Детска облека нова или позајмена?

Наташа Радио Милева Мара

Проф. Др. Маг. Мами
Член од
29 април 2005
Мислења
3.835
Поени од реакции
1.118
Дали сте за нова или посудена облека за вашите деца.

Како бебе купував само за едното си ги чував така да беа употребувани и за другите две.Сега се што остане од погоголемата керка помалата го носи така да не давам којзнае колкава сума за гардероба.

И сум против уште мали да ги учиме децата на марка гардероба.

Што мислите вие,дали купувате,ке купувате во изобилство,марка или ке си посудите од некој...

Дефинитивно нема да посудувам од некој облека, побогу.
Ако имам едно поголемо едно помало, ќе направам како тебе, што на едното му се смалило другото ќе го носи, ако е во супер состојба, иначе јас да зиам облека од роднини и пријатели, нема шанси, денес владеат разни болести и се тоа, не се препорачува ни од сестра/брат да се носи, али ај кај нас може да помине.
Јас на пример ко помала скоро се носев од сестра ми и тоа многу ме нервираше!
Па не сум јас дома трето прасе, па да носам износени работи.
Не мора да е марка, меѓутоа сакам нови крпчиња...
Башка нема врска на која возраст е, ти немаш наведено точно...и мајка ми да беше на форумов, ќе си помислеше "Еј Биљана е уште дете..." но тоа не значи дека ќе зима облека од други и да ми ја дава мене...од сестра ми се прифаќа:pipi:

A zasto da ne zeme garderoba od nekoj so ti e poznat od tvojot krug ako dobro go poznavasb taka i taka decata brzo rastat. A so bolesti nema veza toa se pere toa e samo edno parce tekstil drugo nisto.

Јас и давам на една пријателка гардероба од моето дете и да ви кажам навистина и олеснувам,додека е мало уште па се флекаат ептен а за марка не сум додека е мало додека не разбира,што ако му купам најк кога за него патика си е патика.А и децата брзо раснат така да повеке од еден месец не би ги носело.

Па ако веќе има стари парчиња гардероба од постариот/та брат/сестра не гледам зошто да не ги носи детето, иако тоа ко шо рече ThA-BiTcH ќе се осеќа како трето прасе, ќе си вика зошто на брат ми/сестра ми секогаш и купувавте нови работи а јас морам да го носам она што останало...

Јас си бев сам, ни браќа, ни сестри, така да се ми се купуваше ново. сега имам едно дете, и се му купувам ново. Кога ке добие брат или сестра, ке видиме, здравје.

Не гледам ништо лошо во тоа да носи облека од постаро братче или сестриче, ама не и од некој друг. Е сега нормално дека треба и за него по нешто ново, ама да не се претерува.
Јас како мала стално носев омалена облека од мојата 1ва братучетка и не ми сметаше ич, баш ми беше поинтересно кога ќе ми дојдат со 5 кеси облека и ти си носиш што сакаш, си бираш, секој ден во ралична облека на 5 години.

На првото дете, се` ново. На второто дете, ако го имам, повеќето ново, нешто од постарото дете. Доколку се различен пол, тогаш ново и за двете. Неќам да биди како јас и брат ми, тој носел хулахопки од мене. :pos:

Зависи од финанските можност. Ако приходите во семејството се помали, ништо лошо не гледам во тоа да се користи и веќе употребена облека.

JeCILaDy напиша:
На првото дете, се` ново. На второто дете, ако го имам, повеќето ново, нешто од постарото дете. Доколку се различен пол, тогаш ново и за двете. Неќам да биди како јас и брат ми, тој носел хулахопки од мене. :pos:

Сега да не е балетан?:pos::pos::pos:

Не е, ама само то ми има останато во сеќавање, дека му ги облекваја мојте хулахопки :)

Pa jas posto imam postar brat se razbira nemozev da pozajmuvam od nego.
Za mojte deca moze da upotrebuvam koristena samo naprimer od postaroto za pomaloto dete...od drugi ne bi pozajmuvala..nekako bez vrska mi e.

Не сум имала од кого да носам облека, прво дете сум.
Брат ми е многу помал од мене, но само еднаш има облечено мои патики (се живо му беше водено), а сега веќе не може ни тоа затоа што има поголема нога од мене.

И зошто е толку срамота да носи нешто ако е добро сочувано и речиси ново? Ете да речеме пример со количките. Зошто да се купуваат две (три, пет) колички ако децата се блиску со годините кога може да се користи и таа од првото дете ако е здрава и не е оштетена? Исто и со облеката.

Бидејки првото беше ќерка, невозможно беше било што да уптребиме од нејзе за наредните деца зашто беа синови, но од бостариот син за помалиот, да. И да знаете оти тоа е огромно олеснување, бидејки додека детето расте тотална глупост е да се фрлаат пари за облека која ќе ја носи само 4-6 месеци во просек. Подоцна, кога веќе ќе тргне во школо се купуваат работи, но до таа возраст ако има останато облека од повозрасно братче или сестричка не пречи воопшто да биде употребена. Неможе да биде износена гардероба која е користена 6 месеци во ниеден случај доколку е купена како доволно квалитетна.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom