Пехчево

Член од
8 февруари 2009
Мислења
3.833
Поени од реакции
1.325
Пехчево се наоѓа во Малешевијата. Градчето е познато по домашните специјалитети како што се компир и сирење кој не пробал нека побара и нека проба па тогаш ќе правиме муабет :) Па ај ако сте заинтересирани опишете некоја случка ако сте биле таму !

ne sum bil no mislam deka e interesno mesto
aj nekoj neka stave sliki da vidime so mestence e,i me intersira kolku ziteli ziveat vo pehcevo

Во Пехчево живеат околу 4.000 жители ... !

Да мртов град

Јас знам бар две села што имаат ~ 5.000 жители, што град ќе беше Пехчево со толку малку население.

Туку од што живеат луѓето таму, од што егзистираат?

Има фабрики.... Една од попознатите е BoMeX.... Друго незнам од што : ) )

Има Здраствена Болница, Полиција, Кладилници, Бутици, Кафичи.... Има и фудбалски клуб, ракометарен клуб (прва лига) вчера играа со кометал и изгубија со 3 разлика... : (, кошаркарски клуб... Доста добро градче за посетување...:helou:

не сум бил во пехчево но би сакал да го разгледам градот :helou:

Јас знам бар две села што имаат ~ 5.000 жители, што град ќе беше Пехчево со толку малку население.

Туку од што живеат луѓето таму, од што егзистираат?

Значи вака бато Пехчево е град затоа што е далеку по урбанизирано од голем број на градови на Македонија, а да не зборуваме за села.
Друго на времето било доста богат град, но ради приватизацијата замре поголемиот дел од фабриките.
Егзистенцијата на луѓето уште е врз основа на тие фабрики што постојат, но исто така развиена е дрвната индустрија и земјодеслството,
луѓето живеат просечно да речеме.
Бтв ако некогаш те однесе патот, мислам дека ќе го смениш мислењето за тоа што град е.

Пехчево .. убав град .. и да разјасниме , класификацијата град-село не се врши според бројот на жители -.-

Инаку .. ни едно лето не сум пропуштил да отидам до куќата во Негрево а да не наминам до Пехчево да се видам со роднините и да го разгледам градот :)

А мора да ја пофалам месарницата .. месото е со најдобар квалитет во Македонијава ..

Пехчево е едно многу убаво гратче, гратче како бомбонче. Кој не бил, тој не знае!
Pehcevo%20vodopad.JPG

Не сум бил, но имам една напомена: Ако сте од Берово, не одете таму сами :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom