Операција на искривени очи (страбизам)

• Креатор на темата Креатор на темата Unknown!
  • Време на започнување Време на започнување
Jaс знам за Дејан од Прилеп. Познавам луѓе шо се имаат кај него правено операција, од едни пријатели детето од диоптер 8,5 му го намали на 1.

Тој од србија? Што го предлози Бат-Елохим?

Тој од србија? Што го предлози Бат-Елохим?
Искрено немам појма колку шо ми кажаја во Прилеп работи.
Уште ко имав 4 години ми предложија да се прам кај него операција,ама мама се плашеше појќе од мене и нишо не бидна, но како шо кажав има многу луѓе шо се задоволни од него.

и јас имам страбизам на десното око.последица од висока температура.ми се чини дека на сите можни лекари сум била во македонијава и на вежби во војна болница и се.на крај ми рекоа да почекам пубертетот да ми заврши и само по себе ке си се исправи.доколку тоа не се случи тогаш операција, а за време на пубертетот ништ да не се пипа бидејки постои можност за повторно искривување.
спред мене фјодоров клиниката во русија се најкомпетенти за операција.а сега веке има и агенција од македонија која го средува идењето и све што е потребно

ај прашај каде била. Значи не е Свети вид, и уште неколку приватни како нашата „Визија„ туку е професор + работи и приватно со други пациенти од околните земји.
Бат дали се работи за "Станков" офталмолошка ординација од Белград? Пошто ние таму бевме, вршат прегледи, операции...
Инаку друга опција е (бевме и таму на преглед и консултација) проф. др. Гогучкова во Софија. И тие се доста успешни во регионот, но нашата одлука за Белград беше више ради тоа што имаме роднини-за сместување.

Ако не ми се стари телефонскиве броеви (пошто одамна беше тоа) и ако некому затреба ќе ги ставам овде за да секој што ќе му затреба има пристап до овие ординации.

Бат дали се работи за "Станков" офталмолошка ординација од Белград? Пошто ние таму бевме, вршат прегледи, операции...
Инаку друга опција е (бевме и таму на преглед и консултација) проф. др. Гогучкова во Софија. И тие се доста успешни во регионот, но нашата одлука за Белград беше више ради тоа што имаме роднини-за сместување.

Ако не ми се стари телефонскиве броеви (пошто одамна беше тоа) и ако некому затреба ќе ги ставам овде за да секој што ќе му затреба има пристап до овие ординации.

Да. Станков. Очниот лекар од тука го препорача Станков како најдобар во моментот, ни спомна и за Софија, ама ни кажа дека овој го знаел од семинари, симпозиуми и така натака. Ептен бил истакнат во последниве години, а и башка имал искуство долго не само како офталмолог, туку како офталмолог- хирург.

[FONT=&quot]Значи за иста установа збориме. На помалиот син таму му правеа операција. на детали не се сеќавам (цена, преглед, престој...) пошто беше одамна, но имате телефон за инфо (или Бат Елохим ако има понови информации...). За други клиники нека каже некој друг, ја знам само за овие две, но како почеток сосем доволно.

офталмологија Станков
http://www.stetoskop.info/Oftalmoloska-ordinacija-Stankov-a754-addressbook.htm
или
http://www.portal-srbija.com/zdravstvo-farmacija/optika-ocne-klinike-ocne-kuce/stankov-oftalmologija
ORDINACIJA
Beograd, Terazije 45/IV; tel 011-324-33-06; 011-324-33-06
BOLNICA
Beograd, Kornelija Stankovića 12 - Vračar; tel 011-245-86-54

За др. Гугучкова
проф. Гугучкова-Јанчулева
МЦ Зрение
Булгарија Софија
1408 ул. Балша No.5 бл. 5 ет.2
телефон: +3592 9531574
Очен центар

[/FONT]

Brat mi imashe strasen strabizam a mnogu ubavi o4i Svetlo plavi i se pravese operacija vo skopje i toa operecijata trae pola saat,i edna den lezis i utre denta te pustaat sega e Bash Super

[FONT=&quot]Значи за иста установа збориме. На помалиот син таму му правеа операција. на детали не се сеќавам (цена, преглед, престој...) пошто беше одамна, но имате телефон за инфо (или Бат Елохим ако има понови информации...). За други клиники нека каже некој друг, ја знам само за овие две, но како почеток сосем доволно.

офталмологија Станков
http://www.stetoskop.info/Oftalmoloska-ordinacija-Stankov-a754-addressbook.htm
или
http://www.portal-srbija.com/zdravstvo-farmacija/optika-ocne-klinike-ocne-kuce/stankov-oftalmologija
ORDINACIJA
Beograd, Terazije 45/IV; tel 011-324-33-06; 011-324-33-06
BOLNICA
Beograd, Kornelija Stankovića 12 - Vračar; tel 011-245-86-54

За др. Гугучкова
проф. Гугучкова-Јанчулева
МЦ Зрение
Булгарија Софија
1408 ул. Балша No.5 бл. 5 ет.2
телефон: +3592 9531574
Очен центар

[/FONT]

каков беше резултатот после операцијата? и дали остана очите прави или пак имало некакви промени во текот на годините?

Пошто беше доста помал, докторот го оперираше под некојси агол поинаков од нормалниот. Веднаш по операцијата значи имаше некаков многу мал агол на искосеност (според докторот, ние не можевме да забележиме ништо). Со тек на време, како раснеше, истото најверојатно си се вклопуваше на свое место. Досега (сега има 13 години) фала богу немаме приметено промена во нормални околности.

каков беше резултатот после операцијата? и дали остана очите прави или пак имало некакви промени во текот на годините?

Бат-Елохим, според она што го имаш претходно напишано (цени, закажувања...), најверојатно и вие сте имале искуство со овој проблем.
Какви се кај вас резултатите?

имав и ја страбизам али вејќе не и задоволен со со докторка.....не се ни приметува исто ко да сум немал :vozbud:

Исто и јас имам страбизам на десното око, а со него малце и послабо гледам...кога се гледам од блиску во огледало очите ми се прави, а ако се одалечам 2-3 метра тогаш ми се искривуваат, или секогаш кога ќе се сликам со фотоапарат едното око ми забегува.. дали е од умор, дали попуштен ми е мускулот на окото или пак е поради тоа што ми е послаб видот на едното око, незнам.. но многу ме нервира тоа и на операција ќе мора...

Здраво. Уште од малечка мајка ми приметила дека едното око "ми забегува" па памтам ме носеше по лекари, редовно на очно, но докторката велеше дека сум многу мала, дека нема потреба да се крева паника. Потоа пораснав, се заборави тоа, мене окото ми остана такво, но не бев свесна за тоа, не знам како се додека тоа не стана повпечатливо и додека не почнаа луѓе да приметуваати да ми кажуваат. Инаку проблем со видот почнав да имам во средно околу -0.50 едното и -0.75 другото. Па си носам помагала. Сега тоа забегување на очите ми се познава повеќе, посебно на слики. Ми стана тежок товар и страшно ми влијае на самодовербата. Кога разговарам со некој гледам во земја... Не сум запознаена, каков спас има за ова? Не сакам уште повеќе да ми се искриват очите. Дали само операција е спас? За тоа ми е премногу страв, а и не верувам дека и мојте ќе се согласат на тоа..Сеуште носам очила и леќи, комбинирам.Диоптерот сега ми е -0.75 и -1.25 ..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom