Gary Larson - карикатуристот

• Креатор на темата Креатор на темата Saladin
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.762
Поени од реакции
13.590
...или поточно цртачот на мали стрипчиња. И повторно ќе се запраша човек зошто би му се отварало некоја посебна тема на овој човек? Обичен цртач, нормално скоро секој може да биде. Но... пораката во тие мали стрипчиња е оноа што човека го тера да го вреднува за еден од најкомичните карикатуристи или на англиски што би се рекло cartoonist-и во денешно време.
Кратка биографија за типов - американец е, роден во поствоениот период - 1950тата година во University place во сојузната држава Washington. Голема заслуга за неговите почетоци има неговиот брат поради тоа што како мал го имал заебавано својот помал брат со понекоја шала.
Како и да е типов (Гери) има завршено факс во својата родна сојузна држава а отпосле се вработил во некоја музичка продавница и буквано му ску*чило па сфатил дека го бива за цртање. И се` започнало откога направил пет-шест цртежи и ги испратил во Pacific Northwest Mаgazine или тогаш попознато како Pacific Search.. По кратката соработка со уште еден весник од Сиетл, Ларсон ги поднесува своите трудови во Seattle times.
Неговото познато дело The far side започнува толкму во горенаведениот весник за да подоцна го прифатат во Cronicle.

извор

Според мене човеков е ѕвер и вреди да му се погледнат делата. За оние кои преферираат неелектронска форма за читање, овие стрипчиња искачаат во последната страница на Политикин забавник – нормално со српски превод .
За крај би додал неколку мои омилени.

00006962.jpg

00006959.jpg

00006958.jpg

00006955.jpg

Прв пат слушам за човеков искрено, ама разбарав на интернетов и оваа ми се свиѓа многу

MrMrsClaus-GaryLarson.jpg

Гери Ларсон е еден од ретките карикатуристи од странство чиј труд сум имал можност подобро да го запознаам, главно преку џепното издание „Галерија на откачената страна“ издадена во 1996 година од една наша издавачка куќа.
Ми се допаѓа неговата смисла за хумор, едноставноста и разбирливоста. За разлика од повеќето „карикатуристи“ кај нас, овој успеа повеќепати да ме насмее.

ми се допаѓа Гери Ларсон, скоро секогаш успеваат да ме насмеат неговите карикатури. Инаку прв пат ги видов неговите дела во политикин забавник.

Гери Ларсон е ѕвер над ѕверовите. Тоа што многу форумџии тука го прават со зборови, доведувајќи ја иронијата до совршенство, и пред појавата на сите мотиватори, демотиватори и Lolcats, пред назедата на Доктор Хаус генерацијата, хуморот на Гери Ларсон делуваше ко откровение. :cuc:

gary-larson-1984-far-side-anthropologists.jpg

gary-larson.jpg

brain_full.gif

larson1.jpg

larson1.bmp

larson001.gif

larson002.gif

larson.jpg

2629148586_38e9a1386b_o.jpg

GaryLarson_brain1.jpg

attachment.php

farsidetarzan22.gif

cat.jpg

3wiseguys.jpg

thefarsidemar11.jpg

Noahalphabetically.png

larsonfly.jpg

Иам една книга во електронски формат од Гери Ларсон уште од пред 4-5 години, дојде со PC Info списанието. Многу ми се сфиѓаше неговиот хумор, ама немав интернет тогаш. Баш убаво ме потсетивте :)

Црн хумор, прерипај ако не ти се допаѓа...

Анализирана црната кутија... последниот разговор на пилотите на Качински. :icon_lol:
far-side.jpg

Има две мали збирки на македонски издадено (ги имам, како и една голема на англиски).

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom