Купување филм

• Креатор на темата Креатор на темата Juraga
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
22 јули 2008
Мислења
15
Поени од реакции
0
Каде можам да си купам филм (онака вистински) и колкав избор има во Македонија на филмови на оригинални DVD или можеби BluRay дискови? Која е цената и дали има големи разлики? Мислам на филм кој се наоѓа на оригинален диск а не изрежан во Nero и испринтан на некој штампач дома или во некој подрум, сместен во опаковка која мириса на нафта?

Во југотон и таа другата продавница на ист спрат со југотон. Или да порачаш од амазон (јас сум нарачувал од англискиот, плаќал со виза електрон од тутунска и стигаат двд за 2 недели мах).

Да, во тие две во ГТЦ има и по Amazon, E-bay... за што не сум експерт ама слушнав дека купуваат луѓе од форумов :)

Брат, во заблуда сте ако мислите дека ако го купите оригинал ДВД квалитетот на снимката ќе биде подобар. И тие го режат на Неро, само што тие оригиналите се овластени продавачи на филмот. Едина разлика е квалитетот на самото ЦД. Пример повеќе трајно ќе биди, за разлика ко изрежиш филм на Принко ДВД па по 3 гледања да почни да кочи и сецка. Иначе ДВД форматот тој е. Квалитетот на снимката исто.:toe:

Разликата помеѓу пиратски и оригинален DVD филм :)
GxzeV.jpg

Каде можам да си купам филм (онака вистински) и колкав избор има во Македонија на филмови на оригинални DVD или можеби BluRay дискови? Која е цената и дали има големи разлики? Мислам на филм кој се наоѓа на оригинален диск а не изрежан во Nero и испринтан на некој штампач дома или во некој подрум, сместен во опаковка која мириса на нафта?
Мој совет,ако сакаш да купиш оригинал ДВД-филм,купи преку http://www.amazon.co.uk/ .Зошто??Па ако во Југотон еден оригинал е 1200 ден. истиот со поштарина од Англија е 400-500 ден.Значит за тие пари мојш да купиш 3 филма од Англија.Плус сега имаш ненормални попусти од преку 80 %.Па јас не сум будала да давам толку пари на овдешниве лихвари.Сум купвел преку 30 пати од Амазон.Се стигвело многу брзо и неоштетено.
п.с.Ацид :)

Дали сте љубители на филмови и дали воопшто купувате ДВД филмови оригинални небитно дали ги купувате од интернет или некаде во некој двд клуб ,шопинг центар,цд-тека....

денеска наидов на една страница millennium-film.rs каде имаше доста добри филмови за поефтина пара ,не се филмовите нешто многу нови но сепак се добро познати филмви
а мене ме интересира дали од таа страница може да се нарача филм да стигне во Македонија и колку тоа би коштало сето тоа задоволство

У Македонија ја не знам каде се продаваат оригинални ДВД филмови, се е пиратерија...

Брат, во заблуда сте ако мислите дека ако го купите оригинал ДВД квалитетот на снимката ќе биде подобар. И тие го режат на Неро, само што тие оригиналите се овластени продавачи на филмот. Едина разлика е квалитетот на самото ЦД. Пример повеќе трајно ќе биди, за разлика ко изрежиш филм на Принко ДВД па по 3 гледања да почни да кочи и сецка. Иначе ДВД форматот тој е. Квалитетот на снимката исто.:toe:
Овие што се оригинални да иста скоро е сликата као и пиратските ,само што фино лепо е спаковано тоа со слика на цд- то ,со мени убаво скоцкано + имаш додатоци избришани сцени ,музички спот од филмот трејлери и др зависно од продукцијата на филмот што ќе стават

во Србија има овластени фирми кој продаваат филмови и некој кој се за поефтина цена ги продаваат по мали трафики ,бензински пумпи ,книжарници....
еден од тие го наведов горе во еден мој пост

И кај нас има овластени продавачи - СВРСА но тие ги земат од кај србите го прават пакувањето да е на македонски и на некои филмови ставаат превод македонски , еднаш ми се погоди Sream филмот да биде за џабе фрлени парите однадвор пакувањето на македонски внатре цд то напишано со српски :facepalm: ,но сега гледам ги носат како што им ги даваат не менуваат ништо на нив такви какви што се ги продаваат ама слабо имаат филмови по трафиливе и разноразниве продавници

Исто имам купено неколку пати и во Србија филмови не беа некој понови наслови на филмови ама супер е за таа цена и до сега сум немал проблем со цд -то да не го пушта и да кочи ,но со пиратските тоа ми се имаше дешавано многу пати ќе закочи нема да го пушта и др

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom