Резултати од екстерни матурски испити

Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
Објавување на резултатите од државната матура во јунскиот испитен рок

Прелиминарните резултати од екстерниот дел од државната матура во јунскиот испитен рок ќе бидат објавени на 14.07 (вторник) точно во 12 часот. Резултатите ќе бидат објавени во училиштата, но истовремено ќе бидат достапни и на нашата интернет страница. Сите информации и насоки за проверка на резултатите по електронски пат ќе бидат објавени на нашата интернет страница на самиот ден на објавување на резултатите. -Приговори на резултатите се поднесуваат на 15 и 16.07 (среда и четврток) во периодот од 08:00-15:00 часот. Приговорите се поднесуваат до Училишната матурска комисија, која понатаму ги проследува до СВПУ. Сите информации во врска со приговорите, сите потребни формулари и насоки за поднесување приговор на резултатите ќе бидат благовремено објавени на нашата интернет страница.
-Извештајот за прифатени и одбиени приговори ќе биде доставен до училиштата на 21.07 (вторник) најдоцна до 10:00 часот и истиот ќе биде објавен во училиштата.
-Конечните резултати од екстерниот дел од државната матура во јунскиот испитен рок ќе бидат објавени на 24.07 (петок). Резултатите ќе бидат објавени во училиштата и истовремено ќе бидат достапни и на нашата интернет страница со соодветни насоки за проверка на податоците по електронски пат.

Извор: http://www.matura.gov.mk/news_large.aspx?language=MK&news=bSy8Rlf3mpU=

Ај со среќа! Пофалете се, пожалете се, објаснете некоја процедурална ситуација по школиве, прашувајте, олеснете си ги маките! :back:

Кај нас некои од децата веќе ги знаат резултатите, професорите им ги кажале. Јас за жал не сум од тие.Одвај чекам да дојде утре.......

Абе резултатите може да се најдат на страната оваа матура што е .Рекоа во 12 саат ама им падна системот и не може да се отвори страната.Е ај сеа...:uvo:

Саатот е 12 и 6, резултати нема. Средношколско тресење(страв:pipi:) се догаџа.Кога ќе има резултати ќе се пожалам пак:vozbud:.

Мило ми е што се припремиле за голема навала. Ако немаш услови за на интернет не ставај резултати на интернет. :tapp:

Мило ми е што се припремиле за голема навала. Ако немаш услови за на интернет не ставај резултати на интернет. :tapp:
Тоа сакав да речам... Еднаш да не се преценеше ова наше образование, не ќе беше лошо.
Песнава ја посветувам на моментот кога ќе ги видиме резултатите:

Мака ми е да одам на школа бе ... Кај мене некако се отвори страната али сеуште не можеш да одбериш Град и училиште.. -.-:tapp:

Увид во резултатите по електронски пат

1223_graduate.jpg
Увидот во резултатите по електронски пат е овозможен во делот РЕЗУЛТАТИ. Секој кандидат може да ги види само своите лични постигнувања во вид на оценка и перцентилен ранг.

При најавувањето Ве молиме точно да ги наведете бараните податоци, а посебно да внимавате при внесувањето на Име, Презиме и Татково име. Овие податоци треба да бидат внесени со соодветна подршка (македонска, албанска, турска) и да бидат напишани точно онака како што фигурираат во списоците за полагање на државната матура. Во спротивно нема да можете да се најавите и да ги видите своите резултати.

Уште да беше средена страната за резултати .. супер ќе беше ...

Увид на резултатите по електронски пат
Увидот во резултатите по електронски пат е овозможен во делот YOU`LL NEVER SEE ME. Секој кандидат може да се лаже дека ќе ги види своите постигнувања овој живот. Од другиот па натаму-ќе размислиме.

При најавувањето Ве молиме точно да ги наведете бараните податоци, а посебно да внимавате при внесувањето на Име, Презиме и Татково име. Секако, ова направете го во мислите, бидејќи ние нема да ја средиме страницава наскоро.Овие податоци треба да бидат внесени со соодветна подршка (македонска, албанска, турска) и да бидат напишани точно онака како што фигурираат во списоците за полагање на државната матура(напишете ги на лист дома и надевајте се дека ќе ви излезат резултатите).Секако, мрднете го гзот до школо. Во спротивно нема да можете да се најавите и да ги видите своите резултати.

Леле стварно, јас специјално наместив аларм да станам да проверам резултати, ама цврц!! Прво не ми ја отвараше страната, а откога ми ја отвори исто ко кај другите-проблемот со градот и училиште. Па не се нормални, знаат колку сум под стрес во моментов?! Сега сакав коментар да им испратам, се укочи бог да чува!:nerv:

Бар да знаев дека ќе биде вака, да не се ебавам пола саат со паднат сајт, а и кога ќе го отвори шо фајде, нема резултати, сепак ќе одам до школо.

Што им текна?!
едит: Мими, знаеш дали има резултати во школо? пошто јас го видов Саша пред некој ден, ми рече дека се на одмор, ама ваљда не се сите професори на одмор..:nesum:

Што им текна?!
едит: Мими, знаеш дали има резултати во школо? пошто јас го видов Саша пред некој ден, ми рече дека се на одмор, ама ваљда не се сите професори на одмор..:nesum:

Има у школо. Пратив стројник да ми ѕирне. Ако чекам ја од Грујо и министерот во отставка, си ебав матер...

Оф леле..осеќам дека треба да го одлепам г`зов од столче и да тргнам накај школо, пошто ко што рече, ако чекам за сајтов, ќе зајдам чекајќи..видимо се:helou:

Македонски 4
Англиски 5
Доста е од моето средношколство. :vozbud:Македонски 4ка еееееееееј! Господе боже! Грујо и министерче во отставка, држам часови по македонски. Поканети сте.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom