Се шпекулира за пад на еврото...

• Креатор на темата Креатор на темата Фити
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
22 ноември 2009
Мислења
644
Поени од реакции
156
Се претпоставува дека економската криза во Грција може да предизвика паѓање на вредноста на еврото.
Е сега прашањето е што е подобро да се направи, да се претворат еврата во долари, да се вложат во акции, во недвижен имот или да не се превзема ништо.

Се шпекулираше за ист ваков пад на еврото пред 7-8 месеци, и девизните каматни стапки рипнаа, што беше многу сумњиво, али не падна, и тие што ризикуваа добија.
Ама никогаш не се знае. Затоа се вика шпекулација :)

Тешко дека ке падне еврото, шпекулантите еднаш можат да поминат два пати тешко

може да падне.. не е чудно.. али да ги стаиш на берза ко македонскава е тоа е ризик.. мислам моменталнава ситуација ко шо е немој ни да помислиш да ставаш на берза...
а за доларот.. нели и тој паѓа... да не трескам нема да коментирам
според мене најдобро да си ги чуваш сега за сега како евра..

Ne veruvam deka ce ima drasticen pad na evroto a da kupuvas dolari takticki skroz pogresno samo ce izgubis...

Denarot e vrzan so evroto taka da jas kolku znam odnosot e 1eur-61.5den e konstanten i ne se promenil dolgo vreme dokolku za dolarot e druga prikazna raste pagja a i razlikata megju kupoven i prodazen za dolarot e previsoka....

Затоа сите трчаат да ја спасат Грција од банкрот, за да нема импликации врз курсот на еврото. Зошто дозволија Исланд да банкротира? Затоа што не е во ЕУ ни во ЕМУ.

:pos2:
veke padna evroto zaradi grckava kriza.... dolarot od 40 nakaci do 45 i se stabilizira...
taka da ne veruvam deka uste ke pagja... ili najmalku drasticen pad na evroto

Ништо од ова нема,празен муабет.

Се претпоставува дека економската криза во Грција може да предизвика паѓање на вредноста на еврото.
Е сега прашањето е што е подобро да се направи, да се претворат еврата во долари, да се вложат во акции, во недвижен имот или да не се превзема ништо.

Пред некое време слушнав дека Џорџ Сорос си инвестирал во злато (накратко ни едно ни друго не е стабилно)

Пред некое време слушнав дека Џорџ Сорос си инвестирал во злато (накратко ни едно ни друго не е стабилно)

нема толку злато..извлечено од земја и излеано во златни шипки, кое би можело да ја врши функцијата на златна подлога на ОГРОМНТА МАСА ВИРТУЕЛНИ ПАРИ ВО ОПТЕК...дури ни мал дел од тоа...по ниедна замислива цена :) купување злато е само психолошка категорија , ништо друго....и мал ќар за МАЛКУ луѓе....

нема толку злато..извлечено од земја и излеано во златни шипки, кое би можело да ја врши функцијата на златна подлога на ОГРОМНТА МАСА ВИРТУЕЛНИ ПАРИ ВО ОПТЕК...дури ни мал дел од тоа...по ниедна замислива цена :) купување злато е само психолошка категорија , ништо друго....и мал ќар за МАЛКУ луѓе....

Еј незнаев дека имаш толку пари за штедење :pos2:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom