Добар тапанар?

Овердрајв

Модератор
Член од
5 ноември 2005
Мислења
4.255
Поени од реакции
570
Имам гледано 10тина клипови + неколку концерти/настапи на кои тапанари покажуваат што знаат (солираат).
И покрај тие 60тина минути што сум ги потрошил на гледање не сфаќам - како може да се определи кој тапанар е добар/најдобар? Па луѓе мои, тоа што го слушав беа само некои звуци, дум, тс, рататата. Едноставно не можам да сфатам како се палат луѓето на тој хаос. За гитара е далеку полесно - одма може да се примети дека е добар гитарист некој што сам ќе отсвири цела песна сосе бас линија (=

Еве јас на пример за добар тапанар го сметам оној кој може да "отсвири" d'n'b ритам, значи нешто со ред, што звучи убаво.

Некој да ме просветли?

MSV напиша:
Седни на бубањ....
Сам ке се просветлиш.....:kajg:

Се рачунаат тенџериња и капаци како мал?
Зашто постов не ми помогна баш..

вака сеа...за да си добар тапанар треба цел да бидеш разделен, односно да не ти одат заедно рацете и нозете, пошо ако свириш на дупла папуча, треба екстремитетите да ги контролираш посебно.
според мене добар тапанар е тој што свири брзо на бас тапаните + на другите без да мења ритам. и немаат врска само солажите, туку и ритамот во песните.:)таков тапанар е Mike Portnoy.

kiro hametovski напиша:
вака сеа...за да си добар тапанар треба цел да бидеш разделен, односно да не ти одат заедно рацете и нозете, пошо ако свириш на дупла папуча, треба екстремитетите да ги контролираш посебно.
според мене добар тапанар е тој што свири брзо на бас тапаните + на другите без да мења ритам. и немаат врска само солажите, туку и ритамот во песните.:)таков тапанар е Mike Portnoy.

Најс, фала (=

kiro hametovski напиша:
Добив инфо. од прва рака од тапанар кој не се слага со тебе за Portnoy, он вика дека Portnoy е карактерситичен по нагло менување ритам, тактирање ли шо ја знам, за брзина не толку колку шо има техника.

MSV(support) напиша:
Добив инфо. од прва рака од тапанар кој не се слага со тебе за Portnoy, он вика дека Portnoy е карактерситичен по нагло менување ритам, тактирање ли шо ја знам, за брзина не толку колку шо има техника.

Mnogu e brz Portnoy, samo sto nivnata muzika ne go bara toa od nego.
Slusnete go tipov Gene Hoglan ( Death, Strapping Young Lad )

MSV(support) напиша:
па да, го мења, ја не рекоф дека не го мења, али баш тоа е доброто, шо коа мења ритам перфектно го одржува:)

nisto nisto....samo tapanarot na Morbid Angel...tapanarot na Meshuggah....i na Behemoth....KRAJ!!! :))))

Гарабет Тавитијан
Ем наш човек. Ем закон зад тапан.

a zaboraviv da spomnam eden.....Joe Jordison...ako ste gledale koncert na Slipknot...ke svatite za sto zboruvam....tipot e ludnica...ako ste go gledale koncertot koga go vrtata na glava a tipot rastura od mavanje po tapanot....LUDNICA EJ!!!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom