Google Translate и на македонски!

• Креатор на темата Креатор на темата Serengeti
  • Време на започнување Време на започнување

Serengeti

Има само една вистина сето друго е лага
Член од
4 февруари 2009
Мислења
260
Поени од реакции
63
Локација
Скопје
Го дочекавме и тоа... најпопуларниот сервис за преведување на Google, одсега го разбира и македонскиот јазик. Отсега има официјална информација на блогот на Google, можете да проверите Ова е одлична вест, сега н многу лесен начин ќе може да преведувате од над 40 јазици директно на македонски, па дури и цели сајтови.
За тоа како работи Google Translate, може да прочитате на следниов линк. А во продолжение, го тестирав Google Translate колку добро знае македонски
Засега, преводот функционира одлично, бар од тоа што јас можев да го видам од англиски на македонски и обратно. Постои и форма за ваш придонес кон преводот, односно доколку се случи сервисот да погреши, да го внесете точниот превод на македонски. Би било одлично доколку поголем број корисници го практикуваат ова за да може сервисот да напредува во своите познавања на македонскиот јазик.

Идеме понатаму

Напред Македонија Јеееее !!!!

Attachments

• google_translate_0.jpg
    google_translate_0.jpg
    21,4 KB · Прегледи: 29
  • google_translate_1.jpg
    google_translate_1.jpg
    18,2 KB · Прегледи: 30
  • google_translate_2.jpg
    google_translate_2.jpg
    23,2 KB · Прегледи: 27
  • google_translate_3.jpg
    google_translate_3.jpg
    75,7 KB · Прегледи: 29
Супер, сега бар нема да го користиме српскиот јазик за преведување. Секоја чест за изработката на ова.

Koнечно, а и добро работи, од Англиски на Македонски го пробав, супер е.

Еве од шпански на македонски. Не е кој знае колку добар преводот, меѓутоа се разбира суштината на веста.

untitlhvh.jpg

И јас сабајлечки открив дека има македонски превод на Google Translate и се прерадвав:vozbud:. Фала на сите што придонесоа за овој успех :aplauz::olee::ojea::back:.

имаше петиција на facebook кој што ретко кој веруваше дека ќе успее да се промени нешто, но гледаме дека кога заеднички ќе застанеме и ќе се бориме дека ќе успееме. Мислам дека со ова на многу ќе ни се олеснат нештата нема да се мачам да пишувам веќе на Српски или Хрватски кога можам на Македонски :vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:

Одлична вест, само има еден проблем. Преведувачот прави многу граматички грешки и не може да биде веродостоен доколку ви е потребна професионална помош. Но затоа за слободен превод е идеален. Сепак честитки за ова.

Полека се во свое време сепак е голем чекор и ова, треба да тргне работата од некаде па Нали мислам :vozbud: Поздрав

:vozbud: ијаааа ова е јако !
Знам дека нема ТОЛКУ МНОГУ ЈАЗИЦИ на тоа гугл транслатор, а го има Македонскиот :icon_excl

MACEDONIA WORLDWIDE :oeoeoe:

Уф колку добра работа е ова, сега за секој филм ќе има македонски превод, нема повеќе да се замараме со српски,хрватски итн.

Мене ми е се исто ја и онака знам англиски така да ова нема да ми биде од корист исто и за филмови бес преводи гледам уствари гледам со превод од навика ама не го читам некогаш :)

Мене ми е се исто ја и онака знам англиски така да ова нема да ми биде од корист исто и за филмови бес преводи гледам уствари гледам со превод од навика ама не го читам некогаш :)
Oк свативме дека знаеш англиски многу добро. Добра идеја беше ова и конечно после толку години се оствари :)

Oк свативме дека знаеш англиски многу добро. Добра идеја беше ова и конечно после толку години се оствари :)

Пријателе преводот не е 100 % точен пробај да направиш превод од српски на македонски со помош на ова ке видиш како малце грдо ке излезе преводот не точен

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom