Фан Клуб: Австрија Виена

• Креатор на темата Креатор на темата centarec
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
22 јуни 2007
Мислења
1.296
Поени од реакции
26
Fan klub za timot kojsto e gordosta na gradot Viena. I zaedno so rapid se sekako dvata najuspesni timovi. Kako golem lubitel na fudbal pred 6 meseci u Viena ( za vreme na moite Studii ) prv pat otidov na utakmica na ovoj klub ..Odma ja osetiv magijata na klubot i veke vtorata utakmica go znaev pola od repertoarot na pesni . Kulminacija na se bese utakmicata vo seloto Hutteldorf ( samoto ime na mestoto kade sto e stadionot na Rapid znaci nekakvo selo ) i odma mi tekna na derbito u Skopje Rabotnicki - MZT . Inace na derbito ludilo totalno , prekrasna atmosvera stadionot 20 000 ispolnet do kraj.
Deneska povtorno se igrase derbito no ovoj pat na Franz Hor stadionot(stadionot na Austria ,koj voedno se naoga vo centralnoto podracje ) i zavrsi 1-1 . Poposle ke stavam sliki i videa za da vidite del od atmosverata .

mislim deka imase eden Ballista od tetovo vo Fan Grupata na Austria Vienna i toj bese kako tebe student tamu

I eden albanec od kumanovo Emin Sulejmani igra za Avstria Vienna

Јас бев од 1 до 20-ти месецов у аустрија, не отиднав на стадион иако ми беше желба немаше натпревари, фатив празници некои и после се играше купот и големите екипи играа на гости со малите.

Али бев у Клагенфурт на Австрија - Камерун, австријците го јадеја па немаше некоја голема атмосфера, све беше ок до промашениот пенал после паднааа

Fan klub za timot kojsto e gordosta na gradot Viena. I zaedno so rapid se sekako dvata najuspesni timovi. Kako golem lubitel na fudbal pred 6 meseci u Viena ( za vreme na moite Studii ) prv pat otidov na utakmica na ovoj klub ..Odma ja osetiv magijata na klubot i veke vtorata utakmica go znaev pola od repertoarot na pesni . Kulminacija na se bese utakmicata vo seloto Hutteldorf ( samoto ime na mestoto kade sto e stadionot na Rapid znaci nekakvo selo ) i odma mi tekna na derbito u Skopje Rabotnicki - MZT . Inace na derbito ludilo totalno , prekrasna atmosvera stadionot 20 000 ispolnet do kraj.
Deneska povtorno se igrase derbito no ovoj pat na Franz Hor stadionot(stadionot na Austria ,koj voedno se naoga vo centralnoto podracje ) i zavrsi 1-1 . Poposle ke stavam sliki i videa za da vidite del od atmosverata .
moze da ni kazues neso za Navivanjeto vo Avstrija ima hooliganizam ?? kako e ? pred nas se ili ?

Во согласност со останатите модератори, темите кои немаат свои фанови на форумов ке бидат под клуч, причината е очигледна, не се развива никаква дискусија освен билдање на постови со честитки .
Чисто информативно.

moze da ni kazues neso za Navivanjeto vo Avstrija ima hooliganizam ?? kako e ? pred nas se ili ?
Не сум бил во Австрија за да кажувам од прва рака, меѓутоа од она што го имам гледано во поглед на Ултрас навивањето се далеку, далеку пред нас барем јас така мислам. Две најголеми Ултрас групи мислам дека се оние на Рапид Виена - Ултрас Рапид, и на Австрија Виена - Бригаден.

Eve nekolku videa od derbito odigrano vo nedelata

http://austria80.com/Fotos200910MS06RapidH.htm ( eve i sliki )

Inace navivanjeto vo Avstrija e kade kade podobro od toa vo Makedonija ( gostuvanja od po 3000 luge, odlicni koreografii , bakljadi , golem repertoar na pesni , i sekako ogromna lubov kon klubovite ) . Najdobri se sekako navivackite grupi na Rapid i Austria . Salzburg isto taka imaa dosta HARDCORE navivaci ama so menuvanjeto na celiot koncept na timot ( sponzorot Red Bull saka da go napravi tim so familijarni navivaci , odnosno na gostuvanja da idat po celi familii i takvi sranja a ne "HULIGANI " ) . Inace Huliganizam nema mnogu , policijata si e na nivo na zadacata sekoja utakmica i taka ne dozvoluvaat da dojde do incidenti . E sega spored mene najmnogu tepacki se slucuvaat Nokta pred derbito koga site podnapieni iskacaat po Pubovi , klubovi i se srekavaat tamu i sekako doaga do konflikti . Ama da napomenam deka udarnata HOOL ekipa na Avstrija ( nekoi 100 dusi ) a i sekako na Rapid ( koisto imaat edno duplo pobrojna udarna ekipa ) mozat komotno na samari da ja dignat bilo koja navivacka grupa vo Makedonija .

:pos2:ти од кај знајш дека комотно можат да шлакат македонски фајт групи да не се имаш шлакано со сите и со нашите и австријците па да му ја знајш силата:pos2:незнам зошто ама то ми е ко лупање од памет или можи таква претстава оти кај нас ретко паѓат тепачки јас незнам ама мислам ги потценваш нашите

Epa mozebi posto vo prvata ekipa site se nad 25 godini i sekoj den po 2 i pol saati kik boks treniraat , a vo prvata Ekipa na ckembari ima i deca po 17 godini .. Toa e razlikata

:pos:шо се фати за Чкембари јас зборав за општо за македонските навивачки е сеа како и да е за вашата група можи од толкави дечишта вие составена прва екипа незнам е сеа за то шо знам лично те уверувам дека нема деца од моја генерација шо ги спомнуваш во тако званата фајт екипа то ти гарантирам то ти се деца од 19-20 години нагоре па и во нашата група има тренд со одење на кик бокс и на вежбање поготово а то го практикуват поголем дел од групата па ваљда ако одиш на вежбање би требало да си цврст момак и би требало да си спремен до негде и ко ке споредиш тие првите екипи на на авсртиските групи (ко ке видиш споредба Битола-Виена) кои бројат според тебе 100-200 души и кај нас се наоѓаат 20-30 цврсти момци спремни за фајт то мое мислење ако некој различно од моето слободно нека го кажи

:pos:шо се фати за Чкембари јас зборав за општо за македонските навивачки е сеа како и да е за вашата група можи од толкави дечишта вие составена прва екипа незнам е сеа за то шо знам лично те уверувам дека нема деца од моја генерација шо ги спомнуваш во тако званата фајт екипа то ти гарантирам то ти се деца од 19-20 години нагоре па и во нашата група има тренд со одење на кик бокс и на вежбање поготово а то го практикуват поголем дел од групата па ваљда ако одиш на вежбање би требало да си цврст момак и би требало да си спремен до негде и ко ке споредиш тие првите екипи на на авсртиските групи (ко ке видиш споредба Битола-Виена) кои бројат според тебе 100-200 души и кај нас се наоѓаат 20-30 цврсти момци спремни за фајт то мое мислење ако некој различно од моето слободно нека го кажи

Брат ај не мрчи во право е дечкото...имаат спремна фајт екипа што ке се тепа во секој момент против кој било...Имаат срце се тепаат само со раце на договорен фајт,не како повекето низ цел свет,во нив шипки палки,хебли па и ножеви.
Во право е кога вика дека да се соберат можат комотно да не рашлпаат како дечишта,ама ти си влегол во некој филм и си мислиш дека Чкембари се најдобри на секое поле...
Гледај малку реално...РЕАЛНО !!!

Брат ај не мрчи во право е дечкото...имаат спремна фајт екипа што ке се тепа во секој момент против кој било...Имаат срце се тепаат само со раце на договорен фајт,не како повекето низ цел свет,во нив шипки палки,хебли па и ножеви.
Во право е кога вика дека да се соберат можат комотно да не рашлпаат како дечишта,ама ти си влегол во некој филм и си мислиш дека Чкембари се најдобри на секое поле...
Гледај малку реално...РЕАЛНО !!!
алооо дечкко шо тие јас на почетокот ги спомнав Чкембари.. не !! тој ми ги изваде во постот и јас му вратив дека зборам општо за сите групи и ја кажав ситуацијата кај нас од ракав ми вади дека ке се тепале дечишта од 16-17 години немој молимте и за последното нигде немам речено дека во се се најаки а за вас сме многу напред:toe:
и тој нека гледа реално оти според него на мртво све претепвале немој молимте да не му се сите брачеди на рамбо и ван дам

алооо дечкко шо тие јас на почетокот ги спомнав Чкембари.. не !! тој ми ги изваде во постот и јас му вратив дека зборам општо за сите групи и ја кажав ситуацијата кај нас од ракав ми вади дека ке се тепале дечишта од 16-17 години немој молимте и за последното важно сме многу понапред од вас:toe:
и тој нека гледа реално оти според него на мртво све претепвале немој молимте да не му се сите брачеди на рамбо

Без разлика дали си ги спомнал Чкембари,Комити Лавови или некој други...да се собереме ние сите што се спремни за фајт,а тие само со една екипа спремна ке не срамнат со земја.
Тоа е факт...многу се понапред од нас во вистинска смисла на зборот...имаат навивачка култура за разлика од кај нас...

Колку сте понапред од нас се гледа,ке видиме и за некое време...туку не е темата за нас или за вас...за Австрија Виена е...а ти паламудиш без врска.

Без разлика дали си ги спомнал Чкембари,Комити Лавови или некој други...да се собереме ние сите што се спремни за фајт,а тие само со една екипа спремна ке не срамнат со земја.
Тоа е факт...многу се понапред од нас во вистинска смисла на зборот...имаат навивачка култура за разлика од кај нас...

Колку сте понапред од нас се гледа,ке видиме и за некое време...туку не е темата за нас или за вас...за Австрија Виена е...а ти паламудиш без врска.
ок да не ебаваме тема јас не спомнав никој ни чкембари ни комити ни трети дечкото прв спомна а за то дали ке видиме кој е понапред веке се знај то нема шо да се дискутира и јас ако паламудев (незз шо е ова) незнам оти ме опоменваш ко и ти ист муабет ко мене напрај шо нема врска со темата

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom