Сексапил

• Креатор на темата Креатор на темата Олимпија
  • Време на започнување Време на започнување

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
Што според вас треба да има една особа за да биде сексапилна?
Има ли сексапилот врска со афторитетот,положбата во друштво,парите?

За мажите:
Дали посексапилна жена е онаа која се однесува како "кучка" и гази се пред себе или пак онаа која е доволно само да облече танга на добро градено тело?

За жените:
Посексапилен маж е оној кој e полн со позитивна енергија и зрачи со сензуалност или пак оној кој има добро градено тело?

Има ли сексапилот врска со интелигенцијата?

За мажите:
Дали посексапилна жена е онаа која се однесува како "кучка" и гази се пред себе или пак онаа која е доволно само да облече танга на добро градено тело?

Да, и сите ќе ти речат НЕ затоа што живееме во конзервативно општество.
Сите го прават тоа а велат НЕ

Понекогаш и тоа само за жените.:pos2::pos2:

За мажите:

Ја па сексИпил викав до сеа :icon_lol:
Шо има секси во кучка шо гази се пред себе? :toe: Гласам за втората опција.

Ништо, или го имаш или го немаш, не е врзано со ништо од ова. Со авторитет, пари и положба ова секса... не се гради, само се става шминка-фасада.

За мажите:
Исто, може и конец место танга, може и кучка и (да ми простите) п*ка да изигрува, не ми делува поврзано.
Може и не мора, зависи од "набљудуваниот" и "набљудувачот".

Ја па сексИпил викав до сеа :icon_lol:

:oftopic: И ја така викав додека не проверив во лексикон на современ македонски јазик и македонски правопис.:helou:

Сексапилот мене ми е малку покомплексен поим, кој пред се`, мора да е и малку вроден т.е. како што кажа Lurtz, или се има или не. Добро тело без ниту една друга карактеристика е џабе. Позитивна енергија без интелигенција е уште поџабе. Парите и авторитетот без приземјен карактер се најџабе. Дефинитивно еден маж треба да има од се` по малку, точно распределено, ништо да не е нападно, за мене да ми биде сексапилен.

п.с. Иако и јас сум мислела дека се сексИпилен, сексАпилен звучи многу поточно:)

Сексапил или го имаш или го немаш. Тоа е вродено.
Познавам многу девојки со големи и убави цицки ама ЏАБЕ...не знаеле да си ги носат. Го немало сексапилот. Не е да имаш само добра цицка или гз. Има многу посекси ствари од тоа.
-Секси поглед
-Секси покрети...движење на телото.
-секси глас
-и многу други пропратни вакви ствари.
Шмек....:kajg:

Сексапил или го имаш или го немаш. Тоа е вродено.
Познавам многу девојки со големи и убави цицки ама ЏАБЕ...не знаеле да си ги носат. Го немало сексапилот. Не е да имаш само добра цицка или гз. Има многу посекси ствари од тоа.
-Секси поглед
-Секси покрети...движење на телото.
-секси глас
-и многу други пропратни вакви ствари.
Шмек....:kajg:
тачно...али ипак највеќе сексапил се крие во движењата на телото...:icon_cool

Ja не би многу да се расплинувам со дефиниции за сексАпил (sex appeal бе луѓе, ете зашто се корисни странски јазици :) ). Гравовски просто кажано, за мене сексапилен човек е тој што ме возбудува сексуално. А тоа скоро никад нема врска со неговиот надворешен изглед :)

некој да ми е сексипилен треба секако да има телце кое мене ќе ми се допаѓа и привлекува а и да зрачи со сензуалност и кога ќе отвори уста да не врзува глупи муабети

Што според вас треба да има една особа за да биде сексапилна?

Јас: „Еј чуј... Толку си згодна, што ми е тесно меѓу нозете.“
Таа1: „Благодарам на комплиментот, но сепак, имам љубовна врска и немам намера да се впуштам во друга, паралелна. Но убаво од тебе што ми го кажа тоа. Ќе пуштам и јас некој убав збор за тебе, дека си зрел за влез во некоја“
Таа2: „Нели сум? Ако сакаш, ќе се договориме, да ти ги покажам одблизу сите свои згодни делови. А може и ти ќе ми ги покажеш твоите“

Во двата случаи се работи за сексапилна девојка, според мене.

Во принцип не, зашто сексапилот е индивидуална работа. Некој за некого е сексапилен, за друг е неутрален, за трет е одбивен. И тоа нема врска со статусната положба во општеството. Но, во пракса се покажало дека сексапилните девојки повисоко котираат во општеството, зашто се повеќе барани. Соодветно и за мажите.

За мажите:

Да изгледа добро и да го знае тоа, т.е. да има самодоверба. Тоа е предуслов за сексапилот кај девојката, според мене.
Јасно, доброто тело е секогаш плус, но според мене не е одлучувачкиот фактор.

За жените:
Посексапилен маж е оној кој e полн со позитивна енергија и зрачи со сензуалност или пак оној кој има добро градено тело?

Жени? Повелете. :smir:

Апсолутно да. Поинтелигентната девојка е посвесна за себе, а со самото тоа и посамоуверена, па како резултат на тоа и посексапилна.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom