Фан клуб: Seattle Supersonicks

• Креатор на темата Креатор на темата ^HITMAN^
  • Време на започнување Време на започнување
H

^HITMAN^

Гостин
Иако клубот не постои од 2008 година (преместен во Оклахома под името Оklahoma City Thunders) убеден сум дека на форумов има многу членови кои го сакале овој тим и за него навивале. Да појаснам тимот нема никаква врска со Оklahoma City Thunders, ребрендиран и преименуван е целосно ( Шон Кепм и Гери Пејтон - легендите на Соникс јавно се откажаа од него) . Ги молам модераторите да не ја бришат темава, да остане како почит кон еден голем клуб.:smir:

Seattle_SuperSonics_logo.png

Conference Western Division Pacific (1967–2004)
Northwest (2004–2008) Founded 1967 History Seattle SuperSonics
(1967–2008)
Arena KeyArena (1967–1978, 1985–1994, 1995–2008)
Kingdome (1978–1985)
Tacoma Dome (1994–1995)
City Seattle, Washington Team colors Green, Gold and White

Shawn Kepm и Gary Payton беа заштитни лица на тимот во блескавата историја во педиодот во 90-тите години на минатиот век.

2003136146.jpg

2008035377.jpg

Seattle Supersonics - forever in my heart !!!

Еeј кај ги извади ... :)
Иако навивав за Чикаго тогаш (поради Џордан нели :) )
многу ги почитував соникси..и секогаш ми беше интересно да ги гледам..посебно Шон Кемп...каков играч беше....а и ракавицата....какви тројки маваше тогаш а добар беше и оној германецот...Детлеф Шремф беше ако не се лажам :)...Ееее тоа беа времиња :)

Респект за постот :)

Еeј кај ги извади ... :)
Иако навивав за Чикаго тогаш (поради Џордан нели :) )
многу ги почитував соникси..и секогаш ми беше интересно да ги гледам..посебно Шон Кемп...каков играч беше....а и ракавицата....какви тројки маваше тогаш а добар беше и оној германецот...Детлеф Шремф беше ако не се лажам :)...Ееее тоа беа времиња :)

Респект за постот :)

Фала ти. Носталгија ме фаќа деновиве од пролетта ќе е. :) Да Детлеф Шремпф беше, типична германска фаца. :)
schrempf1.jpg

Имаше душа во НБА тогаш, не е како деновиве механички билдери се напраива сите.

A за Кемп, делата говорат

Респект кон овој клуб инаку стар фан на НБА сум, така да уживав додека ги проследив овие забивања на Шон Кемп :vozbud: иако Шекил ми беше(и уште е) првиот идол во НБА уште во Орландо од финалето со Хјустон има и голем постер некаде 2m X 3m aма поштувам многу сите оние кои придонесле многу оваа играа како овие горе што ги наведовте :smir:
Ракавицата беше најдобар плеј со Џон Стоктон во тие 90-ти а Шон Кемп најатрактивниот центар кој забивал т.е. првиот:pipi:

Респект за СуперСоникс, повеќе ги обожавав од сегашните Оклахома Сити Тандер. Ми беа во првите топ 3 од Западна Конференција и ме фаќа носталгија за овој тим

R.I.P. Seattle SuperSonics

Еден од мојте идоли...The Glove.Ѕвер.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom