5 теми секој ден.

vista= DX10
xp= DX9

Me interesira sho ima vrska Vista ili XP nekoi velat deka poveke se igraat igrite na Xp a na Vista mnogo kocele ajde nekoj sovet da mi dadete? :) fala odnapred :D

Заборави ја Виста, WIN 7 64 bit е правиот избор.

Нееее..... на негова машина 64-bit? НЕЕее :) Може да проба со 32-bit Windows 7

:oftopic:
Иначе да, ја имам Windows 7 64-bit, презадоволен сум :ojea:

А каде ја пишува неговата машина? Јас не видов барем..

ја... не ме бива за овие софтвер-хардвер врски па да питам.
Ако ставиш Win 7, има врска дал е 32 или 64 битен со на пример athlon x2 4600 процесор и 2 гб рам (за графиката знам, тапа ми е Nvidia 8600 GT)
и
дали ако ставиш 64-ка, ќе работат игри (Oblivion, Warcraft, PES...и други игри), драјвери и вообичаените програми (пример, дефрагментер, subtitle workshop, convertxtodvd, allok videojoin, hijackthis..и друг софтвер koj сега работи под XP). Како е со компатибилноста?

Ако ставиш Win 7, има врска дал е 32 или 64 битен со на пример athlon x2 4600 процесор и 2 гб рам
и
дали ако ставиш 64-ка, ќе работат игри (Oblivion, Warcraft, PES...и други игри), драјвери и вообичаените програми (пример, дефрагментер, subtitle workshop, convertxtodvd, allok videojoin, hijackthis..и друг софтвер koj сега работи под XP). Како е со компатибилноста?

Да, немаш гајле слободно стави. Доста подобар и побрз избор е 64-та од 32. Само препорачливо е да си стаиш уште 2гб рам во иднина. Најголемиот а најефтин апгрејд што можеш да го направиш.

Ако ставиш Win 7, има врска дал е 32 или 64 битен со на пример athlon x2 4600 процесор и 2 гб рам
и

На тоа боље стави 32-bit 7-мица.
32-bit адресира до 3.5GB RAM, 64-bit многу,многу повеќе

Сега компатибилноста е далеку подобра од пред 3 години. Може има некои ептен забутани програми што може да прават помали проблеми. Тие што ги наведе, мислам дека не прават проблем.

P.S. Ако ставаш 64-bit, обавезно уште 1-2GB RAM. Иначе да за добри и брзи машини и те како е боље 64-bit.

--- надополнето ---

А каде ја пишува неговата машина? Јас не видов барем..

Celeron @ 1.80GHz
1GB RAM
уградена Intel графичка

На тоа боље стави 32-bit 7-мица.
32-bit адресира до 3.5GB RAM, 64-bit многу,многу повеќе

Сега компатибилноста е далеку подобра од пред 3 години. Може има некои ептен забутани програми што може да прават помали проблеми. Тие што ги наведе, мислам дека не прават проблеми.

Јас до сега 0 проблеми сум имал на 64, со ниеден програм. А за тоа дека е подобра опција не се согласувам, подобро стај си 2 гб рам плус и имај (многу) побрз компјутер и подобра подршка за софтвер,игри и заштита него да се скржавиш за некои 1000 денари, нели. Бидејќи и да не стави 64 битен секако профитира од повеќе рам 2гб е малце...

Јас до сега 0 проблеми сум имал на 64, со ниеден програм. А за тоа дека е подобра опција не се согласувам, подобро стај си 2 гб рам плус и имај (многу) побрз компјутер и подобра подршка за софтвер,игри и заштита него да се скржавиш за некои 1000 денари, нели. Бидејќи и да не стави 64 битен секако профитира од повеќе рам 2гб е малце...

Да 2GB RAM е малце особено ако си мултитаскер.
P.S. а што PC имаш? :):) (ако е оф-топик се извињавам....)

ах имаше една тема каков компјутер имате, ама незнам каде беше ако ја најдам ќе ти пратам линк, ме мрзи да пишувам :(

ах имаше една тема каков компјутер имате, ама незнам каде беше ако ја најдам ќе ти пратам линк, ме мрзи да пишувам :(

Аааа ок знам за која тема, таму ќе најдам, бркај работа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom