Крикет натпревар во Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата Viktorijabt
  • Време на започнување Време на започнување
V

Viktorijabt

Гостин
Денес е во тек првиот професионален крикет натпревар од интернационална важност кој се одржува во Скопје. Играа демек нашите против Велс и изгубија. И амбасадорот на Британија им делеше медали и имаше многу британски гости. И сега сакаат да ни го наметнат и крикетот како спорт во Македонија? Ај разбирам да им го пренесоа таму во Австралија, дури Индија е популарен ама овде?
Инаку организацијата беше ноу комент, една преведувачка што имаа паднав од смеење, туку дали ова ќе помогне да се зајакнат односите меѓу браќата Британци и нас?:uvo:

Крикет?
Аман бе, безбол донесоа, ама и крикет?Ај и рагби нека донесат :)

Колку што ми текнува, едно време дури имаше и бејзбол лига... Ајде, одвај чекам да донесат и рагби :vozbud:

Крикет = педерски спорт.

Колку што ми текнува, едно време дури имаше и бејзбол лига... Ајде, одвај чекам да донесат и рагби :vozbud:

Крикет = педерски спорт.

Бејзбол лига има, има и неколку клуба што функционираат :)

Крикет = педерски спорт.
И ја чекам да донасат ама тоа американското не тоа англиското педерското сите правила сум ги научил на тоа американското :)
Он: Гледав на МРТ глупости живи тоа топчето го бркаат рипа у дупка неможат да го фатат :pos2: Теренот... мизерии:nesvest:

Он: Гледав на МРТ глупости живи тоа топчето го бркаат рипа у дупка неможат да го фатат :pos2: Теренот... мизерии:nesvest:

Да изгледа како само од тоа да се состојат правилата...
А британскиот амбасадор кога зборуваше заборавија да му го приклучат микрофонот! :pos2:

Kajgana Shop

Постови на неделата

Недела од 12 јули 2025

Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
Многу изгубија Вмро, Мицковски и Тошковски со ова. 30 години политички партии, еден не се најде да им каже дека не можат да идат со глава во ѕид, и дека не идат лично против Арсовска, туку против функцијата градоначалник на Град Скопје. Толкави...
Фан Клуб: Вардар
убаво е да се знае, не сите комити го делат ставот на “комити“
не може мене никој да ми наметнуваат како да размислувам.

иститие тие пред неколку години во ерата на најуспешните години на вардар бараа вардар да се повардарел. се повардари, си...
Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
тошковски постапува по судски налози. Конкретно за ова кај судот треба да ја бараш кривицата. Судот моментално не е под влада него ете е независен. ВМРО не смени ниеден судија кога дојде него тие што беа за време на СДС.

Аха, значи ако некој...

Недела од 5 јули 2025

Back
На врв Bottom