Група Г (Бразил, Народна Кореја, Брег на Слоновна Коска, Португалија)

• Креатор на темата Креатор на темата Supervisor
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Локација
Кајгана
Групата на смртта, Г во која мечевите ќе се одиграат во периодот помеѓу 15 и 25 Јуни.
Во неа ќе играат репрезентациите:

Бразил
Народна Кореја
Брег на Слонова Коска
Португалија

Околу историјата екипите на Бразил и Португалија кои се всушност и фаворити за првите две позиции беа извлечени заедно и на светското првенство што се одржа во Англија во 1966г. Во тој меч Португалија го победи славниот тим на Бразил со 3-1. Со таа победа се квалификуваа во четврт-финале. На крај Португалија го завзема третото место.
Победниците од оваа група ќе се соочат со двете најдобри екипи од групата Х.

Мечеви:

1.(15 Јуни 2010, 15:00) Брег на Слонова Коска-Португалија

2.(15 Јуни 2010, 19:30) Бразил-Народна Кореја

3.(20 Јуни 2010, 19:30) Бразил-Брег на Слонова Коска

4.(21 Јуни 2010, 12:30) Португалија-Народна Кореја

5.(25 Јуни 2010, 15:00) Португалија-Бразил

6.(25 Јуни 2010, 15:00) Народна Кореја-Брег на Слонова Коска

Уфф..групата на смртта дефинитивно :) Би сакал Бразил и Брегот да одат понатаму...

Бразил прв Португалија втора - моја прогноза.

Одлична група, можеби најизедначената, ќе има борба за првите две места, но сметам дека Бразил на крај ќе биде прв а Португалија и Брегот ќе се борат до крај за втората позиција.

И јас сакам Бразил и Брегот да продолжат:smir::smir:

Корејците се апослутни аутсајдери во групава,а Бразил фаворити и очекувам да пројдат како првопласирани. За вториот патник ќе реше натпреварот меѓу БСК и Португалија. :toe:

Одлично видео.Сепак не ја изгубил магијата.
Без Роналдињо и Роналдо Феномено,Бразил не е Бразил.Ова е последната шанса да ги гледаме едни од најдобрите фудбалери ever на светско.
Дунга,ако не ги земеш,ќе тиба матер!
Ај да има некоја конкуренција напред.......ама Робињо,Фабиано,Адриано?!1

Тука фаворити се Бразил и Португалија но може да изненади и БСК,дефинитвно најтешката група.
Битно ке гледаме убаво фудбал помеѓу 2 гиганта.
Уживајте:smir:

Караоките се нумеро уно!Не се она што беа од СП 98 и 02 но сеуште се најсјајни и највозбудливи... нема да има никаков проблем за жолтоплавите, бар со сигурност не во почетната фаза. БСК ќе поминеше во секоја друга комбинација и група сем оваа!Преголем залак ќе се Бразил и Португалија за нив уште на старт, и минатата година немаа среќа во групите и овој пат.

1. Бразил - 2. Португалија

Според мене една од најсилните групи на овој шампионат. Скоро сигурен сум дека брегот на слоновата коска, ќе успее да изненади барем еден од Португалија и Бразил, и ќе се најде измеѓу нив. Мој тип е дека на крајот Бразил ќе има 7 бода (нерешено со БСК), БСк ќе собере 5, Португалија 4, а иако ќе ми се направи мерак и Кореја да ја видам даље, сепак не им давам некои големи шанси да освојат макар и бод.
Значи мој тип е дека групава ќе ја минат Бразил и БСК.

Уфф, премногу интересна група. Реално гледано на хартија фаворити се Бразил и Португалија. Но и БСК и Кореја се екипи кои може да им ги замешаат малце сметките, но сепак Бразил и Португалија ќе одат понатаму.

Сакам Брег на Слонова Коска и Бразил да идат.
Португалците ми се премногу манекенска репрезентација,африканците повеќе сакам да идат.

Хмм...Интересна група, во која ќе има интересни мечеви, но јас очекувам дека Бразил ќе биде прв, а за другите места ќе конкурираат Португалија и БСК .

Најдобрата,најинтересната група но меѓутоа и огромна конкуренција...Секако дека очекувам Бразил да излезе победник од групава..:):),a после Бразил, Португалија..
Кристијано Роналдо VS Кака...-ќе биде возбудливо:smir:

Најдобрата група на Светсково дефинитивно. Сакам да одат Бразил и Брегот:)......Секоја утакица од оваа група ќе биде приказна за себе:)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom