враќање на данок

• Креатор на темата Креатор на темата igor polo
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
23 ноември 2009
Мислења
1
Поени од реакции
0
дечки ми треба помош.нов сум на форумов.сакам да ве прасам дали некој од вас знае како мозам да си го вратам данокот на плата.работев 2 месеци во минхен германија и ми стигнаа документите за тоа колку данок ми е одбиен од платата.дали некој од вас ја знае интернет страната на која можам да ги симнам формуларите за враќање на данокот. ви благодарам однапред

дечки ми треба помош.нов сум на форумов.сакам да ве прасам дали некој од вас знае како мозам да си го вратам данокот на плата.работев 2 месеци во минхен германија и ми стигнаа документите за тоа колку данок ми е одбиен од платата.дали некој од вас ја знае интернет страната на која можам да ги симнам формуларите за враќање на данокот. ви благодарам однапред

Татко ми пред еден месец зема 1500 ерва за скоро 2 години сташ ама нели зависи колку плата си земал и колку данок си плакал ама иди кај адвокат распрашај се кој е по овие работи некој шо ја иа разработено процедурата и треба да ги чуваш сите документи и тај листо малио правоаголнио дека ти се запишувани платите и примањата и за месец два ке земеш пари....

Сакаш да кажеш дека си оданочен во Германија, а сега и во Македонија по основ на приход од плата?

:tv: cekaj malce be, toa e glupost ako te odanocuvaat i vo MK. vo Germanija ako e plateno tolku veke, danok e plateno, ne bi trebalo da e dvojno odanocuvanje. :tv:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom