Moneybookers за покер и слично

• Креатор на темата Креатор на темата osobax
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
9 јуни 2009
Мислења
3
Поени од реакции
0
Zdravo me interesira dali nekoj imal problem so moneybookers i poker sobi ili mozebi casina/oblozuvanje. Spored nivniot faq ima nekolku zemji kade oblozuvanjeto online e nedozvoleno pa oni ne dozvoluvaat "gaming transakcii". Makedonija ne e tamu. No stoi deka ne mora samo navedenite zemji tuku mozno e i za drugi.

Znaci kako e vo praksa? Dali moneybookers vi pravi problemi so depositi kon vakvi "gaming" sajtovi? Dali ako deklarirate gaming za odredena transakcija ima opasnost da bide odbiena bidejki ste od mkd? Ako deponirate na vakvi sajtovi kako obicno ja deklarirate transakcijata gaming ili non gaming?

I me interesira so koja karticka od mkd bi imal najmalku prasanje/gnjavazi i problemi za vakvi raboti preku moneybookers. Znam nekoi kartici aftomatski ne dozvoluvaat transakcii kon moneybookers. I kade ima najmalku prasanja/gnjavazi pri povlekuvanje.

Se izvinuvam za latinicava, nemam mkd font momentalno. :helou:

Јас досега не сум имал никакви проблеми. Од искуство ти кажувам. Инаку, каде планираш да депозитираш?

јас имам префрлано пари преку moneybooker со Visa Electron на друг moneybookers акаунт без никакви проблеми, за gaming не знам како е...

Мене на почеток (пред 2-3 години) не ми дозволуваа да ставам средства од картичка на сметка на moneybookers. Им пишав, ми кажаа да прашам во банка... Имав Виза од ПроКредит. Прашав во прокредит и ми кажаа дека не дозволувале трансакции кон сајтови кои дозволуваат коцкање. Ко за коинциденција, тие денови moneybookers воведе опција при полнење на moneybookers сметка за што ќе ги користиш парите. Односно имаш опција ќе ги користам парите за коцкање, нема да ги користам парите за коцкање... Немам пробано што би се случило ако одберам дека ќе ги користам за коцкање, веројатно нема да ми дозволи системот да дополнам средства... ама секогаш одбирам дека нема да ги користам за таа намена па не ми прави проблем.
Инаку немам пробано да ги измамам (да речам дека нема да ги користам парите за коцкање и после да ги скоцкам), не знам каква заштита имаат од таа работа.

Јас ја користам Gaming(коцкање) опцијата на moneybookers и немам никакви проблеми со депозитирање и подигање на пари; користам Visa Electron. Така да не се плаши, ако сакаш може да направиме некоја зделка во врска со покер сајтови. :)

Јас досега не сум имал никакви проблеми. Од искуство ти кажувам. Инаку, каде планираш да депозитираш?

Pa ne znam dali voopshto ke deponiram zavisi od kakvi restrikcii, dali vredi i drugi raboti. A neli ima restrikcii ako deponirash od mkd so kartica na moneybookers? Ako deklarirash gaming/gambling nema da pominat parite a ako deklariras nongaming nema da mozes da gi koristis za gejming sajtovi.

не би требало да имаш проблем...

Pri registracijata na moneybookers ne ja napisav tocno mojata addresa i ne mi stigna verification code...e sega koga popraviv se toa napraviv edit vo mojot profil ja napisav tocno mojata addresa im prativ mail im objasniv deka nenamerno sum ja zgresil aadresata..oni mi vratija ok e nema problemi ne mozeme da ti pratime uste edno pismo so verification code na novata adrresa zosto ne mozelo toa...mi rekoa da im pratam slika od smetka za telefon ili struja,voda....na moe ime ne se smetkite pa zatoa sakam slika od pasos da im pratam pa me interesira dali prifaakaat toa zosto vo mailot sto mi go pratija ne pisaa nikade pasos..

Pri registracijata na moneybookers ne ja napisav tocno mojata addresa i ne mi stigna verification code...e sega koga popraviv se toa napraviv edit vo mojot profil ja napisav tocno mojata addresa im prativ mail im objasniv deka nenamerno sum ja zgresil aadresata..oni mi vratija ok e nema problemi ne mozeme da ti pratime uste edno pismo so verification code na novata adrresa zosto ne mozelo toa...mi rekoa da im pratam slika od smetka za telefon ili struja,voda....na moe ime ne se smetkite pa zatoa sakam slika od pasos da im pratam pa me interesira dali prifaakaat toa zosto vo mailot sto mi go pratija ne pisaa nikade pasos..

Па прати им, и пиши им во коментар ова што го пиша овде. :)

Prati im gi site potrebni dokumenti i posle verifikacija ke nemas nikakvi problemi, Koga ke sakas da stavis pari na MB pri transakcijata ke te prasa dali tie pari ke gi koristis za Gaming ili ne, Ako izberes ne parite nema da mozes da gi koristis za oblozuvanje,kockanje i slicno ako izberes Da nemas nikakov problem. Go koristam veke MB poveke godini pa ako iamte prasanja slobodno prasajte..

Niv gi interesira da validna id, bez razlika dali e smetka ili pasos.Imam iskustvo so kladilnici i skoro sekade baraat potvrda od vlaidna id ako sakas da vadis pari, toa e samo prviot pat koga se registriras. Ima mnogu mesta ( da ne recam sekade) kade ako ne dostavis dokumentacija ne mozes da zemas pari ili vo rok od tri meseci ti go suspendiraat tvojot account.

Imam Moneybookers acount okolu 3 meseci i pretezno go koristam za kladenje . Dosega parite gi vagav preku visa electron kartica od tutunska i se bese vored no preeska probuvam da izvadam i mi go kazuva ova

Identity verification required!

Unfortunately we were unable to verify the data in your profile with an independent information source. Under UK anti-money laundering regulations we are therefore required to obtain an additional proof of identity before we can process your first redemption request

We offer you the following fast and easy options:

Option 1: Charge the redemption fee to your credit/debit card (instant)

We will charge the redemption fee to your card.

Option 2: Verify your bank account (within 3 banking days)

We will make a payment to your bank account. In the reference field of the payment we will include a unique verification code which you will have to enter back at our site.

Moze nekoj da mi kazi zosto ova mi se pojavuva ???

Треба да ја верифицираат твојата сметка така што треба да земат одредена сума од 0-2 евра (од твојата сметка) која подоцна треба да ја внесеш за верификација

Треба да ја верифицираат твојата сметка така што треба да земат одредена сума од 0-2 евра (од твојата сметка) која подоцна треба да ја внесеш за верификација

smetkata e ferifikuvana , bidejki prethodno vagav pari preku nea

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom