Какви казни треба да има за нехуман однос спрема животните?

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.592
Случајот на кученцето Мамбо толку ја шокира Франција што 200 души излегоа да протестираат на улиците на Perpignan.

Мамбо бил полиен со бензин и запален жив. Потпалувачите се радувале на самиот чин гледајќи го како гори. Но и покрај тешките изгореници, Мамбо успаел да преживее.

Двата кретена се фатени и ќе им биде судено. Максимална казна: 6 месеци затвор.

Се надевам ќе добијат што им следува во затворот.

article-1208144-0622AB34000005DC-480_468x384.jpg

:nenene::nenene::nenene:

Интересно е тоа што во трулиот капитализам да згазиш со автомобил едно куче или маче ќе заработиш поголема казна од колку да згазиш човек, објаснување овде е дека човекот има мозок и може да мисли а кучето или мачето не? :nenene:
Ваков случај како овој во Франција е стварно за осудување, невиден вандализам без некоја посебна причина? :raz:

па 6 месеци затвор мислам дека е доста, ке се каат што го напревиле тоа и нема веќе никогаш да го повторат.

Moре за ваква суровост и 6 месеци се малце....6 ама без помилување или искачање на условна...

Најбоље да ги потпалат со бензин да букнат на 5 минути и после нека ги пуштат евентуално. :toe:

Еве една од причините зашто не ми се свиѓа капитализмот.Што има човекот што немаат животните.Јас да бев на позиција во Франција би ги осудил на 1 час тепање од страна на полицијата со предупредување ако направат уште еднаш тепање и прогон од државата(така би правел и за човек)
Можеби е просто но тоа е моето мислење какви треба да бидат казните.

Затвор и секојдневно тепање како и соцјална маргинализација од тие околу нив.

Да напаѓаш нешто што неможе да се одбрани е тотално нездраво. Исто како што не е нормално 10 на 1 да има тепачка, така и не е нормално да напаѓаш животно што ништо неможе да направи за да се одбрани.

Oва е ненормално изживување со животните. Сега едно е да згазиш куче на пат кое ти претрчало и станува збор за невнимание пред се, а друго е намерно да малтретираш животинче.
Ехеее колку има слични случаи и кај нас кога некои пубертетџии ќе земат мачиња или кучиња па ги влечат, палат, им даваат алкохол, им сечат опавчиња ... Истите тие лица се без мозок и штом малтретираат животни според мене тие истото и на луѓе би го направиле.
Така да оваа максимална казна од 6 месеци е малку. Барем да е година дена. Повеќе не треба да е зашто сепак да не се претерува. Со тоа што овие што го малтретирале кучето не значи дека ќе ја добијат максималната, може и месец дена да добијат. Што е премалку. Јас би им дала плус да работат во некоја организација за животни.

Да ги обесат за муда.

Најбоље да ги потпалат со бензин да букнат на 5 минути и после нека ги пуштат евентуално. :toe:

Смртна казна!

За човечко убиство по 10 години им дават. Смртна за измачено кученце?
Јас сфаќам дека е приказната е жална на некој начин, ама.. Ај, ќутам.

најубаво,што направиле тие на кучето да се направи и на нив!

Ако се кае работа во некоја организација за животни три месеци а ако не се кае ќе го потпалиме со изгореници од 3 ќе работат у носење храна за полициски шарпланинци до животно.

Овие биле или пијани, дрогирани, ретардирани... оти нормален човек вакво нешто не може да направи.

Овие биле или пијани, дрогирани, ретардирани... оти нормален човек вакво нешто не може да направи.

Бенефициите на 21 век и идиотските изливи на покемон генерациите.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom