Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
vista= DX10
xp= DX9
Me interesira sho ima vrska Vista ili XP nekoi velat deka poveke se igraat igrite na Xp a na Vista mnogo kocele ajde nekoj sovet da mi dadete?fala odnapred
![]()
Заборави ја Виста, WIN 7 64 bit е правиот избор.
ја... не ме бива за овие софтвер-хардвер врски па да питам.Заборави ја Виста, WIN 7 64 bit е правиот избор.
ја... не ме бива за овие софтвер-хардвер врски па да питам.
Ако ставиш Win 7, има врска дал е 32 или 64 битен со на пример athlon x2 4600 процесор и 2 гб рам
и
дали ако ставиш 64-ка, ќе работат игри (Oblivion, Warcraft, PES...и други игри), драјвери и вообичаените програми (пример, дефрагментер, subtitle workshop, convertxtodvd, allok videojoin, hijackthis..и друг софтвер koj сега работи под XP). Како е со компатибилноста?
ја... не ме бива за овие софтвер-хардвер врски па да питам.
Ако ставиш Win 7, има врска дал е 32 или 64 битен со на пример athlon x2 4600 процесор и 2 гб рам
и
дали ако ставиш 64-ка, ќе работат игри (Oblivion, Warcraft, PES...и други игри), драјвери и вообичаените програми (пример, дефрагментер, subtitle workshop, convertxtodvd, allok videojoin, hijackthis..и друг софтвер koj сега работи под XP). Како е со компатибилноста?
А каде ја пишува неговата машина? Јас не видов барем..
На тоа боље стави 32-bit 7-мица.
32-bit адресира до 3.5GB RAM, 64-bit многу,многу повеќе
Сега компатибилноста е далеку подобра од пред 3 години. Може има некои ептен забутани програми што може да прават помали проблеми. Тие што ги наведе, мислам дека не прават проблеми.
Јас до сега 0 проблеми сум имал на 64, со ниеден програм. А за тоа дека е подобра опција не се согласувам, подобро стај си 2 гб рам плус и имај (многу) побрз компјутер и подобра подршка за софтвер,игри и заштита него да се скржавиш за некои 1000 денари, нели. Бидејќи и да не стави 64 битен секако профитира од повеќе рам 2гб е малце...
ах имаше една тема каков компјутер имате, ама незнам каде беше ако ја најдам ќе ти пратам линк, ме мрзи да пишувам![]()