Belly Dance

• Креатор на темата Креатор на темата ^The Cherry^
  • Време на започнување Време на започнување

^The Cherry^

Proof Of Perfection
Член од
4 јануари 2009
Мислења
163
Поени од реакции
1
Дали сте слушнале за Belly Dance ? Дали ви се допаѓа ? Ориенталниот Арапски танц потекнува од стариот Вавилон од јужен Ирак. Се пренесувал со генерации. Еве ви чист пример на професионалец кој се занимава со овој танц. Вреди да се гледа ! :wink::smir:

не ме узбуѓуе. цигански е, впрочем тури пепел на женско играње без шипка. :)

ОК, тоа е само твое мислење ,нели ? :wink:

Темата е преместена во хоби затоа што овие танци не ретко се случуваат да бидат хоби на многу млади девојки.
Начинов на играње ми е многу привлечен, но истовремено и елегантен. Има некоја мистериозност и притаеност која ме тера да останам фокусиран до самиот крај.
Токму поради ова ги обожавам сите настапи на Шакира.:vozbud:

Прв пат за ова разбрав кога ми се јави еден чоек и ме замоли да му снимам таква музика,а впрочем не знаев ни за што се работи.Мислев дека тоа е некоја група/состав наречен бели денсинг.Не знаев ни да го напишам на google за да знам точно за шо се работи :kesa: Сега имам една архива од околу гига ипол таква музика но никогаш не сум ја слушал,си стои онака во архива :smir:

Мал прилог кон темава. Александра е една од ретките кои се занимаваат со занаетов, а за кои сум чул. Like!

Човече знам таласи да правам! Не знам како ама ги правам профи :D

имам видео туториал од 1 саат, ако сакаш да ти го набацам,

+ со згодна тетка за учителка е :helou:
Што ти е бе јас можам да и давам часови на неа XD

prekrasno nesto,go obozavam ovoj tanc imav odeno nekolku godini na vakov tanc i e premnogu naporen i tezok ,,,i mnogu se gubat kalorii:pipi:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom