Проблем со драјверите за звук

• Креатор на темата Креатор на темата Ripes
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
17 јули 2008
Мислења
704
Поени од реакции
260
Вака сега,свежо форматиран пс,само што ме зафркаваат драјвериве,ги снимав се како друг пат кога форматирам арно ама звук немам,проверив во Device Menager и кај Sound,video and game controllers ми дава Audio Codec,Legacy Audio drivers,Legacy Video capture Devices,Media Control Devices,Video Codecs и VIA Audio controller - SigmaTel CODEC,ова последново ми е со извичник и знам дека значи дека за него ми требаат уште некој драјвери,и го ставам цд-во за sound драјвери што ми го дадоа со пс-во и преку device menager со десен клик одам на него update driver,и секогаш кога го правам тоа или ми го менува драјверот во SoundMAX digital audio или таму уште еден не ми текнува како е..моментално во Sound and Audio Devices пишува No Audio Device а кога е сменет драјверот во SoundMAX digital audio ми дава дека е тој device и дека работи како што треба ама звук пак нема..јас мислев да не е нешто проблемот во BIOS-от и од таму да не треба да се направи Enable на divice-от ама па неможам да го најдам пошто го нема под тоа име..ако има некој да помогне слободно нека пише оти стварно незнам што да правам..барав по странски форуми и сл. ама не наидов на сл. проблем.Благодарам :nesvest:

јас имав сличен проблем, системските вуци ми ги даваше и ништо друго
го решив со тоа што си симнав драјвери од страната на релтек и сеа си е се ок
пиши на гугл се ќе ти даде

Кај мене ни тие звуци од Windowsot обичните не ги даваше :),btw открив што бил проблемот и средив,требало sound drive да симнам за матичната не за звучната,пошто изгледа звучната била интегрирана со матичната,слободо може темава лок.

Во ред можеме да ја затвориме темата, и благодарност што го сподели одговорот. :locked:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom