Електрични шеми-јака струја...!!!

• Креатор на темата Креатор на темата Er.Is88
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
30 октомври 2009
Мислења
2
Поени од реакции
0
Ми треба електрична (шема на врзуванје) шема за трофазни елекро мотори со крајни прекинувачи... Ако може некој да ми помогне ве молам пишете на оваа тема... Благодарам однапред...:salut::toe:

А што викаш на тоа и да ти полагаме наместо тебе ??

Фала мали али не е за полаганје за работа ми требат... :salut:

Ми треба електрична (шема на врзуванје) шема за трофазни елекро мотори со крајни прекинувачи... Ако може некој да ми помогне ве молам пишете на оваа тема... Благодарам однапред...:salut::toe:

Ајде биди поконкретен,

Дали сакаш ел. шема за пуштање на трифазен ел. мотор во две насоки запиран со крајни склопки?

Ако е тоа што го бараш наведи го начинот на пуштање во работа на моторот,
со гребенаста склопка или типкала СТАРТ-СТОП-СТАРТ.

Дали сакаш системот да има самодржење
или работата да биде регулирана рачно?

Дали сакаш процесот веднаш да заврши при избраната насока
или сакаш непрекинато движење ЛЕВО-ДЕСНО.

Наведи ми што сакаш конкретно во врска со темата
батко HOMBRE е исто како тебе нов на форумов
и со задоволство ќе ти помогне.

3~motor levo-desno.jpg

е1-Енергетски осигурач фаза R
е2-Енергетски осигурач фаза S
e3-Енергетски осигурач фаза T
C1-Контактор за лева насока
C2-Контактор за десна насока
Q1-Биметална заштита
1е1-Автоматски осигурач за команден напон
b1-Tипкало за лева насока
b2-Tипкало за десна насока
Ks1-Крајна склопка за лева насока
Ks2-Крајна склопка за десна насока

Пуштање во работа на 3~мотор во две насоки
со постојано држење на типкалото од избраната насока.

Абе Друже не се труди толку типов одамна не е на форумов си заврши он работа си положи и сега го нема :)

незнам дали за овде е проблемот мој ама ке пробам. Не се одбирам многу од електрика малку само. Сакам да направам микрофон т.е пилотка пробувам со микрофони дирекно во појачало но не мозам да извадам звук. демек требало да има измеѓу нив некој си засилувац или подзасилувач нз како се вика точно. Можи некој подетално да ми објасни или да ми даде шема од тоа, поедноставна ако е да пробам да ја направам :) фала од напред :)

Ова не е јака струја ама ме мрзи да барам :) ....ми треба 15V 10A стабилизатор, ама прост некој со +-1 V не мора толку прецизен да биде. Некоја проста шема, се мислам овакво нешто дали ќе упали
images

Со зенер и транзистори јаки, евентуално паралелно врзани.................некоја сугестија :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom