Истрајте до 2014 -планот на Вашингтон да се оствари

• Креатор на темата Креатор на темата @cool@
  • Време на започнување Време на започнување
Rim -- Predsednik Srbije Boris Tadić dobio je saglasnost Italije za plan grčkog premijera Jorgosa Papandreua da sve zemlje Zapadnog Balkana 2014. postanu članice EU.

"Srbija smatra neizmenjivim strategijskim ciljem da postane članica EU i mi očekujemo da će plan Grčke i njenog premijera, 'Agenda 2014.' biti ostvaren za ceo Balkan. Dobili smo saglasnost Italije o tom pitanju", rekao je Tadić u Rimu gde se održava prvi samit Italije i Srbije. "Italija svom snagom podržava evropske integracije Srbije", rekao je Tadić na prijemu u rezidenciji Srbije u Rimu, kojem su prisustvovali premijer Srbije Mirko

Budućnost bivše Juge počinje 2014. godine

Međunarodni festival književnosti u Berlinu ima politički karakter, a u njegovom fokusu će se narednih deset dana nalaziti zemlje istočne Evrope. Biće organizovane brojne diskusije o aktuelnim temama i problemima istočne Evrope, počivši od baltičkih zemalja, preko Rusije i Ukrajine, pa sve do Albanije na Balkanu, kaže direktor festivala Ulrih Šrajber.

Novo vreme za Balkan tek dolazi...
http://www.dw-world.de/dw/article/0,,6005706,00.html

Добро е да влеземе во НАТО, но ЕУ не ни треба... можеме подобри да бидеме без ЕУ, доколку некои апаши што ја оголуваат државата, и ја имат оголено се затворат, ке паднат многу врски во подземјето... Подобро да го олесниме царнскиот режим со Русија, отколку со ЕУ... Русите се држат од збор, и ипак имаат друг менталитет, европејците доколку не си им од корист може да те држат само како резерва.. Ако Макеоднија толку и требаше на ЕУ, досега на сила ке не ставеа, какошто ја направија војната во ЈУ... Инаку, НАТО е потребно само за да се зацврсти името и границите... Но и да сакаат грците (или било кои држави) војна со Македонија, доволно е да ги викнеме сините баретки :)... Така требаше да постапи Македонија 2001 со Албанците, тие ке го држеа просторот под контрола, па нема да требаше да има рамковен бидејки Македонија не ни влегла во војна туку само била нападната...
Мислам дека Македонскиот народ не е спремен за во ЕУ, треба уште многу да измени во своето однесување. Глеам Груевски таму, земја на информатичари, незнам каква земја, Македонија најдобр може да просперира со земјоделството, да се најдат добри пазари со добри откупни цени надвор од МК, ке биде супер за сите. Затоа подобро Вашингтон нека си гледа индијанците, ние можеме сами подобро..

Добро е да влеземе во НАТО, но ЕУ не ни треба... можеме подобри да бидеме без ЕУ, доколку некои апаши што ја оголуваат државата, и ја имат оголено се затворат, ке паднат многу врски во подземјето... Подобро да го олесниме царнскиот режим со Русија, отколку со ЕУ... Русите се држат од збор, и ипак имаат друг менталитет, европејците доколку не си им од корист може да те држат само како резерва.. Ако Макеоднија толку и требаше на ЕУ, досега на сила ке не ставеа, какошто ја направија војната во ЈУ... Инаку, НАТО е потребно само за да се зацврсти името и границите... Но и да сакаат грците (или било кои држави) војна со Македонија, доволно е да ги викнеме сините баретки :)... Така требаше да постапи Македонија 2001 со Албанците, тие ке го држеа просторот под контрола, па нема да требаше да има рамковен бидејки Македонија не ни влегла во војна туку само била нападната...
Мислам дека Македонскиот народ не е спремен за во ЕУ, треба уште многу да измени во своето однесување. Глеам Груевски таму, земја на информатичари, незнам каква земја, Македонија најдобр може да просперира со земјоделството, да се најдат добри пазари со добри откупни цени надвор од МК, ке биде супер за сите. Затоа подобро Вашингтон нека си гледа индијанците, ние можеме сами подобро..

Според мене, ако дозволивме да влезат „сините-баретки“ денес сред Скопје ќе имаше контролни пукнтови и бодликава жица. Ако не си ги решиме работите сами, верувај никој нема.
Друго, знаеме дека Македонија треба во земјоделието да напреднува бидејки нели, секој мора да јаде. Тоа кажано сепак не значи дека не треба да е водач и во Информатиката. Има луѓе за се, знам дека не нема доволно но сепак има за се луѓе. Исто така треба да се знае дека ЕУ фармерите добиваат паричен надоместок и нашите продукти никогаш нема да можат да конкурираат со нивните. Поради економската разлика можат, но таа економска разлика нема секогаш да постои. Кога и да е Македонија ќе закрепне, а со тоа и ќе се качат цените на производите за извоз а со тоа и ќе изгубиме каква и да било предност (макар и сега скоро да ја немаме, ама тоа е од други причини). Се додека ЕУ фармерите црпат од ЕУ фондовите, ние ќе имаме проблеми во веќе проблематичното и неорганизирано земјоделство.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom