Губење на машкоста

• Креатор на темата Креатор на темата Никола
  • Време на започнување Време на започнување

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
Прочитав интересен коментар од Isu на една тема па да направам тема од него.

-------
Дали некогаш ви се случило да разговарате со вашите родители околу оваа тема?За партнерите,за сексот...не
она што денеска го немаат машките е знаењето како да се вклучат копчињата кај девојката -денеска машките се делумно асимилирани од страна на женските-плачат пред другите,ги кажуваат чувствата...не дека тоа не е добро,но едноставно не е природно. жените во мажот бараат сигурност,цврстина-заштитник -тоа е целате филозофија-точно како во старите времиња,точно како кај животните.Исто така бараат посебност оригиналност-затоа убавиците изгледаат недостапни.На нив дневно им се пушта барем по еден маж.И сите работи што ке и ги кажете се веќе видени,здодевни-затоа се бара оригиналност..........и така натаму..... А знаењето за тоа не е вродено...значи мора да се научи, а постојат луѓе кои го научиле-и сега ги учат другите.
-------

Кога нема да се води машкото од инстинкти и од добронамерни совети на постари, туку од нешта кои останатите му ги кажуваат (длабоко водени од кич постфеминизам), кога ќе прочита и спроведува нешто кое најчесто некоја го смета за правилно...
Тогаш престанува да биде машко

На запад го викаат пусификација , феномен добиен од наметнатиот феминизам, педерските права и ред други нешта кои ја уништуваат традиционалната улога на машкото.
Се разбира реперкурсиите од тоа ги чувствуваат најмногу жените денес. Срам му е да ми пријде (нормално, некоја кучка да му каже не и да му нападне его), не ме сака (што ќе те сака ако си курвештија), нема свој став (се разбира, откога уништивте и најмал дел од него).
Хетеро машките се во многу незавидна позиција во западниот свет.
Сведени се буквално на амебни индивидуи без свое јас, без права и насоки, иако се двигател на економијата и општеството.
Недај боже да посакаат права за сопствените деца, право да е невин при оптужба за силување, било какво и најмаргинално нешто, огромни се шансите да наебе.
И така мажите на запад се построени послушно и не смеат да зуцнат.
Како дошле до ситуација во која се денес?

Она што е интересно е тенденцијата да се преслика истото и во нашето општество. Не барајте многу далеку, видете ги размислувањата на куп копињаци тука на форумот и нивните прашања за жените, за тоа како да постапат, дали да пријде, дали мисли на него и цел куп други глупости, кои право машко со самодоверба никогаш не би ги поставило.
Не јас не ги обвинувам нив. Перењето на мозоците и во Македонија е дојдено до степен на машкото да се почуствува несигурно за својот полов идентитет и улогата која треба да ја има.

Абе и онака е докажано дека ги губиме Y хромозомите во днк кодот.. Очекувано е ова.. би го нарекле синдром „кај ми е сонцето“

Ja сум современ чоек и не ми е страм да поплачам за да добиам пичка. Прво секако се обидувам на она финта “љубов и романтика, засекогаш ќе бидеме заедно ти си смисол на мојот живот, цвеќето е убаво но Вие сте уште поубави.... и слични еротски реченици“ ако не помини тоа тогаш нудам пари, ако и тука ме одбие тогаш плачам.
Нешто ќе упали.

Ехх...знае брат ми што да напише...
Бидејки сме од иста семка и исто битие не чува, да. Сепак, знам дека со браќа ми зборува за сексот, тие се и постари и мислам дека веќе ги и започнува тие теми и кај мене.
Тоа што го напиша за работите кои здосадуваат е точно, навистина.
Сите начини се здосадени, па нормално дека нешто ново би било полн погодок.

Денес машките се плашат да не си ја изгубат машкоста и нормално, си молчат. Всушност не разбираат дека денеска тоа е најголемата слабост...

А да ти пријдам у дискотека и да ти кажам извини девојко , дали може да го дознаам твоето име , ќе ме прифатиш со широко срце и ќе си станеме другари демек?

Да не живееме во алузии , Машките кои вредат нешто , обично се оние кои седат на страна и се каат бидејки оние машки (читај кретени) кои знаат мањачки да делат коментари од типот „како би те онакво , како би те овакво , каков гз имаш , и така натаму“ ја уништуваат секоја можна шанса да се покажеме во добро светло!!

Незнам многу за политиката на перење мозоци...па зборувам за нешто што знам.
Феминзмот како движење бил многу интересен-бунт против 'угнетувањето' на жената од страна на -мажот.Замислете да немате право на глас, на слободна волја,да си го изберете животниот партнер!!? ,да работите што сакате(не дека треба да е дозволено-жена што работи тешка физичка работа или мора да работи, или има погрешни хормони во крвта)...Сето тоа е последица од машкото, неговото мислење за жената, за сексот, за се.На пример баш правев муабет за ова-ако една девојка имала десесет дечковци оваа година, и уште недај боже да се расчуе дека имала секс со некого од нив, она е позната како курва, а од друга страна ако некој дечко имал 10 девојки, тој одма ке биде ебачот, закон човек, дружи се со него стварно е цар.... а зар не треба и он да биде-курвата.Секако дека нема да биде затоа што тие муабети ги пуштаат машките, а сеуште живееме во средниот век во поглед на жената.

А жената е всушност битие без кое мажот не може.Таа е инспирација на мажот, негова светица, икона,тоа е како причина за постоење.И ако веќе имаме такво мислење за жената треба да се биде геј....
Како таков феминизмот убаво се развивал, но скршнал од патот, благодарение на лидерите :).И конечен продукт на претераниот феминизам стана лезбејството.
Влијанието на таквиот феминизам (не оној hardcore) се прошири во телевизијата, училиштата, сите медиуми...И нормално она што ке го видиме како филм ни изгледа вистинито, па утре ќе земеме и ние ке се лигавиме на некоја девојка затоа што така сме виделе-зар не?
Кога ке размислам повекето од луѓето што ги знам се такви, или пак се слични ама не се искажуваат. Како и да е сите имаат погрешно сваќање за тоа што е да се биде машко-да не се искажуваат емоциите?? Не е тоа , туку цврстината, зрелоста, психичката стабилност, се она што е потребно за улогата на заштитник, што ја бараат жените, и што ја барале одсекогаш..........

ах ... заминавме во феминизмот.. романтизам , хуманизам , ренесанса, барок.. и нов поредок феминизам..

Абе златна средина , мушко со женско , женско со мушко. И точка , дупче со колче .. така функционира природата.. а кој е шовинист или феминистка.. останува неебан.. реалност.

Она што е интересно е тенденцијата да се преслика истото и во нашето општество. Не барајте многу далеку, видете ги размислувањата на куп копињаци тука на форумот и нивните прашања за жените, за тоа како да постапат, дали да пријде, дали мисли на него и цел куп други глупости, кои право машко со самодоверба никогаш не би ги поставило.
Не јас не ги обвинувам нив. Перењето на мозоците и во Македонија е дојдено до степен на машкото да се почуствува несигурно за својот полов идентитет и улогата која треба да ја има.
Што има да се прашува како да се постапи, бокс во стомак ќе се свитка преку десно рамо и :pos::pos:...
Нема ништо лошо во тоа човек да праша и да добие одговор, тоа не е никаква слабост и губење на машкост. Илузија е ако човек ги покажи своите емоции дека е слабост. Јас сум доволно голем и доволно силен како физички така и духовно. Ретко плачам, ама кога ми се плачи плачам, и тоа неколку секунди кофа вода ми течи од моите очи, ти се чини ќе дехидрирам.
Најголемите мажи ги почитуваат своите жени, прашуваат и примаат совети и општо го почитуваат женскиот род, тоа не никакво губење на никаква си машкост.

мислеше на самодовербата...а тоа ти је ако чекаш нема да дочекаш......треба поход:toe:

Буцио ако си лигуш, не мора и на темава да си лигуш.
Стегни се потро и да не чујам уште еднаш нешто такво од тебе.
Подобро ќе биде да прочиташ за што е темата, пред да започнеш да плачеш на истата непрочитана.
Ова со тебе излегува ко - почнува војна некаде, Франција се предава, иако нема врска со војната.(прости што те спомнав ми дојде како на леј за уводно излагање:).

Да си машко на запад е гадно доживување. Можат од кур кеиф да те тужи некоја девојка за насилство, за силување, ќе се скапаш од алиментации плаќање за деца кои и може не се твои, да те тужат за педофилство ако не знам си поиграш со некое друго дете..
Работите кои ги читам и какви се не пресуди има, се за глава да се фати човек.
За среќа, кај нас нема навлезено до толку таа уништувачка политика на ставање се машко под превез на лошо.
И да не дозволиме тоа да се случи.

За погоре споменатото и непочитувањето на жената.
Секој сака да ја почитува жената, но не и секоја жена заслужува да биде почитувана.
Жените знаат дека имаат пичка и цицки и се она кое секое асолно машко го сака. Знаат дека ни се ебе и дека многу работи би направиле за да дојдеме до конечна реализација на нашите замисли.
И истото го користат максимално за нивен интерес, бидејќи знаат дека пичката им е најзначајното нешто кое го поседуваат и таа им е жетон за игра со скоро сигурна добивка.

Сепак, денес, пичката станува се` помалку вредна, напливот на послободни девојки е се поголем.
Бидејќи главната причина зошто машките ги толерираат исчезнува, жените се обидуваат додека се сеуште актуелни, да го променат законот и да ја направат нивната функционална неспособност за не правење на ништо суштинско како законски загарантирано право.

Мене она кое ми е од личен интерес е..престанете да им се лижите на пичките. Престанете да им дозволувате да си играат со вас.
Ако сме рамноправни да бидеме рамноправни.
Порано имало фин баланс, жените се почитувани заради женственоста, грациозноста, убавината, поткрепата ,мажите поради работливоста, креативноста, способноста.
Тука секој давал по нешто и се било во ред.
Денес се променети работи и тешко на вас кои си барате некоја да ви биде животен партнер.

Дете сфати дека такви се денес времињата, нема пичка да добиеш ако не пуштиш некоја солза. Оти - појма немам али се дур тоа ми дава можност за добро дупење ја ќе го користам. Ти вака ако продолжиш се повеќе ќе се потпираш во сексуалниот живот самиот на себе.

Дете сфати дека такви се денес времињата, нема пичка да добиеш ако не пуштиш некоја солза. Оти - појма немам али се дур тоа ми дава можност за добро дупење ја ќе го користам. Ти вака ако продолжиш се повеќе ќе се потпираш во сексуалниот живот самиот на себе.

Не бе Лет, ти и од порано ме инспирираше, па си го терам твојот занает.
Една пичка за век и навек стабилна, други, кога ќе се погоди..

[MkD]Scout;2602968 напиша:
А да ти пријдам у дискотека и да ти кажам извини девојко , дали може да го дознаам твоето име , ќе ме прифатиш со широко срце и ќе си станеме другари демек?

Да не живееме во алузии , Машките кои вредат нешто , обично се оние кои седат на страна и се каат бидејки оние машки (читај кретени) кои знаат мањачки да делат коментари од типот „како би те онакво , како би те овакво , каков гз имаш , и така натаму“ ја уништуваат секоја можна шанса да се покажеме во добро светло!!

Секоја чест за мислењево. Само не знам кои женски паѓаат на финти од типот
види ја шо тртник има
сссс ме изгоре забот
види ја на 15 год шо цицишта пуштила
Денеска жените како да не сакаат партнери шо ќе ги земаат од дома ќе ги носат в град ќе му ја отвораат вратата кога ќе влегуваат в кола, шо ќе му го местат столот кога ќе седнува итн. Денес како повеќе да се ценат оние кои се однесуваат ептен сељачки, па и така малкуте вистински мажи по нивниот пример се претвораат во вистински сељаци. Така да можеби треба појке да размислиме за проблемот на рапидно ширење на сељачанството.

Попрво би умрел отколку да ја изгувам машкоста. А тоа што се повеќе машките стануваат почуствителни, баш ме заболе уво. Како прво тоа е до храната што ја јадат, телевизијата и ред други работи

Пост-феминизмот дефинитивно доведе до кастрирање на машките и губење на биолошки преодредената женска природа. Пост-модернизмот пак, го разниша целокупниот концепт на семејство и интимни релации. Улогите се преплетуваат и со векови втемелениот идентитет се губи...Но, тука не е во прашање само жената или нејзините права, односно тие не се единствената причнина. Тука се работи за цел светски поредок, во чие формирање играле улога и многу припадници на машкиот пол...и економските прилики и планови не може да се занемарат во случајов. Значи, не се говори само за машко-женски односи. Тие се само нус-појава на нешто многу поголемо, кое го опфаќа буквално секој аспект од нашето живеење.

Така, не е во неприлика само машкиот идентитет. И женскиот подеднакво страда, а со тоа и меѓуполовите релации се сериозно изместени од досега познатото тежиште. Дури и децата, како плод на тие релации, имаат изменета улога и идентитет.

Но, можеби сето тоа е дел од мега-еволуцијата. Ние не можеме да речеме дека е тоа погрешно. Ние може да судиме (и судиме), само од гледиште на луѓе кои се осврнуваат на дел од еволуцијата, традицијата и доскорешните стереотипи. А, ништо од тоа не е фиксна категорија.
Сведоци сме дека цивилизацијата потиснала многу инстинкти кај човекот. Сведоци сме дека улогите постојано се менуваат.
Така е и со преставата за машкото и неговата природа. Не можеме да тврдиме, како апсолутна вистина, дека тој мора да биде доминантен, заштитнички и сл., само затоа што негде, на еволутивниот пат, се однесувал така. Тоа може да се промени (и евидентно се менува), а притоа не знаеме дали е добро или лошо. Знаеме само дека е поинакво и од таа причина и реагираме, односно мажите и жените се збунети или уплашени што улогите кои им биле пренесени и кои се имитирале низ столетија, одеднаш се "пу, пу, не важи".

Тоа би било ако објективно и сериозно ја анализираме состојбата...Ако збориме пак за лични преференци, тогаш јас дефинитивно го претпочитам традиционалниот, или да речеме, биолошкиот, синоним за машкото...Самоуверен, силен, доминантен, директен и сл...али такви се поретко наоѓам. :(

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom