Како да се спречи иритација после бричење?

• Креатор на темата Креатор на темата ChaLL3nGeR
  • Време на започнување Време на започнување

ChaLL3nGeR

Кајгана's APEX PredaTor
Член од
15 април 2009
Мислења
721
Поени од реакции
66
ајде мажишЧа да ве видам... мажи со години искуство на оваа проблематика :) па може и жени :icon_lol:

се бричам на секои 4-5 дена. користам Gillette Fusion Power и тој е еден од најдобрите на пазаров. го земав пошо викаат дека немало иритација на кожата... вистина, ама делумно. има, само не многу. ама сепак сакам да знам дали може да помине бричење, а да нема никаква иритација?
мене ми помага само ако ја пуштам да потпорасне малце па после да се избричам. ама не можам нон-стоп да ја пуштам, па у школо брадосан да не идам :uvo:

благодарам однапред :)

ајде мажишЧа да ве видам... мажи со години искуство на оваа проблематика :) па може и жени :icon_lol:

се бричам на секои 4-5 дена. користам Gillette Fusion Power и тој е еден од најдобрите на пазаров. го земав пошо викаат дека немало иритација на кожата... вистина, ама делумно. има, само не многу. ама сепак сакам да знам дали може да помине бричење, а да нема никаква иритација?
мене ми помага само ако ја пуштам да потпорасне малце па после да се избричам. ама не можам нон-стоп да ја пуштам, па у школо брадосан да не идам :uvo:

благодарам однапред :)

За да спречиш иритација, не е само до бричот или до должината на брадата ко шо викаш.

Пред бричење, измиј го лицето само со топла (накај жешка) вода. Од топлата вода се отвараат порите и полесно и побезболно е бричењето. При бричење бричот плакни го почесто, а после бричење лицето измиј го добро само со ептен ладна вода, да ги затвориш порите и делумно да спречиш инфекција. После со афтр-шејв или со млеко за после бричење намачкај се, и терај. :)

Од мене толку, некој од постариве можда појќе ќе те подучит. :)

Јас се бричам со машинка за бричење braun и за инфекција немам одамна чуено.Плус има додатоци за бакембарди(зулуфи или како и да се викаат) и искрено не планирам да сменам никогаш.

пробајте :wink:

За да спречиш иритација, не е само до бричот или до должината на брадата ко шо викаш.

Пред бричење, измиј го лицето само со топла (накај жешка) вода. Од топлата вода се отвараат порите и полесно и побезболно е бричењето. При бричење бричот плакни го почесто, а после бричење лицето измиј го добро само со ептен ладна вода, да ги затвориш порите и делумно да спречиш инфекција. После со афтр-шејв или со млеко за после бричење намачкај се, и терај. :)

не мислев дека должината на брадата има врска со иритацијата. туку сакав да кажам дека кога ќе ја остаам да потпорасне ќе се изгуби иритацијата од претходно и ќе можам да терам едно 2-3 дена.
иначе фала на совет. :) се од ова праам, ама после бричење не се мијам со ладна вода, туку со топла. :kesa: ае утре ќе пробам по твое :)

Убаво објаснето Fantom.

Мене ми е најбитно каков брич користам. Уште од почетокот користев Match 3 мислам дека беше, по некое време го изгубив и следните 2 недели се бричев со обични бикчиња. Тогаш за прв пат осетив иритација после бричење и ептен е грдо. Сега користам Gillette Wilkinson и ептен сум задоволен.

Сега користам Gillette Wilkinson и ептен сум задоволен.

И возиш BMW Mercedes Benz :pos:

Назад на темата. За афтершејф користам Nivea men, Sensitiv balsam. И пријатно ми е на кожата после бричење.
Мада кога ќе ми текне дека во војска се бричев со Жилет бикчиња 3 за 100 и ставав Домино афтершејф и немав гајле :)

Јас се бричам со машинка за бричење braun и за инфекција немам одамна чуено.Плус има додатоци за бакембарди(зулуфи или како и да се викаат) и искрено не планирам да сменам никогаш.

пробајте :wink:

и јас имам braun 360 complete 8985. ама ја баталив пошо не ме бричеше убаво.

еве ваква е http://interstatedeals.com/images/8985_360_complete.jpg

и јас имам braun 360 complete 8985. ама ја баталив пошо не ме бричеше убаво.

еве ваква е http://interstatedeals.com/images/8985_360_complete.jpg

Па добро има разлики кај секого,јас експериментирав и си најдов решение во http://www.argos.co.uk/wcsstore/argos/images/62-4431620SPA70UC496233M.jpg.Машинката го сече влакното без да ја иритира кожата за разлика од бричот,но добро кај секого е различно:toe:

за верување си. кај секого е различно. али јбг ја имам многу осетлива кожа :kesa:

Море...имам Брич,дедоми ми го даде стар е 30 години,и тој си го користам,е сега некогаш се погодуваат батак жилети,а па некогаш завршувам како од хорор филм...ама налет,а инаку со иритација немам проблеми,а рекордно време ми е две минути...ама бев како жртва на џигсоу:pos2:

Проштавајте, знам дека е офтопик, ама не можев да се воздржам:

ако ти свршат кожата ти омекнува и ти ја прави понежна

Он: не употребувај еден брич двапати, поготово ако не се бричиш секој ден, и го оставаш бричот неколку дена неупотребен. Мала, и незабележлива ’рѓа предизвикува иритации.

Море...имам Брич,дедоми ми го даде стар е 30 години,и тој си го користам,е сега некогаш се погодуваат батак жилети,а па некогаш завршувам како од хорор филм...ама налет,а инаку со иритација немам проблеми,а рекордно време ми е две минути...ама бев како жртва на џигсоу:pos2:

како жртва на џигсоу? пробај со тој жилет да се бричиш у кола во движење... и те молам сликај се да видиме резултат :pos2:

И возиш BMW Mercedes Benz :pos:

Назад на темата. За афтершејф користам Nivea men, Sensitiv balsam. И пријатно ми е на кожата после бричење.
Мада кога ќе ми текне дека во војска се бричев со Жилет бикчиња 3 за 100 и ставав Домино афтершејф и немав гајле :)
Ја сеа се бричам со обични бикчиња на Жилет, па од иритација ни И...а камо ли Р :)

трикот е во топлата вода пред бричење, ладна после - па афтршејв...ко што објасни Фантом.

Јас се бричам со оние бикчињана мутави од продавница со 2 жилета шо се. Е, после тоа идам под туш и со топла вода се чисти целото, она пори и остали микроделчиња од кожата (појма немам како се викаат) и што останало од пената се вади а кожата чиста и аш иритација. Барем кај мене е така...

фала луѓе! ќе пробам утре и ако не бива ништо пак ќе ве гњавам:tapp:
у меѓу време не би било лошо да слушнам уште некое мислење :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom