Македонска Црковна Музика

• Креатор на темата Креатор на темата Piters
  • Време на започнување Време на започнување

Piters

Collector
Член од
19 април 2009
Мислења
455
Поени од реакции
43
Локација
Sydney
Веб-сајт
www.forexfactory.com
Прекрасна црковно пеење и музика ќе најдете во трезорите на нашето народно црковно творештво...

Ова што го прикажувам овде е само дел на прекрасна колекција која може да се собере преку нет...

1. Macedonian liturgy, churches and iconostasis

2. Ангели

3. Прва песна од првата катавасија на Рождество...

4. Господова Молитва

5. Молитва

6. Прекрасни нови гласови

Super se! Ama grckite se podobri, nie nemame dobri psalti

Преубава ми е црковната музика. Отсекогаш ми се допаѓала кога сум ја слушала, ме смирува и душевно ме исполнува. Неописливо чувство.

Многу убави македонски црковни песни залепил Чорбаџијата.

Добро е што се појавија и песни на разбирлив јазик за христијаните од Македонија.Со овие песни христијаните може да Го слават и да Му пеат на Бог на јазик што го разбираат.

Добро е што се појавија и песни на разбирлив јазик за христијаните од Македонија.Со овие песни христијаните може да Го слават и да Му пеат на Бог на јазик што го разбираат.

Тоа беше идејата на браќата Кирил и Методиј - да се проповеда и слави Бог на разбирлив современ јазик. Но за жал оние кои со уста ги целиваат нивните икони, со делата одат спротивно на нивната мисија.

Којзнае господ колку се радува кога ние тука долу му пееме. Како другарот Тито кога пионерите му пееле за 25ти Мај.

И нормално, колку повеќе му пееме толку повеќе шанси да не пушти да си играме во рајо.

Пејте Му на Господа и воспевајте Го во вашите срца!

Ефесјани 5 - 19

Пејте Му на Господа и воспевајте Го во вашите срца!

Ефесјани 5 - 19
Псалмите се полни со вакви стихови...
Пејте на Бога, славете го Неговото име! Порамнете го патот на Оној, Кој оди низ пустината, чие име е Господ - и радувајте се пред Него!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom