Грчка "честитка" за празников

• Креатор на темата Креатор на темата ada
  • Време на започнување Време на започнување
Хахахах петарда невидена. Незнам што друго да коментирам.

цитати..
Ако вие сте Македонци, тогаш што сум јас?, праша Нина Гаѕули...
Гркинка си, што може друго, овцо метилава проста.

Лииеееее ваа ама радикал била бе ко караџаферис
Ебати Ѓупката ебати.Ова била Македонка? Не е нормална!
------------------------------
таа е Кавказка Шиптарка....

Во твоите линкови само читам дека Газули семејството потекнува од Ѓадер....а тоа не е на кавказот. Се побиваш сам себе...ПАК.

Нашиве „новинари„ се виновни за ова-:uvo:
Како се само тие вољни секој “бисер„ штетен на националните интереси да го објават ,за да добијат бико каква „жешка„ вест.
Замисли ,таква изјава да дде нашиот Џо на сред Солун.
Ми се чини нема да потрошат ни време ни лента за да го снимат, а камоли на ударни вести да го стават.

respekt................jas istoto go mislam:smir:

Тоа што го ветив... како одговор на кравата која прашува што била она сиротата, па еве и малку помош.

Доколку ние сме биле “албано-словенска“ република.. што е тоа Грција?

:back:

• Ми се допаѓа
Reactions: ada
Тоа што го ветив... како одговор на кравата која прашува што била она сиротата, па еве и малку помош.

Ах да не почнуваме.

Грција си ја има мувата на капата...:)

Него, освен тоа, со текстов по не знам кој пат се потврдува вештачкото создавање на идејата за грција и грците, во добата на просветителството, која е дело, пред се, на неколку "видни" европски држави.

Па, за очекување е дека земја и народ, кои се на артифицијален начин создадени и кои имаат наметнат идентитет со кој не се поистоветуваат природно, да реагираат онака како што реагираат грците.
Мораат да го штитат својот "балон од сапуница".

Нашиве „новинари„ се виновни за ова-:uvo:
Како се само тие вољниГр секој “бисер„ штетен на националните интереси да го објават ,за да добијат бико каква „жешка„ вест.
Замисли ,таква изјава да дде нашиот Џо на сред Солун.
Ми се чини нема да потрошат ни време ни лента за да го снимат, а камоли на ударни вести да го стават.

Честитката се очекуваше, но сепак мислам дека не треба да се губи време на вакви офуцани крави. И така официјалната грчка политика е максималистичка - а тоа значи дека одат на целосна негација на Македонија (и за тоа имаат постигнато консензус, СИТЕ ја поддржуваат таа расистичка политика).

pic.php

Нема потреба од брзање ниту од новинарските драматични написи во МК медиуми со кои директн оим одат на рака на Грцит. Треба да продолжиме да работиме и ќе ги фатиме на кондиција, тоа е сигурно.

Од 7’55’’ до крај:

Се слагам дека нашите медиуми се однесуваат сензационалистички и тоа по цена на национален интерес, но во случајов не се работи за минорна организација и фигура.

Инаку, да, играњето на меѓуетничка тензија е познато. Самиот Караманлис, во официјално интервју, гласно и јасно, пред година и нешто, го кажа тоа.
Сега го повторуваат истото, преку "задна врата".
A, да биде поинтересно, во Македонија, одредени политички и политикантски структури активно работат на остварување на тој план.
И сево ова не е коинциденција, туку се тенденциозно пласирани пораки.
Тоа не треба да го игнорираме.

П.С
Еве го сајтот на "организацијава".

Сакаме да бидеме пријатели, но не да го изгубиме името и нашиот јазик. Ако вие сте Македонци, тогаш што сум јас?
Ова сигурно и излетало,но како и да е тука јасно се гледа дека Грците ја знаат вистинската историја едноставно очајнички се обидуваат да се прикријат.Грците и да успеат да го сменат нашето името повтороно вистината ќе ги мава во лице и ќе се сомневаат во све што прават а со тоа и ќе им пропадне државата.Јас мислам дека треба да ги искористиме овие две реченици навистина многу ќе ни помогнат.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom