Сакам да пораснам

• Креатор на темата Креатор на темата Lucio
  • Време на започнување Време на започнување
Вака сега сакам да прашам:јас сум 171 висина за 6месеци 18г. и ми треба совет вежби нешто за висина/истегнување бидејќи од апчиња нема корист.Јас пред 1год и 2месеци почнав да вежбам-бев дебел па ослабев некаде 10-15кг и сакам да се запишам војна или полициска академија ама бараат 175висина.За склекови/стомачни/трчање се можам само ми треба висина па затоа ако може совет само од оној што знае не безврска одговори! :)
имам уште 2 год до упис во академија па да се информирам на време.

Вака сега сакам да прашам:јас сум 171 висина за 6месеци 18г. и ми треба совет вежби нешто за висина/истегнување бидејќи од апчиња нема корист.Јас пред 1год и 2месеци почнав да вежбам-бев дебел па ослабев некаде 10-15кг и сакам да се запишам војна или полициска академија ама бараат 175висина.За склекови/стомачни/трчање се можам само ми треба висина па затоа ако може совет само од оној што знае не безврска одговори! :)

Се е до гените. Колку се високи твоите предци, по тоа може да процениш уште колку ќе растеш. Мое мислење е дека тешко да стигнеш до 175, со оглед на тоа дека имаш веќе 18 години. Но, ништо не се знае.

ке пробаш со Л-Аргинин ( 1000-1200 денари е) по 2-3 апчиња дневно https://www.google.mk/#q=arginine+grow+taller ... го зголемува хормонот за раст

Ако си доволно цврст и спремен верувам дека ќе те примат и со висина под 175цм. Некаков магичен лек или рецепт за раст дека има, тешко. Знам неколку другари што беа со ваков комплекс па играа кошарка доста на времето и се извишија, но знам и луѓе што цел живот се на кош па не мрднаа многу на висина. Пробај ги советиве од другиве, еве иди на кош шутирај сам, не ти треба друштво, може ќе има ефект.
Крај краева ако не успееш да потпораснеш, можеш да се рашириш :cool: Вежбај тежински тренинг.

ке пробаш со Л-Аргинин ( 1000-1200 денари е) по 2-3 апчиња дневно https://www.google.mk/#q=arginine grow taller ... го зголемува хормонот за раст
фала за совет апчиња ама тоа јас не зимам... ни сум земал додека слабеев.. и за мускулна маса па нема ни сега за висина ...доста луге знам што зимаат и знам какви проблеми после тоа имаат.. со притисок +200 болници итн...такада ни јас не ви препорачувам да зимате па за што и да е.! :)
Природно си е природно.

Имам 14 год а висок сум 158-159 како да извишам ?

имаш време во следните неколку години можеш нагло да извишиш

Иам 14 години, сеа во април праам 15 а сум висока некаде 160/161.Прашање ми е дали можам, како можам и уште колку би можела да пораснам.Иначе и мама и тато не се нешто високи.И двата се околу 178. :D

Иам 14 години, сеа во април праам 15 а сум висока некаде 160/161.Прашање ми е дали можам, како можам и уште колку би можела да пораснам.Иначе и мама и тато не се нешто високи.И двата се околу 178. :D
За Македонија е тоа добра висина, просечни висини на луѓе варираат во зависност од поднебје, народ... во светски рамки просек е 175 см за мажи 163 см за жени.
(јас сум 180 и многу добро изгледам)

За Македонија е тоа добра висина, просечни висини на луѓе варираат во зависност од поднебје, народ... во светски рамки просек е 175 см за мажи 163 см за жени.
(јас сум 180 и многу добро изгледам)

Aмаа па ко џуџе се осеќам покрај другарките( скоро сите се над 165).Али ајде си се тешам дека не е толку битна висината.

Висок сум 166 цм. тежок 62 кг. Сега ќе правам 16 год . како да пораснам 4-5 цм.?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom