ПРОЕКТ ЗА САМОВРАБОТУВАЊЕ

• Креатор на темата Креатор на темата dzonyb
  • Време на започнување Време на започнување
Некој подетално да ми објасни за кредитов за самовработување , ПРИДОБИВКИ и ПОСЛЕДИЦИ

Дали некој бил на обуките за самовработување?после тоа се прави бизнис план но кој ќе го изработува тој бизнис план?ја везе немам од тоа.

Дали некој бил на обуките за самовработување?после тоа се прави бизнис план но кој ќе го изработува тој бизнис план?ја везе немам од тоа.

Jas sum bilna obukite .... da se pravi biznis plan i go izrabotuva covek specijaliziran za taa rabota koj prosol obuka za pravenje biznis planovi
......biznis plan se pravi otkako ce te odberat od proektot da pred toa odis na obuki i na kraj ti davaat pecat na firma i sredstva kaj da nabavis oprema sto ti treba ...toa e vo kratki crti

Гаранција за поврат на средствата со хипотека во однос 1:1 со одобрениот кредит, или сопствена меница авалирана од најмалку еден авалист за кој правата и обврските по однос на истата се уредени со менична изјава дадена во форма на нотарски акт и со извршна клаузула или рачен залог во однос 1:2 во износ на одобрениот кредит.

Moze nekoj ova da mi go objasni ?

Вклучувајќи ја и оваа има три исти теми отворени за ова, може ли некој модератор да ги спои сите во една?
Проект на владата за самовработување
Самовработување, помош со неповратни и повратни средства

Иначе сакам да се пријавам на конкурсот во мај, дали некој знае што све треба да имам спремено пред да аплицирам? Мислам, дали треба да имам разработено презентација, детален план и слично или само бизнис идејата треба да ја имам?

Здраво, имам добра бизнис идеа и сакам да ја реализирам со овој проект. Но имав искористено пред 6 години, и сега воден од искуството сакам повторно да започнам но сосеам друг бизнис. Денес бев во агенцијата но едни ми велат дека можам да искористам пофторно, други ми велат дека не се можело. Дали има некој вакво искуство да ме информира?

Постои еднократна неповратна помош во износ од 3000 евра, со услов да се биде активен барател на работа, како и опстојување на фирмата од најмалце 3 години, како и кредит со ниска каматна стапка од 1%.

Ova vtorovo e povratni sredstva.
Inaku sakam da ja iskoristam moznosta, pa so 3000 E mislam mozam Edna mala parfimerija da otvoram ..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom