Microsoft - Bing.com Многу подобар од очекуваното

• Креатор на темата Креатор на темата Manga
  • Време на започнување Време на започнување

Дали мислите дека Bing може да стане број 1 интернет пребарувач?

• да

Гласови: 9 24,3%
  • не

Гласови: 28 75,7%

• Вкупно гласачи
    37

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.806
Поени од реакции
5.241
Локација
Astral
Мicrosoft на 3-ти јуни го пушти во употреба новиот интернет пребарувач Бинг -ребрендиран и реобновен пребарувач порано попознат под развојното име Kumo дизајниран да го замени Live Search.
Тоа е солидно подобрување во споредба со претходниот производ,што сигурно ке му даде дел од колачот на интернет пребарувањето на Microsoft.
Изненадувачки конкурентен на Google се изјавите на дел од експертите во оваа област.
Во презентација на побараните резултати ,Бинг победува на големо во споредба со Гугл,користи технологија од Powerset да прикажува рефинирани резултати во левиот дел од страницата .На пример пишете Fallout 3 ,Гугл ке ви даде добри резултати ,но со Бинг ке имате и мени со :Walkthrough - Вести - Читови ..итн.
Бинг исто така прави .поп-ап на текстовите во search ако со стрелката поминете низ текстот,ова спасува доста време да не мора да ја пребарувате секоја страница со бараниот поим.
Во содржината на бараните резултати Бинг не е посупериорен од Гугл ..спред тестирањата Гугл сеуште дава порелевантни резултати во повеќето поими.
Кога станува збор за купувањето преку Бинг нуди cashback program што е голема предност ..конкурентот Гугл предност има во рејтингот на производите од купувачите.
Кога барате најнови вести за некоја личност ..резултатите покажаа дека Бинг сава побрзи одговори ..стари околу 20-30 минути ,додека Гугл знае да даде одговори 1 ден постари.
Во делот со пребарување на видеата ..Гугл и Бинг се еквиваленти во овој дел ..но на Бинг презентацијата на видеата е далеку посупериорна.

Гугл секојдневно се обидува да се подобрува и да го олесни пребарувањето..но Бинг прави гугл да изгледа помалку смешно...,а тоа не е добро за Гугл ..за момент Бинг е на врвот ..Пробајте го новиот пребарувач ,мислам дека нема да зажалите ..

Очекувам ваши критики ,искуства ..Try it www.bing.com

На пример пишете Fallout 3 ,Гугл ке ви даде добри резултати ,но со Бинг ке имате и мени со :Walkthrough - Вести - Читови ..итн.

Како е Бинг подобар од Гугл, ако Гугл дава подобри резултати?
Сакаш Читови? Пишеш Читови Fallout 3... нели? Многу поедноставно и побрзо него ли менија со ствари кои што не ти се потребни

Гугл секојдневно се обидува да се подобрува и да го олесни пребарувањето..но Бинг прави гугл да изгледа помалку смешно...,а тоа не е добро за Гугл ..за момент Бинг е на врвот ..

Ќе сакаш тие двете болдирани тврдења да ми ги објасниш? На што ги основаш тие тврдења?

Сакаш Читови? Пишеш Читови Fallout 3... нели? Многу поедноставно и побрзо него ли менија со ствари кои што не ти се потребни

Ќе сакаш тие двете болдирани тврдења да ми ги објасниш? На што ги основаш тие тврдења?

За првото ..тука нема потреба тоа да пишуваш ..све ти е дадено за тој поим ..па ако те интересира ке провериш..менито не ти смета ништо него ти дава поопширни и повеќе информации...

За второто -На критичари што имаат правено фул re-view на пребарувачот ... тоа е цитирано од нив. Пробај и ти ,ако мислиш дека гугл е боље .слободно напиши ..за тоа е темата :helou:..Сепак секоја нова работа е добредојдена

Koa преведуваш страна, ти дава и оргиналот и преведената. Кул :)

Стварно е закон странава. Ми се допаѓа сега засега...

Ми се допаѓа, страната со сликите и објаснувањата за истите, само што мислам дека google е сепак многу понапред.

Тука има добра споредба.

Apparently, Google co-founder Sergey Brin is worried enough about the new competition from Microsoft that he has put together a team of top engineers, to begin making vast improvements to the web service starting immediately. Brin is the head of said team, and the project they will be working on is trying to determine how Bing's search algorithm is different from that of his own.

:)

Од Neowin.

Абе брат, овие ти се тие Микрософт фанатиците :nesvest:
Бинг подобар од Гугл. :pos2:
Тоа е срамота да се пише. Остајте вие тие срања и глупости. Веб-пребарувач треба да биде simple, а не шмизи глизи незнам каква технологија :)

~Гугл засекогаш :)
(Ај сега со Wave ќе видите каков бран ќе удри)

Прв впечаток: Убава позадина. Непотребна, ама убава.
Втор впечаток: Megafail, ја гледам само горната половина од буквите. Ама ај, веројатно е до мене, шознам...
Трет впечаток: Непрегледно ова упм.
Убаво што се потрудиле околу изгледот, but hey, that's what Microsoft is all about. :) Гугл е далеку попрегледен, поедноставен, понешто-кое-го-користиш.
Туку, ме интересира кои се тие критичари кои користат изрази како „...прави гугл да изгледа смешно“.

Прв впечаток: Убава позадина. Непотребна, ама убава.
Втор впечаток: Megafail, ја гледам само горната половина од буквите. Ама ај, веројатно е до мене, шознам...
Трет впечаток: Непрегледно ова упм.
Убаво што се потрудиле околу изгледот, but hey, that's what Microsoft is all about. :) Гугл е далеку попрегледен, поедноставен, понешто-кое-го-користиш.
Туку, ме интересира кои се тие критичари кои користат изрази како „...прави гугл да изгледа смешно“.

Позадината се менува .... критичарите се од ..Cnet , download.com, PC World ....

Јок браво! Прво да престанат да не фиромизираат па после ќе праиме муабет! LINK

Dear sir/madam

I see that on your Bing maps you are naming my country as "FYROM".

Please use just "MACEDONIA" as the name for my country (in the map list). The part with "the former Yugoslav Republic of" (F.Y.R.O.) is offensive to us and it is not the name of our county.

Although Macedonia was forced to use this reference in order to be acknowledged as member of UN, it is not a name - but provisional refference to be used ONLY in UN.

Over 120 countries in the world (including USA) have already recognized our country as Republic of Macedonia.

It is basic human right to choose a name for yourself and to express your nationality.

I am a Macedonian. My country's name is Macedonia.

Respect that and call me by my name.

Say: Macedonia!

Thank you.

Адреса LINK

Бинг е одличен ама гугл е навика, и нема никој да го симне од тронот.

Не ми треба бинг само за пребарување.Ако понуди цела палета на услуги како гугл можда.Еве нивните Бинг мапс се лоши за Македонија и ќе мораме да чекаме Мајкрософт да се накани да ја мапира додека на гугл самите корисници можат да ја мапираат земјата.Бинг е добар за западните земји не и ние

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom