Кој Download manager го користите за симнување од интернет?

• Креатор на темата Креатор на темата kire_koste
  • Време на започнување Време на започнување

kire_koste

Которец
Член од
9 декември 2008
Мислења
308
Поени од реакции
137
Гледав по форумов дали има слична ваква тема, но не можев да најдам. Ме интересира која програма за симнување од интернет ја користите. Јас користам Internet Download Manager веќе година ипол, па сакав да ги видам вашите искуства со другите програми за симнување од нет. Но бидејќи не најдов ваква тема решив да ја отворам.
Инаку IDM е супер програмче и не би го менувал барем сега за сега. Ги симнува фајловите во пет посебни папки (Компресирани, Програми, Документи, Видеа и Мизука). Со МаксАДСЛ10 симнувам дури со 700 kbps што е стварно брзо. И еве едно сликче од програмата.

internet-download-manager-2001.jpg

Патем најновата верзија од програмата : 5.17 Build 5

Сега е ок :)
Јас користам Free Download Manager и BitComet паралелно и задоволен сум од двете. Околу брзината на client to server понекогаш стигнува и до 800кбс, но сепак тоа е дел од провајдерот.

Jaс го користам повеќе години Orbit Download Manager......
..како прво, бесплатен е, не мачам мака со кракови, редовно се ажурира сам, одлично се интегрира во Firefox, и што е најважно со него без мака се симнуваат онлајн видеата и тоа само со еден клик во Firefox-от..ги има и сите стандардни опции за подесување што се бараат од ваков вид на програма.:toe:

Internet Download Manager го користам, имам пробано и други, но овој е за мене најдобар. Можам да кажам дека и доста ја зголемува брзината, за разлика од тоа ако не користиш никаков Менаџер. Исто ми се допаѓа и тоа што можеш секое видое, и секој аудио фајл, за кој не е дозволен download, да си го симнеш.

не користам.... порано користев DAP-Download Accelerator Plus .... па после IDM-Internet Download manager добри беа..ама врши работа firefox:XD:

Free Download Manager - Супер брз е

и други програмчиња - LimeWire : Youtube downloader : Vuze: uTorrent

Не користам посебен менаџер затоа што тие трошат повеќе интернет сообраќај.
Тие менаџерите прават повеќе конекции кон веб серверот кога симнуваат, за побрзо да се симни фајлот, и успеваат во тоа. некогаш незабележително а некогаш побрзо отколку со една конекција. Но со тоа се троши повеќе интернет сообраќај (неколку проценти повеќе отколку што е големината на датотеката). А јас имам ограничен интернет (да ти ***** ***** ***** телеком).

Ако некогаш ми затреба, го користам додатокот за фајрфокс DownThemAll.

Flesh Get бесплатен, најдобар си ја врши работата. Едноставно ПЕРФЕКТ.

Јас си го користам Internet Download Manager повеќе од 2 години и сум ептен ептен презадоволен од него и не би го мењал за ниту еден друг download програм. А за торенти uTorrent.

Jaс го користам повеќе години Orbit Download Manager......
Додека не го прочитав ова за Орбит, го користев ИДМ али бараше кракови и зезаше.
Сега е рај, навистина солиден (плус нели бесплатен) ДМ.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom