Веб дизајн помош (совети, трикови, алатки итн.)

• Креатор на темата Креатор на темата bojan81
  • Време на започнување Време на започнување
Имам две прашања:
Првото: колку би ме чинело изработка на тема за мојот website од некоја компанија по нарачка.
И второто: каде можам да најдам слична тема за сајтот како оваа на www.boomtv.mk . Не иста, туку слична. Ако има некој видено и ако не му (и') е тешко, нека ми ја прати.
Благодарам однапред.

Како што гледам цена за изработка на теми се движи 100-200 евра, зборам за стандардни теми од аспект на функционалности. Е сега, ако под тема ги подразбираш сите функционалности на сајтот кој го даваш како референтен тогаш троа повеќе ... тоа веќе би било изработка на сајт а не на тема (дизајн).

Како што гледам цена за изработка на теми се движи 100-200 евра, зборам за стандардни теми од аспект на функционалности. Е сега, ако под тема ги подразбираш сите функционалности на сајтот кој го даваш како референтен тогаш троа повеќе ... тоа веќе би било изработка на сајт а не на тема (дизајн).

Не сакам само тема (дизајн), веќе имам сајт, па сакам да го освежам дизајнот. А има ли некаде да се симне бесплатна тема слична на онаа од сајтот на BoomTV ?

Една мала помош ве молам кажете ми дали има работа за веб дизајнери колку е платена и дали вреди да се работи ??

не е баш за веб дизајн прашањево но не знам точно каде да го поставам. Имам домејн кој истекува следниот месец и сакам да го задржам но „компанијата“ од каде што го зедов е доста скапа и треба да платам доста пари за да го продолжам. Дали доколку решам да не платам на таа компанија ќе можам да го купам доменот од друго место? На пример GoDaddy? Знам дека глупо го поставив прашањево ама се надевам ќе ме сватите. :)

не е баш за веб дизајн прашањево но не знам точно каде да го поставам. Имам домејн кој истекува следниот месец и сакам да го задржам но „компанијата“ од каде што го зедов е доста скапа и треба да платам доста пари за да го продолжам. Дали доколку решам да не платам на таа компанија ќе можам да го купам доменот од друго место? На пример GoDaddy? Знам дека глупо го поставив прашањево ама се надевам ќе ме сватите. :)

Ќе почекаш да се ослободи доменот и после регистрирај си од кај сакаш. :)

Ќе почекаш да се ослободи доменот и после регистрирај си од кај сакаш. :)
веднаш или ќе треба да почекам некој ден? ако можам веднаш уште денес го бришам акаунтот и си земам од godaddy :)

веднаш или ќе треба да почекам некој ден? ако можам веднаш уште денес го бришам акаунтот и си земам од godaddy :)
Да ќе треба да почекаш малку, а ако се работи за некое атрактивно име на домен може некој да го лапне одма. Биди внимателен

Некој ден тешко, пологично е некој месец, а кај некои хостер и години летаат. Тоа зависи од каде ти е закупен доменот, треба да ги прашаш нив или да им прочепкаш по документите пошто сите имаат политика за чување на домени на одредено време. Зошто не провериш дали додека ти е активен хостинг пакетот можеш да си го префрлиш доменот?

Некој HTML2PHP конвертор што работи ? Ми треба вакво нешто за да податоците од вебстраната (финансиски податоци) ги експортирам како извештај. Пробав со неколку вакви конвертори, но веднаш после вметнувањето во пхп скриптата не ми ја отвара страната т.е. ми дава blank page.

Некој ден тешко, пологично е некој месец, а кај некои хостер и години летаат. Тоа зависи од каде ти е закупен доменот, треба да ги прашаш нив или да им прочепкаш по документите пошто сите имаат политика за чување на домени на одредено време. Зошто не провериш дали додека ти е активен хостинг пакетот можеш да си го префрлиш доменот?
Гледам сите велат 60 дена се чекало. :( Хостингот и доменот ми се од различни места ќе видам што ќе направам сепак фала на помошта

Дали можете да ми пратите ако има дизајни за поверпоинт 2010, еден дизајн да биде како корица на тетратка(да се познва дека е тетратка, другите да се листовите, и третата да биде корица на страна кај што се затвора тетратката. Има ли такви дизајни?
Можда не е темавава за овде, ама има нешто проблем и неможам да отворам тема. :D

Вака, некако ми се избришала темата (NewsPress) која ја користам за мојот сајт од cPanel-от. Како да ја вратам, се обидов но залудно. За посликовите еве слики: Сл.1: http://i49.tinypic.com/j6pkpc.jpg и Сл.2: http://i46.tinypic.com/302q70h.jpg
Благодарам однапред!

Вака, некако ми се избришала темата (NewsPress) која ја користам за мојот сајт од cPanel-от. Како да ја вратам, се обидов но залудно. За посликовите еве слики: Сл.1: http://i49.tinypic.com/j6pkpc.jpg и Сл.2: http://i46.tinypic.com/302q70h.jpg
Благодарам однапред!

Ќе си ја прикачеш на ново :)

Ќе си ја прикачеш на ново :)
Па несакаше, правеше проблем. Јас ќе прикачам и се' тоа, но стоеше дека нема ништо.
Но имало Господ и техничка служба па ми помогнаа.

Здраво имам еден проблем поврзан со јоомла пишав и у темата за јоомла ,вака кога на страната поставувам модули и све што треба ондах на модулот кој ми врти артикли и е на прво место позиција најзгоре на темплејтот и сега кога кликам на еден од артиклите со ги врти од категорија останува модулот и артиклот поднего иде значи во позиција под модулот изгледа така е направен темплејтот мене ме интересираа може ли некако да артикливе ми се отвараат у нова страна или во почетната ама без модулот артиклот десно некои банери и сл несо ко на порталиве фала однапред позз:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom