Факултет за царина.

• Креатор на темата Креатор на темата V 16 12
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
13 декември 2008
Мислења
125
Поени од реакции
8
Гледам има теми отворено за разни факултети, но за овој факултет не најдов тема, ако грешам нека ја спојат или нека ја избришат темата. Инаку што знаете за овој факултет? Колку што знам јас тој се наоѓа во Охрид. :salut:

Гледам има теми отворено за разни факултети, но за овој факултет не најдов тема, ако грешам нека ја спојат или нека ја избришат темата. Инаку што знаете за овој факултет? Колку што знам јас тој се наоѓа во Охрид. :salut:

Да се наога во Охрид и за да го завршиш ке ти треба малце подлабок џеб бидејки е еден од најкорумпираните факултети ако не и најкоримпираниот и јавна тајна е дека секој професор си има своја тарифа, по дипломирањето ке ти требаат исто врски за да се вработиш во цариснката управа. Предметите се од областа на правото економијата и шпедицијата така да ако те влече тоа клик тука

позз

И плус пред тебе има 4000 дипломирани цариници кои чекаат работа веќе десетта година:smir:
Смени насока,пред да влезеш во џунглата:smir:

И плус пред тебе има 4000 дипломирани цариници кои чекаат работа веќе десетта година:smir:
Смени насока,пред да влезеш во џунглата:smir:
јас сакам да се запишам на овај факс.. него кажими.. ова 4000 во цела земја е а?

јас сакам да се запишам на овај факс.. него кажими.. ова 4000 во цела земја е а?

Во цела земја,додека не беше отворен повторно царина.Сега бројката верувам дека е поголема барем за 50%.
Размисли и во насока дека со влез во Еу бројот на царинарници ќе се намали.
Не би ти го препорачала.

ахам... епа фала многу..ке идам нешо друго пошо таму све е корумпирано и ке ме одерет така.. поубо на приватен ке појдам за информатика како шо сум добар..:D

А да прашам вака само информативно оти имам слушнато некој муабети дали од полицаец можиш да се префрлиш како царниник?
:salut::helou:

А да прашам вака само информативно оти имам слушнато некој муабети дали од полицаец можиш да се префрлиш како царниник?
кај нас СЕ Е МОЖНО......се разбира со дебели врски или со семејно стебло во таа бирократија:jaj:

за типот што прашува:

без јаки врски тешко дека ќе се запишеш на факултетот за царина-просекот ти е џабе
и покрај врските ќе се најде некој професор кој ќе го наградиш со одмор во шпанија
за работа да не правиме муабет-врски,книшка итн
муабет кој го имам случнато,сепак твое е да се распрашаш,да видиш што е како е

а како што спомна подобро оди си информатика,зашто за тоа не ти треба ни книшка,ни врски,ни татко кадија туку само ЗНАЕЊЕ

Мислиш на работно место цариник без диплома или од едно во друго школо?

Дали се наоѓа овде некој што е запишан на тој факултет а не само надворешни информации? Или па некој шо имат завршено?

Па имам 27 години,сигурно не ти личам на некоја глупача што уште студира :)
Дипломирав 2005 година.

Па имам 27 години,сигурно не ти личам на некоја глупача што уште студира :)
Дипломирав 2005 година.

хахаха :) јас не ти го ни ѕирнав профилот за да ми личиш :) но дали сега си вработена? и би сакала да знам некои работи за уписите и дали е така како што велат да имаш полн џеб :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom