1920 год. попис во САД - нотирани Македонци и македонски јазик

• Креатор на темата Креатор на темата Bratot
  • Време на започнување Време на започнување
Имам, ама при такво бришење не ми се одговара.

Ајде де. Нема да има потреба од бришење. Освен ако не навредуваш. Ако тоа што си го напишал е конструктивно, јас ке ти одговорам конструктивно, а модераторот нема да има потреба да те избрише. И точно можеби модераторот треба да ви ги толерира вашите Бугарски глупости малку повеќе, не за друго туку за да види народот какви слаби аргументи имате.

Ајде сега уште еднаш со прашањето!! Како ќе го објасниш постоењето на Македонци во Бугарија, Грција и Албанија (надвор од границите на Република Македонија) Кои ги направил нив Македонци? Енвер Хоџа? Метаксас? Чак Норис?

За Тито никој не го тврди тоа, освен може би некој ултранационалист. Стварањето на нова нација е подолг процес, Тито само го форсира.

Значи Тито за Македонија е нешто како Русија за Бугарија?? Сите знаеме какво влијание имаше Русија во креирањето на Бугарската нација.

ПС: Божидар Димитров што е? Каде работи знаеш? Си ги прочитал неговите мислења?
Очигледно вашите историчари и држава се ултранационалисти затоа што они се тие кои тврдат дека Тито ја создал Македонската нација и ги прекрстил Бугарите од Македонија во Македонци и сето тоа по насилен пат. :tapp:

Дали си сигурен во тоа што го пишуваш? Јас никогаш не сум навредувал, ама постовите ми ги бришаат, зошто може би нема контра аргументи.

Се може да се објасни.

Ти имам читано постови и имаш навредувано. Не е пцуење но е навреда за нашиот идентитет. Ти тоа ако не го сваќаш ... :toe: Плус да си знаеш дека пропагандистички сајтови како ПроМацедониа во никој случај не треба да бидат дозволени на форумов.

А ако можеш да објасниш тогаш слободно да видиме. Доста со правдање.

Дали си сигурен во тоа што го пишуваш? Јас никогаш не сум навредувал, ама постовите ми ги бришаат, зошто може би нема контра аргументи.

Се може да се објасни.

Или можеби бидејќи ја дефокусираш темата.
Со ловењето на Власи во списоците и слични методи.

И ти не аргументираш туку интерпретираш по свое, т.е. по Бугарска линија.

А досега ни даде многу прилики за да те банираме перманентно, но сепак си толериран и покрај сите пропаганди кои ги тераш.

Стварањето на нова нација е подолг процес, Тито само го форсира.
Тука може и да си прав..
Тито ја форсира отпорано создадената југословенска нација...давајќи им социо-комунистички призвук.
Нацијата на југословените составена од народи кон кои го официјализира постоењето и на македонскиот народ .

Nova nacija???
Bas bi sakal da slusnam kako nastanale Bugarite?

Тоа е долг процес кој траел од пораниот 19 век до 1913.
По страна Игнатиев и неговото...„јас ја создадов бугарската нација’’
Нивното би требало да се побара во создавањето на Егзархијата.
Ако за Македонците важел условот дека за да се биде слушател на Словото на черковен јазик ..“.морала да се потпише изјавата’’ дека само како “Бугари по род ’’ ќе бидат удостоени со припадноста кон Бугарската Егзархија...
тогаш се наметнува прашањето
Зошто ваквиот услов да не важи и за останатите православци ..кои не се Македонци?
Или
имало ли отпорано бугарска самосвест кај сите оние наши братја кои што пристапиле кон Егзархијата?
Или дали постоел бугарскиот народ ,каков што го познаваме денес пред да се создаде Егзархијата?

Паралелата е создавањето на Грците

Постоеле ли Грци пред да се создаде ГПЦ ?
Братот

Зарем во документите што ги постираше за првиот грчки устав
не беше запишано дека тие „соберени“ во новата држава не како етничка туку како куртолорошка заедница ?

Ако одговорите се негативни тогаш би следувало дека:

Нема Бугари(денешни ) пред создавањето на Бугарската Црква,
нема Грци пред создавањето на Грчката Православна Црква

Image2.jpg

За ово писмо беше линкот.

Хе хе Бај Каснаков пробај на промацдониа или крораина може ке го најдеш писмото:kesa:

Тебе што ти се проблем тие сајтови? Тоа се книги со автори, не се анонимки. Ако има нешто невистина напишано во нив тогаш рипај.

Немам јас ников проблем туку ти имаш ментален.

На сите тие сајтови има печатен текст кој се претставува како оригинален без притоа да се приложи оригинална книга или документ. :toe:

Ovoj pat sam ke go zamolam moderatorot da brishe, jas nemam takva funkcija. Ima nekakov problem.

Stanuva zbor za pismoto na Krsto Trajkov do MPO. Toa pismo dava odgovori na nekoi od prashanjata, postaveni do mene.

Ајде бе КасниПорасни!!! Мора ли се да биде со линкови и писма?? Немаш ли ти твој речник? Не ли можеш сам да склопиш мисла? Да дадеш сам одговор на едно едноставно прашање?

Ајде бе КасниПорасни!!! Мора ли се да биде со линкови и писма?? Немаш ли ти твој речник? Не ли можеш сам да склопиш мисла? Да дадеш сам одговор на едно едноставно прашање?
Полесно му е да залепи некоја волгарска интерпретација (линк ) отолку да се мачи да си го објаснува постоењето на Македонска национална свест поткрепена со документи која не му дава мир.

Можам бе, ама по тоа ќе речеш дека немам доказ за тврдењето, па реков - ќе си го прочита документот и ќе разбере сам.

А тука нели е историја и за тврдењата се неопходни докази.

За твое мислење те прашувам бе!!:nerv:

Го имаш или го немаш?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom