Уреди ја својата соба-МЕГА ПОСТЕРИ

• Креатор на темата Креатор на темата gorgi3wade
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
22 февруари 2009
Мислења
8
Поени од реакции
1
Сигурно некогаш сте посакале ѕидот од својата соба да го украсите со МЕГА постер. Сега тоа е можно со http://homokaasu.org/rasterbator/ Се што треба да направите е да одберете слика, да ја дотерате и да ја испечатите. Само има еден мал "проблем" а проблемот се состои во тоа што кога ке одберете слика и кога ке ја снимите квалитетот на сликата е многу лош. Па се молат дечките што се разбираат во пиксели да ми одговарат на ова прашање. На интернет можете да видите слики и со многу големи димензии, пребарајте со google "rasterbate" и уверете се сами.

Мислам дека намерно се правени така сликите пошо се наменети за гледање оддалеку, а и за помалце боја трошење. Ај ако сакаш објасни како да спуштам некоја од сликиве дека неможам баш да се снајдам со странава. Фала, поздрав.

Го пробав и има огромен потенцијал.Со квалитетна хартија и малку експериментирање може да се постигнат одлични резултати.

Mene mi treba nesto vakavi slicni sliki samo za vo kafic, no ne znam kako da baram po ova netot za da simnam nekoja slika da ja ispecatam da i stavam ramka i da si ja zakacam. Pa ako ima nekoj sto moze da mi pomogne ke vi bidam mnogu blagodarna.
Pozdrav

Mene mi treba nesto vakavi slicni sliki samo za vo kafic, no ne znam kako da baram po ova netot za da simnam nekoja slika da ja ispecatam da i stavam ramka i da si ja zakacam. Pa ako ima nekoj sto moze da mi pomogne ke vi bidam mnogu blagodarna.
Pozdrav

Маре, стај некоја слика од кафичот, да видиме каков дизајн имаш, тип на мебел, колорит и сл. па да можеме да ти дадеме предлози.

Добра страна, супер работи...само за подобар квалитет на сликата отпосле сигурно треба сликата да биде претходно со голема резолуција.

Ех, баш деновиве смислувам од каде да најдам постер со сликава од Климт (мојот аватар). Ако некој има идеја како или каде да најдам, ќе ве замолам да ми кажете :)*.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom