Страст, љубов или обврска?

• Креатор на темата Креатор на темата Gebieterin
  • Време на започнување Време на започнување
А дали се разликуваат долгата врска и бракот?Што е бракот?Како врската не е обврска,може секој да прави што сака?Или има непишани правила кој молкум се почитуваат?
Што мислиш?:smir:

Okay, first of all, сакам речам, незнам кажам. :)

... Не чувствувам никаква обврска да се воздржувам во некои нешта, да правам некои нешта различно од претходно што сум ги правел. Не чувствувам никаква обврска да сум со неа, а не со некоја друга. Не чувствувам да почитувам некакви непишани правила...

... " па ако можеш да праваш што сакаш, зошто си само со неа, а не и со други? Нели не чувствуваше обврска да ги следаш тие непишани правила? "

Па да, не чувствувам никаква обврска. Едноставно, сакам да сум со неа, и со никоја друга. Тоа е мој избор, тоа е моја желба. Кога би и бил потребен за нешто, секогаш со задоволство би и помогнал, би бил со неа... затоа што го сакам тоа, а не затоа што ми претставува обврска бидејќи сме во врска.

(незнам баш да се изразам убаво :))

Не секогаш ги ставам страста и љубовта во пакет. Секако, како што се различни термини, така и имаат различно значење.
Љубовта е нешто посилно од страста. Единствено чувство со многу значења.
Страста е привлечност, најчесто без љубовни емоции и нежности.
Обврската - посветеност, но знае да биде загушлива.
Секако дека сите три се прекрасни, но кога би бирала..Љубов дефинитивно.

мхм...страст мислам има кај оние врски кои се на почеток и ако со труд двајцата вложам може и да остане понатаки...љубовта се раѓа со погледи со средби и сл. а обврска е и врската и бракот...долгата врска ти е како пред брак...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom