Nike Air Max

the Consigliere

не читам дугачки постови
Член од
17 јуни 2007
Мислења
5.595
Поени од реакции
263
Значи , има посебна тема за какви патики носите али мислам дека овој тип на патики заслужува посебна тема.

За првпат се појавуваат во 1987 година , а во текот на деведесетите ја доживуваат својата најголема популарност. Подоцна, со почетокот на новиот милениум се губат од тржиштето , но пред неколку години се реактивираат.

Ја имав едни вакви пред десетина години и ми беше стварно топ у нив. Сеа пак гледам дека се враќаат у мода. Претежно у Србија се неизоставен дел од модата, ама сеа и кај нас се повеќе ги глеам. Јест да се скапички, под 100 евра тешко да начекаш добар модел али удобноста што ја носат со себе е неспоредлива со некоја друга патика. Ко да идеш по облаци би рекол некој :) Некои па викаат дека на запад ги носеле само црнци и педери:toe:

Има мал милион модели, а се праат и кастом серии. Има серии од кожа, комбинација со платно, или па само платно . Најистакнати се Ер Макс 90, 95 и 360 .
Кај нас нема толку широк избор, али во Најк во новата зграда до ГТЦ има најмногу модели...цена од 6 до 9000...квалитет јебига...
А можете фино како мене да си нарачате од Америка(ако имате некој таму као роднини,другари,познаници) и многу поевтино да поминете. Ја ги чекам патичињава со големо нетрпение:vozbud:

За оние коишто не знаат , тоа е оваа патика...а ме поттика сајСига на една тема што стави слика од нив :)...
800px-Air_max_ltd_2.JPG

AirmaxBWJPG.jpg

nike-air-max.jpg

Најпопуларно парче облека воопшто во државава одкако јас знам за себе. Ни старки ни адидас олд скул, ништо, ова беше статусен симбол бре, кога бевме основно, едноставно без вакви не постоиш, беше работата.
Братучед ми у тоа време работеше во унпрофор ли унпредеп ли ебемлига и од таму ми донесе еден пар, америчките војници ги носеа за живо џабе овде.

Најпопуларен модел беа тие црните аир макс со огромно “АИР’’ напишано на нив, сите кошаркари ги носеа, а баскетот во Скопје во 90те беше популарен како Шехерзад шо е денес :), популарно беа и тие тренерките на раскопчување.
Како и да е, денес не би ги облекол, огранучуваат многу, освен за на клупа за пред маало, тешко дека за некоја друга пригода можеш да ги носиш...башка и многуу се бе дизелашки пичка им матерна :)

Иам сеа едни.. :) Обични бели... на физичко ги носам :)

Иначе минатата година играв баскет, фудбал, на снег ги носев... и уште се здрави :)

Само не се Air MAX, него Air XDR, ваљда слични се XD

Јас си купив Nike Basketball Max и веќе една година ме тераат (играм баскет со нив) без никакви проблеми. Навистина квалитет си е квалитет и што е најважно многу се удобни. Да не ти е криво да фрлиш 6000 денари:). Инаку навистина едно време се изгубија, но затоа сега повторно се актуелни.

Не знам зошто некои луѓе се против носење вакви патики. Ваљда затоа што се поскапи...
Мене ми се омилени. Обожавам кога ќе видам машко како ги носи и си ги сакам на своја нога (женските модели, секако).
Станав зависна од патика висока до глужд и ги сакам сите такви поттипови на Најк, како Nike Dunk.
Моделите увезени во нашава држава не ги признавам, не сум купила Најк од Македонија досега, не се оригинални, крути се. Затоа кога конечно добив прилика да одам во Италија, од Милано си купив Nike Air Prestige II.

img-thing

Сонував да имам вакви патики и конечно си ги купив, 90 евра ме чинеа, но немав време, инаку ќе си купев уште еден пар сигурно. Имаше огромни рафтови вакви патики и лиги ми течеа во цела продавница.
Одлични се, најудобната патика која сум ја носела, ги обожавам ! :vozbud:

Не знам зошто некои луѓе се против носење вакви патики. Ваљда затоа што се поскапи...

Тоа не е дека се против, туку дека не можат да си дозволат патика од 100 евра :smir:

Инаку пред едно 10 години имав вакви патики. Патикиве беа апсолутен хит (поубаво објаснето колкав хит беа во постот на Итар пејо :)). Нема да јадеш 3 месеци ако треба, ама ќе носиш патики со воздушни перничиња, секако од најк посебно :). Квалитетни се дефинитивно, мислам дека иако целите испочукани дека уште ги чувам, освен ако мајка ми не ги џитнала.

Сега не би купила ваква патика дефинитивно. Иако симпатични се патиките од Стрит Денсе, но не се мој стил, повеќе ми се тинејџерски дека се шаренки најчесто :).
Сепак Nike Air Max се во глобала спортска патика и ограничува многу. Само на тренерка и фармерка, aма се пред се за спорт. Ме потсетуваат на кошаркари :trepka:
Во последниве години купувам исклучиво Адидас патики, кои можат да се носат на се и сешто, па не би ги менувала во блиска иднина :)

Мене ми се омилени. Обожавам кога ќе видам машко како ги носи и си ги сакам на своја нога (женските модели, секако).
Станав зависна од патика висока до глужд и ги сакам сите такви поттипови на Најк, како Nike Dunk.
Моделите увезени во нашава држава не ги признавам, не сум купила Најк од Македонија досега, не се оригинални, крути се. Затоа кога конечно добив прилика да одам во Италија, од Милано си купив Nike Air Prestige II.

img-thing

Сонував да имам вакви патики и конечно си ги купив, 90 евра ме чинеа, но немав време, инаку ќе си купев уште еден пар сигурно. Имаше огромни рафтови вакви патики и лиги ми течеа во цела продавница.
Одлични се, најудобната патика која сум ја носела, ги обожавам ! :vozbud:

Ти завидувам за ова. Можеби се женски, но и покрај тоа ја би ги носел. :vozbud: I will... JUST DO IT! :pos2:

Најк си е најк!

Najk mi bea antipaticni dur ne otkriv pred 5 meseci kakva fantasticna patika e Air Max .. Odkako gi kupiv retko gi simnuvam od noga ( a imam uste edno 6,7 para patiki ) , ednostavno odma mi legnaa , preudobni se , a i ko izmisleni se za ulicite niz glavniot grad ( odnosno moze komotno da si proagas krozv vircinjata napraveni od "POROJNITE" dozdovi , bez da ti se namokri nogata ) .
E sega mene na primer mi se svigaat samo klasicnite modeli ( znaci bez premnogu sarenilo i bez boi kako roze , narandza i taka natamu )

Ко копиљ само вакви купував. Изглеа сум се навикнал на Најките. Сега па немам купено Најк патика веќе подолго време.

nike-air-max-1-87-mesh-medium-grey.jpg

Мене ова ми е врвот...Вакво нешто да најдам, зиам у 5 примероци :vozbud:

nike-air-max-1-87-mesh-medium-grey.jpg

Мене ова ми е врвот...Вакво нешто да најдам, зиам у 5 примероци :vozbud:

Мислам дека имаш вакви во Рамстор.

Инаку најкултен модел се Air Max Classic BW секако и Air Max 360 овие ги носат Бладси од Америка (најголема гангстерска дружина) , кај нас беа 14 000 ден пред некој месец. Во Србија се екстремно популарни, раперите нивни многу ги форсираат и преку песни, спотови така да се се носат доста.

Мене сепак класикот ми е најубав не е толку нафуран и шарен :smir:

Ова се Air серија Најки ама не се Air Max. Инаку постојат Air Force, Air Zoom, Air Shox, Air Jordan, Air Mogan и тн.

Марче овие во последно време станаа практика кај кежуалците...:):)

Инаку многу добра патика,лесна на нога,не се осека кога ги носиш патикиве и ко помал носев вакви патики,можда пак ке земам...

http://www.eukicks.com/wp-content/uploads/2007/09/back-zest-nike-air-max-90.jpg

Би земал такви ко на сликата ама скрос црни да се.

^ sajSiGa ...убаво напишав Nike Air Prestige II :wink:
За мене треба треба женски модел Air Maх, но не ми се допаѓаат многу. Затоа ги ставив моите. Иако ги почитувам сите поттипови.
Стварно не се осеќа дека ги носиш. Ко да одиш на облаци :icon_lol:
Ќе сменам врвки и мислат дека имам нови патики :па..:

Значи , има посебна тема за какви патики носите али мислам дека овој тип на патики заслужува посебна тема.

За првпат се појавуваат во 1987 година , а во текот на деведесетите ја доживуваат својата најголема популарност. Подоцна, со почетокот на новиот милениум се губат од тржиштето , но пред неколку години се реактивираат.

Ја имав едни вакви пред десетина години и ми беше стварно топ у нив. Сеа пак гледам дека се враќаат у мода. Претежно у Србија се неизоставен дел од модата, ама сеа и кај нас се повеќе ги глеам. Јест да се скапички, под 100 евра тешко да начекаш добар модел али удобноста што ја носат со себе е неспоредлива со некоја друга патика. Ко да идеш по облаци би рекол некој :) Некои па викаат дека на запад ги носеле само црнци и педери:toe:

Има мал милион модели, а се праат и кастом серии. Има серии од кожа, комбинација со платно, или па само платно . Најистакнати се Ер Макс 90, 95 и 360 .
Кај нас нема толку широк избор, али во Најк во новата зграда до ГТЦ има најмногу модели...цена од 6 до 9000...квалитет јебига...
А можете фино како мене да си нарачате од Америка(ако имате некој таму као роднини,другари,познаници) и многу поевтино да поминете. Ја ги чекам патичињава со големо нетрпение:vozbud:

За оние коишто не знаат , тоа е оваа патика...а ме поттика сајСига на една тема што стави слика од нив :)...
800px-Air_max_ltd_2.JPG

AirmaxBWJPG.jpg

nike-air-max.jpg

NIKE AIR MAX IMAV VO DALECNATA 1996 godina. 220 DEM od Bugarija

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom