hotmail
GiO
- Член од
- 1 февруари 2008
- Мислења
- 1.333
- Поени од реакции
- 426
ај дид ит аген!
Пред некој месец бев во БиХ, поточно во Република Српска во Бијељина, кај што населението е претежно српско...Престојувавме кај мојте роднини кои што имаат таму стан (го купија лани)...До пред војната имаа куќа во Тузла, Босна (таму кај што има муслимани) и за време на војната таа куќа партали ја сторија, но за среќа роднините избегаа во друга држава.. И кога бев таму со роднините во тузла (адвокати триста чуда за да си го повратат тој имот) да ја видеме куќата и што ќе видиш...целата партали направена како што реков пред малку. Влеговме внатре и тетка ми со солзи во очите ни објаснуваше ова соба што била, кај била и како била, па кои биле плановите да доградуваат, да стават друг намештај и така...Многу жална глетка ептен...ама судбина што да правиш
Можеби не сум многу јасен кога објаснувам, но барем има некој кој ќе ме разбери што сакам да кажам
Уфф немој ке се расплакаме и ние.
Они(србите) направија масакар против населението, убиваа деца и жени без милост, ги направија партал човечките тела, ти тука ни кажуваш прикаски како било куќата партал. Твојата тетка прво нека ги прогледне видео снимките како и што се случило во сребреница, и што шпоточно се има случено таму, пошто како што изгледа не знае, па тек тогаш нека размислува дали да се расплака.