Кај бугарски возач измерени 8,35 промили алкохол во крвта

• Креатор на темата Креатор на темата ВМРО
  • Време на започнување Време на започнување

ВМРО

Loved By Few, Hated By Many, Respected By All
Член од
12 септември 2005
Мислења
1.863
Поени од реакции
26
Бугарските полицајци не малку се изненадиле кога при рутинска сообраќајна контрола на алкохол во крвта, на еден возач измериле 8,35 промили, јави БГНЕС.

Полицајците во плевенско, за време на минатиот викендот на еден локален пат запреле возач на патничко возило ВАЗ, извесен Пешо Х.О. од село во околината на Плевен.

Кога дувнал во направата за контрола на алкохол во крвта, тоа покажало 8,35 промили, што е воедно и горната граница на апаратот од типот „Дрегер“.

Секое количество на алкохол во крвта над 4,5 промили може да биде смртоносно, сметаат експертите.

абе бугарска работа... дрегерот што го користеле гарант не е исправен :star:

VMRO напиша:
Бугарските полицајци не малку се изненадиле кога при рутинска сообраќајна контрола на алкохол во крвта, на еден возач измериле 8,35 промили, јави БГНЕС.

Полицајците во плевенско, за време на минатиот викендот на еден локален пат запреле возач на патничко возило ВАЗ, извесен Пешо Х.О. од село во околината на Плевен.

Кога дувнал во направата за контрола на алкохол во крвта, тоа покажало 8,35 промили, што е воедно и горната граница на апаратот од типот „Дрегер“.

Секое количество на алкохол во крвта над 4,5 промили може да биде смртоносно, сметаат експертите.

фино...... со посебен нагласок на именцето :)

Типот имал малку крв во алкохолот...

Ааааууууу,бај Пешо ја претерал...А како воопшто можел да вози бај Пешо?

А бе кај чувашааната да има нешто арно со кое да се пофалат, а не само со идиотизми :)!

VMRO напиша:

i jas nekade citav za toa deka se nad 4,5 do 5 promili e smrtonosno pa zatoa ne mi se veruva deka e mozno da imal 8,5 promili ili poveke tuku ili e rasipan aparatot ili e izmisleno za publicitet.

Бем ти таков публицитет, и после у Еу, ееееее....

Eeeeeee сега гледате колку е НРБ пред нас. Мене тука за само 2 промили ме ошурија и ми ја суспендираа возачката до недоглед. Да си живеев во НРБ сигурно ке поминев само со ѕсТна опомена од г-дин милиционар :icon_lol:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom