Полска и Македонија со ист број на државни службеници

• Креатор на темата Креатор на темата firewall
  • Време на започнување Време на започнување
Уствари што толку му се секираме на Пољаците,ние си имаме наши проблеми во економијата.:smir:

:pos2:

Ти во се се сомневаш, ама во 330 евра просечна плата не се сомневаш.

Хе хе, добар си, да не работиш случајно во некој од владиниве медиуми, Вечер, Сител, што олку ги браниш, ѓоа Латас си :smir:

Многу се фаќаш за државни заводи кога е во прашање ситница како 330 евра плата, ама крупната слика за просечната плата некако ти бега.

1. нема зошто да се сомневам во нашиот завод за статистика
2. познавам многу луѓе што имаат (многу) поголема плата од 330 евра, па ако се сомневав, ќе требаше да се сомневам дека е малку.
3. не бранам никого, само вистината ја кажувам
4. темава ти е тотално оф-топик, зашто овде беше топикот за полската админситрација која некојс си таму ја споредил со македонската администрација, споредувајќи баби и жаби

жал ми е што не ви се уклапам во друштвото на постојани гунѓала против македонија.

LOL

koj pluka po Makedonija be Vmro-ovca ..plukam po vladata !!! i sum plukal po site vladi prethodno koi se tolku neuki ili tolku psihopati koi ne mozat dva miliona luge veke 20 godini na 25000 km2 da gi sredat ekonomski i socijalno i koi podrzuvaat obrazoven sistem koi producira luge kako tebe koi ziveat vo iluzija i ja ne gledaat realnosta.

inaku za brojkite za nasata administracija tuka na ovoj forum i na oficijalni vladini stranici sum videl milion pati brojki koi sekogas bile nad 120000 ..e sega koja e tocnata brojka ?

изгледа си се истрошил во плукање. немој да пробуваш да ме вреѓаш, ни вмро ни уште помалку овца - САМО ТИ УКАЖУВАМ НА ГРЕШКАТА. не се тревожи толку.

ти спореди баби и жаби, односно полската вистинска државна администрација (вработените во минситеерствата) со тоа што во македонија го викаат државна админситрација (а тоа се сите што примаат плата од буџет, меѓу кои се вработените од минситерствата, но и учителите, докторите итн.) да размислеше малку - ќе сватеше дека таква администрација во полска не може да биде само 120.000. да не беше зафатен со постојано плукање.

и наместо да се извиниш на форумџиите што ги лажеш, ти пак мене најде да ме навредуваш, а ништо не спомна за ТЕМАТА... цццц

и наместо да се извиниш на форумџиите што ги лажеш, ти пак мене најде да ме навредуваш, а ништо не спомна за ТЕМАТА... цццц

Тоа ти е исто, како што ти ги лажеш формуџииве за просечната плата, која ако ја гледаме КРУПНАТА СЛИКА, како што милуваш ти да кажеш, реално е создадена од големиот број на отпуштени работници со 8000-10000 денари плата.

Значи не можи на едно место да гледаш КРУПНИ слики, а на друго СИТНИ слики, затоа што на едно место ЛАЖЕШ, повторно како што милуваш ти да ги навредуваш овие што си ја 'мразат' државава.

Тоа ти е исто, како што ти ги лажеш формуџииве за просечната плата, која ако ја гледаме КРУПНАТА СЛИКА, како што милуваш ти да кажеш, реално е создадена од големиот број на отпуштени работници со 8000-10000 денари плата.

Значи не можи на едно место да гледаш КРУПНИ слики, а на друго СИТНИ слики, затоа што на едно место ЛАЖЕШ, повторно како што милуваш ти да ги навредуваш овие што си ја 'мразат' државава.

како сакаш - така гледај на работите.
натегни црни наочари и само мрчи...

јас пак ги потенцирам точните работи, кои на некој им сметаат зашто не се до толку црни.

само потенцирав дека споредбата на 120,000 полски и 120,000 македонски „државни службеници“ е лага... има некоја дупка. и после се нафрлифте на мене ко очи да извадив...

размисли малку пред да реплицираш - дали имаш поента или така си пишуваш, колку за да се најдеш во муабет?

а платата е во друга тема и таа е сигурно над 20.000 НЕТО.

како што ти мислиш дека има некои што не земаат, така па јас знам некои што имаат приходи, а не ги пријавуваат во просекот. и што сега? да тврдам дека поради тоа е поголем просекот на месечни примања?

размисли малку пред да реплицираш - дали имаш поента или така си пишуваш, колку за да се најдеш во муабет?

Веќе некое време не раздавам бардина на форумов, сакам само да работам што повеќе и да не губам време тука на килави дискусии, ама твојата 'објективност' на други постови, не ме остави рамнодушен, па морав да ти реплицирам.

Едноставно не си во право.

како сакаш - така гледај на работите.
натегни црни наочари и само мрчи...

јас пак ги потенцирам точните работи, кои на некој им сметаат зашто не се до толку црни.

само потенцирав дека споредбата на 120,000 полски и 120,000 македонски „државни службеници“ е лага... има некоја дупка. и после се нафрлифте на мене ко очи да извадив...

а платата е во друга тема и таа е сигурно над 20.000 НЕТО.

како што ти мислиш дека има некои што не земаат, така па јас знам некои што имаат приходи, а не ги пријавуваат во просекот. и што сега? да тврдам дека поради тоа е поголем просекот на месечни примања?
dobro be ..Kolku ima nasata adminstracija ? i ke napravime sporedba ? gledam deka se znaes...kazi mi ja tocnata brojka ?

Polska ima 120000 drzavni sluzbenici bez lekari i uciteli.

Platata nad 20000 a Neto a? :pos: ...abe ti kaj zivees ? 70 % od graganite e zadolzena kako kucinja kaj "dobrite " i " humani " banki osobeno so OK krediti i mnogu "POVOLNI KAMATI" :pos: ....80 % od vrabotenite sto ne se drzavna administracija rabotat i Nedela i za praznici za bedni 6000-9000 den ... cist Feudalizam

gledam deka se falis deka mnogu poznavas luge sto zemaat nad 300-400 evra plata .....ako si vistinski covek i maz togas ti i tvoite nad prosecni prijateli treba da reagiraaat na ovaa tema http://forum.kajgana.com/showthread.php?t=41421

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom