Колку плаќате месечно за зборување на мобилен

• Креатор на темата Креатор на темата SLaCk
  • Време на започнување Време на започнување
FortunE напиша:
Фиксен во просек околу 700 денари.
Мобилен околу 600 месечно.

Ич не трошам:(

Па не плачи ти си као мене икономиста :). Само разликата е шо јас понекоаш кредит од 600 ставам на два месеца, а сметка за фиксен некоаш иде до 1100-1200 денари.

Па добро и мене ми се случува да не ставам кредит и два месеци, ама затоа на другиот број му ја надополнувам сметката за 100-200 денари.

Околу 1500 ден. за мобилен. Кога ќе се земе дека имам и тандем, бесплатни разговори у претплатата, мојот круг и уште бесплатните минути што ми ги поклонија за нова година и не е така лошо. Доста време за муабет има, само што може и подобро :)
Фиксниот сега е околу 700 ден. и у план е за исклучување. Предходно беше многу повеќе, околу 2000, а го намалив со тоа што земав WiFi.

Zavisi kolku spijam na telefon. Fiksen okolu 3000-4000, a za mobilen da ne pisuvam. Eden den ke bankrotiram zaradi telefonive, ama sto da pravam koga se zaboravam na telefon:pipi:

3 броја со по по 10гб интернет, кабелска и домашен интернет, највисокиот пакет.
d1fc1fe820a97baf470f9df4f1bb7f42.jpg

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

666 денари ми е претплатата. И секој месец префрлам неколку пати кредит на други броеви... Околу 1000. Горе - доле.

Интересно е шо префрлањето кредит во сметката го пишува како ,,посебни услуги''. Пред брзо време ја вишле моите сметката, па ме прашуваа какви посебни услуги користам јас. :D

Mislev deka nikoj ne koristi fiksen vekje haha. Otkako se prefrliv na pripejd 100/200 den mesecno meraci i taka ne sakam da zboram mnogu na tel.

Mislev deka nikoj ne koristi fiksen vekje haha. Otkako se prefrliv na pripejd 100/200 den mesecno meraci i taka ne sakam da zboram mnogu na tel.
kako be druze nikoj ne koristi....fiksen ....? eve ti spored Aek do 1vi kvartal 2017 # 362 iljadi fiksni linii na site tehnologii znaci bakar,voip,fgsm i drugi.....

Attachments

• ind.png
    ind.png
    54,7 KB · Прегледи: 13
kako be druze nikoj ne koristi....fiksen ....? eve ti spored Aek do 1vi kvartal 2017 # 362 iljadi fiksni linii na site tehnologii znaci bakar,voip,fgsm i drugi.....

Кој користи освен фирми и ретко некој чат пат по дома, работата е што операториве со сола те тераат да земеш телефон ако имаш интернет и тв

Уште сум на старата тарифа на оне "Select" и за 350 ден. имам 200 минути до сите и 3 gb интернет, на крај на месецот ми остануваат минути и интернет. Од VIP неколку пати се обидоа да ме мамат со понуди на телефон да ја променам тарифата ама не им успеа. Останувам на оваа тарифа оти за мене е идеална, договорот ми е на неопределено телефон не земам од нив.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom