Изгубен администраторски password

• Креатор на темата Креатор на темата bobi272000
  • Време на започнување Време на започнување
abe to ti e za vo bios da menis password, toj bara za vo Windows XP, kapi?

Kompjuterine vo skolo se donacija od kina i koga se uklucuva ima nekoi kineski bukvi (ogromni se i nemaat vrska so bios ili toa sto go pisuva na nasite kompjuteri) i potoa vednas pocnuva da se podiga XP-to. Probav pred da se podigne da stisnam Del, Enter, Esc, F1-F12 no nisto ne reagirase.

jane inace ako moze pm me ili kazi kaj ucis? Poso i moevo skolo e slicno so kineska donacija. Inace sekoj BIOS siguren sum deka go zaklucile so password taka da ke moras da najdes prvo BIOS backdoor password (idi na google i pobaraj po tie klucni zborovi) i posle otkako ke go otklucis BIOS-ot smeni da se butira kompjuterot od CD, posle zemi gi MD5 caches so pwDump na primer kopiraj gi na flopi i posle odnesi gi doma dekriptiraj gi i ako se lesni (t.e. ako passwordot ne e dolg i slozen) za 5-6 min ke go znaes!

Jane напиша:
A da podobjasnis kako se koristi toa cd-to, so se moze da se pravi so nego i so moze da se zaebe.
I kaj da se downloadira?
trebit uste linkot za hirens boot cd? pisi pm ke sredime

ou pa lesno e toa sho si zabrajl pass od xp administrator be. imat kraker, jas kaj so rabotam vo netkafeto gi imav ograniceno korisnicite na gest , nekoe detence imase instalirano krakerce i go najdov :) mojt da ti koristit 100 posto mi imashe probieno pass od admin dzekov ali sega jas go iam softwareot mojt da ti koristit

Epa daj da go probame. Hirensot go najdov i doma go probiv passwordot, a na skolo ne se bootira od cd, a ni biosot ne se uklucuva. Direktno pocinja podiganjeto na windowsot.

Xp Admin Pass Recovery Password: No password
Description: This program makes a floppy or iso file which can be used to remove XP admin password!
Its original name is Windows Password Expert v1.1.
How to use :
1) Use program to make a floppy
2) Insert XP setup cd into cdrom drive and restart computer
3) XP setup cd will run and setup will say 'Press F6 if you have a third party SCSI controller', then press F6 and insert floppy(boot sequence must be ordered rigth).
4) Choose installed XP OS'es.
That's all!
Tot al size, mb: 1.034

download:

Na PP imas ..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom