Босна и Херцеговина се распаѓа... 2 дел.

• Креатор на темата Креатор на темата theMac3donian
  • Време на започнување Време на започнување
ај дид ит аген! :)

Пред некој месец бев во БиХ, поточно во Република Српска во Бијељина, кај што населението е претежно српско...Престојувавме кај мојте роднини кои што имаат таму стан (го купија лани)...До пред војната имаа куќа во Тузла, Босна (таму кај што има муслимани) и за време на војната таа куќа партали ја сторија, но за среќа роднините избегаа во друга држава.. И кога бев таму со роднините во тузла (адвокати триста чуда за да си го повратат тој имот) да ја видеме куќата и што ќе видиш...целата партали направена како што реков пред малку. Влеговме внатре и тетка ми со солзи во очите ни објаснуваше ова соба што била, кај била и како била, па кои биле плановите да доградуваат, да стават друг намештај и така...Многу жална глетка ептен...ама судбина што да правиш :toe:

Можеби не сум многу јасен кога објаснувам, но барем има некој кој ќе ме разбери што сакам да кажам

Уфф немој ке се расплакаме и ние.
Они(србите) направија масакар против населението, убиваа деца и жени без милост, ги направија партал човечките тела, ти тука ни кажуваш прикаски како било куќата партал. Твојата тетка прво нека ги прогледне видео снимките како и што се случило во сребреница, и што шпоточно се има случено таму, пошто како што изгледа не знае, па тек тогаш нека размислува дали да се расплака.:toe:

Да не беа албански жени и деца таму? Глеам и они со секири мафтаа

Они(србите) направија масакар против населението, убиваа деца и жени без милост, ги направија партал човечките тела, ти тука ни кажуваш прикаски како било куќата партал. Твојата тетка прво нека ги прогледне видео снимките како и што се случило во сребреница, и што шпоточно се има случено таму, пошто како што изгледа не знае, па тек тогаш нека размислува дали да се расплака.:toe:

би те замолил да бидеш објективен знаеме за босна но имаше етничко чистење и масовни убиства од страна на учк...исто така и во македонија терористите прекинот на огнот го искористија за да извршат етничко чистење...

инаку србите сега се палат за џабе кога ЕУ даде 400милиони за косово би ндала и повеке за босна ако треба,најверојатно српските тајни структури работат за распад на босна но нема да се случи.

а и поарно да не се случи бидејки секоја идна промена на граници влече друга-опасно.

Да не беа албански жени и деца таму? Глеам и они со секири мафтаа

не е важно...биле луѓе и кога германците не се гордеат со холокаустот а хитлер е виновен така треба и вие-милошевик е(така и е) инаку сега србија да ја остави босна раат и да ги обнови 200-те манастири од кои некои од 15 век-но учк не се виновни за тоа туку 2000 муџахедини кои од босна стасаа во косово.:smir:

Eee bre luge sto ste cudni,kako prvo Bosna nema da se raspadne,zatoa sto na USA i na NATO ne im odgovara takvo nesto da se sluci,a eventulano ako se sluci toa togas ke ima domino efekt na balkanot,bidejki ako se raspadne Bosna avtomatski i Kosovo ke se raspadne,a ako se raspadne Kosovo togas ke ima problemi i vo Makedonija,i na kraj ke ima krvo-prolevanja na balkanot,ama toa ne veruvam da se sluci,i taka USA i NATO sve sto sakaja do sega postignaa na balkanot nema potreba za takvo nesto.:toe:

Ме здоболе мене дали ти ќе се расплакаш или не...убаво јас реков, жална беше глетката и не сакам да се карам со таквите како тебе бидејќи знам дека со вас нема разбирачка.
Чекај...Што се нафрлаш толку на србите? УЧК да не не правеше етнички чистења? Ццц. Имам 15 години, но ги разбирам јас овие работи што ако сум мал

Да праеа такви работи србите,немаше уште вашата сорта да смрди на Косово.

не ми се верува да дозволат сад да се разпадне босна.
а един грчки учен коj приел исламот на 36 години во статиjа во американ кроникал предлага да се обединат сите муслимани на балканите во една нова балканска исламска држава.
Нарастваштата нужда от Ислјамска република на Балканите*

Има много дебати около Босна, както и относно Косово. Нјаколко гласа напомнјат на останалија апатичен свјат за нештастието на турското и на мјусјулманското малцинства в Б'лгарија, което изгражда 20% от населението. Отделни статии са издадени за тиранијата над мјусјулманите от Војводина и Санджак.
Б'лгарската омраза срешту всеки, искашт официално признаване на македонско малцинство, показва само малка част от маштаба на големија проблем. Вс'штност Б'лгарија е фалшива страна, којато просто не може да с'штествува - от турско-б'лгарската граница до б'лгаро-македонската - турци, помаци, роми и македонци са прев'рнати в граждани втора р'ка (ако не са и трета). Това положение не може и нјама да прод'лжи.
Проблем'т е јасен - нечестивите резултати от споразуменијата след П'рвата световна војна бјаха донјак'де поправени след разпадането на југославската чума.

Вс'штност всички взривоопасни проблеми, които виждаме в Б'лгарија, Македонија, Косово, Албанија, Санджак и Босна, са св'рзани по един или друг начин с колониалнија Договор от Букурешт, којто прев'рна мјусјулманското мнозинство на Балканите в много на број, разделени и неспособни малцинства, обитавашти фалшивите граници на иначе безсмислени национални д'ржави.
Днес балканските мјусјулмани решиха да говорјат открито и да изјавјат јасно несправедливостите. Прод'лжаваштите кр'вопролитија и тирании и дори оште по-точно - проблемите от последните 17 години, са нјакои от последствијата на злото споразумение, което трјабва да б'де отменено с в'здигането на Ислјамска република на Балканите. Това е единственијат начин за нев'звратим мир.
В настојаштија материал искам просто да докладвам, че Балканскијат симпозиум на ФХП и речите, изнесени тук, са фантастична в'зможност за много умни и ерудирани говорители да кажат Истината.

* Статијата е от 16 ноември 2008 г. и е по повод Балканскија симпозиум на ФХП в Истанбул. Публикуваме ја с'с с'краштенија. Д-р Мухаммад Мегаломатис е ориенталист, историк, политолог, автор на 12 книги. По произход е православен гр'к и е приел ислјама на 36 години.
ние сега православните се караме и пцуеме ама jа си представете че стане факт ислjамската балканска република за коjа зборува во статиjата гркот приел исламот.пази боже да ни управлjават както талибаните афганистан навремето и во балканскиот полуостров да почнат да режат нозе и раце па и глави како е во ислjамскиот мир.:nenene:
авторот сборува че установjаването на исламска балканска република е единствениот начин да се установи мир во регионот.пази боже дза ми се падне да живеjам во таков мир.надевам се да не сум жив кога стане факт исламската балканска држава.за какво кршене на правата на муслиманите сборува он че кога во бугариjа скоро и сам лидерот на турско исламската партиjа дпс се хвалеше че он разпределjа парите и во него е властта.факт е че во турските фирми кои са во бугарско турците земат во пати по висока плата.нека никоj сред вазе не се радва че този нов мохемеданин сака да нема бугарска држава оти она била фалшива.он не сака да има велика македонска држава он сака исламска држава на балканот а ова значи да нема ни бугарска ни македонска ни србска држава.значе планот е таков прво jугославиjа после бугариjа и така докога не останат православни држави на балканот.турците не са 20 процента во бугариjа те са 9 процента.

тази фондациjа фхп е турска.нарича се фондациjа за хуманитарна помошт "човешки права и свободи" бугарските власти не и пречеха на работата.и ето за благодарност она сее исламизмот и нарича бугариа фалшива држава.
ето и слики от деjността на турската фондациjа во бугариjа
прво раздаване на помошт на ромите па после кактосе разбира и сеене на ислjамизмот
24-15.jpg

както виждате символ на фондациjата е турскиот флаг.
24-14.jpg

Президент'т на фондацијата ФХП Бјулент ј'лд'р'м (горе) заштитава каузата на "Хамас" и "Хизбулла" в'в војната им с Израел.

би те замолил да бидеш објективен знаеме за босна но имаше етничко чистење и масовни убиства од страна на учк...исто така и во македонија терористите прекинот на огнот го искористија за да извршат етничко чистење...

инаку србите сега се палат за џабе кога ЕУ даде 400милиони за косово би ндала и повеке за босна ако треба,најверојатно српските тајни структури работат за распад на босна но нема да се случи.

а и поарно да не се случи бидејки секоја идна промена на граници влече друга-опасно.

не е важно...биле луѓе и кога германците не се гордеат со холокаустот а хитлер е виновен така треба и вие-милошевик е(така и е) инаку сега србија да ја остави босна раат и да ги обнови 200-те манастири од кои некои од 15 век-но учк не се виновни за тоа туку 2000 муџахедини кои од босна стасаа во косово.:smir:

Најобјективен сум, и кажав дека некои жалаат по куќите а некој ги жали своите најблиски, истото што и ти го потврдуваш. Освен тоа темата не е учк не би сакал да одиме офф топик, само едно да ти кажам дека учк нема направено етничко чистење, за тоа кој имаа направено се има судски случаеви по хаг.

Ме здоболе мене дали ти ќе се расплакаш или не...убаво јас реков, жална беше глетката и не сакам да се карам со таквите како тебе бидејќи знам дека со вас нема разбирачка.
Чекај...Што се нафрлаш толку на србите? УЧК да не не правеше етнички чистења? Ццц. Имам 15 години, но ги разбирам јас овие работи што ако сум мал

Ок ти верувам дека глетката била ужасна но мораше ли тука да ни раскажуеш, освен тоа знаеш ли како било глетката после војната и после толку масовни убиства можеш ли да замислиш, јас лично знам човек од македонија, што во босна ги има загубено сите членови од семејството. И не се обидувај да споменуваш нешто за учк бидејки уште си мал и не знаеш се што има направено или нема направено учк, не си компетентен за такво нешто.

Многу голема сорта сме биле бре мајката, што да правиш.:toe:

имаш лошо мислење од мене како не ти е срам така да навредуваш и да пагаш ниско,би те замолил другпат немој така бидејки темите одат во погрешен правец за србите гајле ми е и на мене и на албанците туку на граганите на оваа држава им е гајле за македонија и за економска перспектива-со такви постови никој не би ја сакал македонија и патем ова не е србски форум четник хаха здраво брачо четник:pos2:

имаш лошо мислење од мене како не ти е срам така да навредуваш и да пагаш ниско,би те замолил другпат немој така бидејки темите одат во погрешен правец за србите гајле ми е и на мене и на албанците туку на граганите на оваа држава им е гајле за македонија и за економска перспектива-со такви постови никој не би ја сакал македонија и патем ова не е србски форум четник хаха здраво брачо четник:pos2:

Не е српски форум но не е ни бугарски ни албански па сите ги има.

hotmail немој да ми кажеш дека учк е некоја ослободителна војска сите знаеме дека е терористичка сепаратистичка паравојна структура.

за вас само ГОСТИВАР 1997!

по методите она беше терористичка организација но и србите во босна

Разликата е во тоа што во косово Албанците биле масивно населувани а во во босна србите одсекогаш живееле па и во многу поголем број.Србите не ја саелувале босна па да крадат територија.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom