Поволни бизнис кредити

• Креатор на темата Креатор на темата ^HITMAN^
  • Време на започнување Време на започнување
H

^HITMAN^

Гостин
Во голема двоумица сум дали да подигнам кредит од 5,000 до 10,000 евра за инвестирање во мојата фирма за ИТ инженерство отворена пред 7-8 месеци. Планирам да инвестирам во објект(да изнајмам под кирија и негово уредување) со оглед на тоа дека моментално работам од дома, да вработам уште еден вработен, да инвестирам во модернизација на компјутерите и да инвестирам во маркетинг на компанијата. Барав низ сите банки и како најпримамлив ми изгледа кредитот на ProCredit Банка.

Бизнис OVERDRAFT - Pro Credit Банка
Што?
Право за краткорочно користење на средства на жиро сметката на клиентот
Кој?
Приватни фирми:

• регистрирани како правни лица
  • работат активно повеќе од 6 месеци
  • фреквентна употреба на нивната жиро сметка во ПроКредит Банка минимум 6 месеци
  • важи и за клиенти кои имаат кредитна историја во ПроКредит Банка
Зошто?
Краткорочен извор на обртен капитал
Како?
Посетете не и пополнете барање со:
лична карта
Услови
  • максимален износ од 1.200.000 MKД
  • рок од 3 месеци при првичното одобрување до неопределен период по третото одобрување
  • без строг план на отплата
  • брза и едноставна процедура
  • минимум потребни документи
  • обезбедување до 300.000 МКД со меница потпишана од фирмата и од нејзиниот сопственикот
  • обезбедување над 300.000 МКД со флексибилен залог на подвижни предмети
  • одобрување за 1 ден.
Кредитот е со каматна стапка од 8.75% и рок на отплата до 3 години.

Доколку некој е запознаен со некој сличен кредит од некоја друга банка со слични услови и дозволени износи, би сакал да слушнам и да продискутираме. Однапред благодарам.

Зошто не ја разгледаш кредитната линија која ја даваат некои банки,средства кој владата ги позајми од Светска банка (може и од Инвестициона да беа,веќе и не се сеќавам)?
6% камата и имаш поволни услови,прочепкај по големиве банки сигурно ќе ја најдеш таа кредитна линија.

Зошто не ја разгледаш кредитната линија која ја даваат некои банки,средства кој владата ги позајми од Светска банка (може и од Инвестициона да беа,веќе и не се сеќавам)?
6% камата и имаш поволни услови,прочепкај по големиве банки сигурно ќе ја најдеш таа кредитна линија.

Фала ти. Колку што те разбрав збориш за средствата од 100,000,000 евра кои владата ги зема како кредит со еврообврзница како мерка за ублажување на последиците од кризата. Е сега прашав за тие средства и ми кажаа дека сеуште не се знае кога ќе се отпочне со доделување на кредитите затоа што владата за таа цел ја задолжила Народната Банка да ги распредели средствата низ банките соодветно нивните клиенти и рејтинг, па требала Народната Банка да каже кога, па потоа требало Банките да кажат "сега може" па да се аплицира па да се чека, ПА ВРСКИ ДА СЕ ФАЌА, и на крај се откажав од таа варијанта. Ако мислеше на тоа. :)

Фала ти. Колку што те разбрав збориш за средствата од 100,000,000 евра кои владата ги зема како кредит со еврообврзница како мерка за ублажување на последиците од кризата. Е сега прашав за тие средства и ми кажаа дека сеуште не се знае кога ќе се отпочне со доделување на кредитите затоа што владата за таа цел ја задолжила Народната Банка да ги распредели средствата низ банките соодветно нивните клиенти и рејтинг, па требала Народната Банка да каже кога, па потоа требало Банките да кажат "сега може" па да се аплицира па да се чека, ПА ВРСКИ ДА СЕ ФАЌА, и на крај се откажав од таа варијанта. Ако мислеше на тоа. :)

Мислам на линијата која ја зема како мерка за ублажување на кризата во март месец од Европска Инвестициона банка и која линија се пушта преку Македонската банка за подршка и развој.Право на поделба на оваа линија имаат 6 банки,сите имаат исти услови за оваа линија.
Еве ти потребни услови за аплицирање на сајтов на Комерцијална:
http://www.kb.com.mk/stopkrediti1.asp?id=k#
Ќе гледаш во делот за микропретпријатија.Нема врски за овие кредити,бидејќи банките ги делат,слободно аплицирај си,затоа се овие пари.

п.с.НБМР никогаш не дели кредити и кредитни линии :)

Мислам на линијата која ја зема како мерка за ублажување на кризата во март месец од Европска Инвестициона банка и која линија се пушта преку Македонската банка за подршка и развој.Право на поделба на оваа линија имаат 6 банки,сите имаат исти услови за оваа линија.
Еве ти потребни услови за аплицирање на сајтов на Комерцијална:
http://www.kb.com.mk/stopkrediti1.asp?id=k#
Ќе гледаш во делот за микропретпријатија.Нема врски за овие кредити,бидејќи банките ги делат,слободно аплицирај си,затоа се овие пари.

п.с.НБМР никогаш не дели кредити и кредитни линии :)

Да да така е, на МБПР мислев, моја грешка. Ова ми изгледа примамливо ќе разгледам подетално и ке отидам до Комерцијална, зашто кога бев пред некој ден не ми спомнаа за овие кредити.
Големо благодарам за линкот и постот. :smir:

Да да така е, на МБПР мислев, моја грешка. Ова ми изгледа примамливо ќе разгледам подетално и ке отидам до Комерцијална, зашто кога бев пред некој ден не ми спомнаа за овие кредити.
Големо благодарам за линкот и постот. :smir:

Тие линии мило во сите банки ги имаат истите услови.Види првин во која банка има најмлад кадар и најприземен,за побрзо да завршиш работа.Тутунска е мој предлог,прашај види па кажи ни :)

Тие линии мило во сите банки ги имаат истите услови.Види првин во која банка има најмлад кадар и најприземен,за побрзо да завршиш работа.Тутунска е мој предлог,прашај види па кажи ни :)

Видов и кажувам. Дефинитивно утре одам во НЛБ Тутунска, повеќе детали ќе соопштам утре да не пишувам сеа за џабе ако не испадне работата. А и за кадарот дефинитивно е најмлад, не се ко оние бабите во Комерцијална и Стопанска каде 15 минути им треба за сметки да платиш.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom