Како од Скопје до Истанбул со кола

• Креатор на темата Креатор на темата Занес
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
18 септември 2009
Мислења
2
Поени од реакции
0
Здраво на сите, комплетно сум нов на форумов, АМА КОМПЛЕТНО, но ми требаат одговори веднаш и немам време да прегледувам 5 можеби релевантни теми.
Here it goes: Бидејќи ми се заврти во главата од ViaMichelin, Map finder, NAVTEQ и слични на нив сајтови, сакам некој реално да ми пренесе искуство, доколку патувал од Скопје до Истанбул со кола. Дали бил преку БГ или ГР, колку точно километри има (на секој сајт различни километражи има и ДА знам дека тоа зависи од преференцијата која ќе ја изберете - дали economic или fastest или нешто трето), колку саати се патува и колку одмори просечно се потребни.
Навистина би бил многу благодарен ако се јават неколку добри душички.:smir:

Ако имаш виза за Грција иди Солун>Кавала>Истанбул околу 9 саата со се граници.:smir: А преку Бугарија е лош патот барем јас кога одев тоа беше пред 4 год. сега не знам, а за Грција знам дека е писта.:helou:

Здраво на сите, комплетно сум нов на форумов, АМА КОМПЛЕТНО, но ми требаат одговори веднаш и немам време да прегледувам 5 можеби релевантни теми.
Here it goes: Бидејќи ми се заврти во главата од ViaMichelin, Map finder, NAVTEQ и слични на нив сајтови, сакам некој реално да ми пренесе искуство, доколку патувал од Скопје до Истанбул со кола. Дали бил преку БГ или ГР, колку точно километри има (на секој сајт различни километражи има и ДА знам дека тоа зависи од преференцијата која ќе ја изберете - дали economic или fastest или нешто трето), колку саати се патува и колку одмори просечно се потребни.
Навистина би бил многу благодарен ако се јават неколку добри душички.:smir:

Јас знам со автобус сум бил и тргаме од 4 пладне таму сме во осум саат насабајле најкасно...Идевме низ Бугарија, за паузи еднаш во Мк застанавме на кратко, на граница малку ги дават нашиве, потоа низ некоја заобиколница на софија, патем ќе се изнагледаш курви, во Бугарија памтам застанавме двапати, потоа мислам низ Едрене поминувавме, заобиколницата на Истанбул и етети го Таксим..:pipi:
По пат натака пази само и возачот збореше, на знаците, ужасни се, барем тие што ги има, памтам додека одевме накај Скопје неколку коли позади нас не следеа ќе видат таблички Истанбул и мисли натака одиш па возачот неколку пати застануваше за да им каже каде да одат, многу се губат!

Ако ти треба нешто со локација некоја во Истанбул или слично, слободно кажи, ќе ти помогнам! :)

Фала многу и на Бокле и на aquafortune, многу брзо ми испративте информации и за двете варијанти.
Бокле ми сакал да те прашам колку пари од прилика ти требаа за бензин? Секако дека варира количеството од тоа колку луѓе одат (ние ќе одиме 5 души). И ме интересира што се се плаќа во Турција (влез, патарини, влез во Истанбул), во Грција знам дека ништо не се плаќа бидејкиќи бев летово.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom